Ο Κάτω Χώρος του Θεάτρου του Νέου Κόσμου φιλοξενεί, από τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, την παράσταση «Συγκρουόμενα» σε πρωτότυπο κείμενο και σκηνοθεσία της Εύας Βλασσοπούλου.

Το έργο αφηγείται την ιστορία δύο αδελφών, της Α και του Β, που περιμένουν αγωνιωδώς την μυστηριώδη ξαδέλφη τους. Όταν αυτή δεν εμφανίζεται ποτέ, η Α τη «φέρνει» στο κόσμο τους επινοώντας ένα παιχνίδι. Εξιστορώντας οικογενειακές ιστορίες που ποτέ δεν επιβεβαιώνονται ως αληθινές, τα δύο αδέλφια προσπαθούν να αποσαφηνίσουν το κοινό παρελθόν τους, να διεκδικήσουν τη θέση τους μέσα στην οικογένεια, αλλά και να αποδεχτούν την φύση της μεταξύ τους σχέσης.

 Αντί σκηνοθετικού σημειώματοςαπό την Εύα Βλασσοπούλου
“I only hope that we don’t lose sight of one thing; that it was all started by a mouse.”
Walt Disney

sygkrouomena

Όλα ξεκινάνε από μια παιδική ανάγκη να αφηγηθούμε από κοινού μια ιστορία που διαδραματίζεται σ’ έναν κόσμο της φαντασίας μας, ο οποίος όμως υποστηρίζει και υποστηρίζεται από τους “κανόνες” του θεάτρου.
Οι χαρακτήρες του έργου, η Α και ο Β, ακολουθούν την ίδια διαδικασία, μόνο που γι’ αυτούς ο κόσμος αυτός που έχουν φτιάξει, όσο προχωράει η παράσταση, τους αποκαλύπτεται πρώτη φορά ως εγκλωβιστικός.
Τους συναντάμε την “ήμερα” που περνάνε από την ασυνειδητότητα στην αναγνώριση μιας δυσλειτουργίας και παρατηρούμε τη διαδρομή τους μέχρι και αφού φτάσουν εκεί. Η αναγνώριση της δυσλειτουργίας προκαλείται από την επίσκεψη της ξαδέλφης Γ. Τον ερχομό της τον χαρακτηρίζουν αναπόφευκτο σημείο πίεσης.
Με την εμπειρία ότι πια κάτι καινούργιο τους έχει φανερωθεί, μετά το τέλος του έργου, κανείς δεν ξέρει αν αυτοί οι δυο χαρακτήρες θα επιδιώξουν να αλλάξουν, αν θα τα καταφέρουν αν προσπαθήσουν, σε τι θα μπορούσαν να εξελιχθούν και με τι κόστος.

Δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι κανείς από τους δυο, δεν μπορεί πια να προσποιηθεί ότι δεν συνέβη. Κάτι έχει αλλάξει ανεπιστρεπτί.

sygkrouomena_02

Συντελεστές της παράστασης
Συγγραφή – Σκηνοθεσία: Εύα Βλασσοπούλου
Σκηνικό-Κοστούμια: Κλειώ Μπομπότη
Φωτισμοί: Μαριάντζελα Σεφεριάν
Σχεδιασμός Μακιγιάζ – Μαλλιά: Ιωάννα Λυγίζου
Βοηθός σκηνοθέτη: Θοδωρής Τριφύλλης
Βοηθός Σκηνογράφου: Στεφανία Ηλέκτρα Πανταβού
Φωτογραφίες: Πηνελόπη Γερασίμου
Βίντεο: Κατερίνα Τσακίρη
Επικοινωνία: Φωτεινή Χρίστη
Παίζουν: Στέλλα Βογιατζάκη, Παναγιώτης Εξαρχέας, Αλεξάνδρα Χασάνι

Από 30 Νοεμβρίου 2015 μέχρι 19 Ιανουαρίου 2016
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 21:15
Διάρκεια παράστασης: 55 λεπτά

Θέατρο Νέου Κόσμου
Αντισθένους 7 & Θαρύπου, 117 43 Αθήνα, τηλ: 210 9212900

Εισιτήρια: 12​€ ​ κανονικό, 10€ φοιτητικό, άνω των 65, 8€​  ανέργων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here