Φωτορεπορτάζ: Μάριος Γκούβας

Οι προσκλήσεις για παρουσιάσεις νέων δίσκων αποτελούν πάντα μια πρόκληση για μας. Ειδικά όταν πρόκειται για νέους καλλιτέχνες που κάνουν τα πρώτα τους δισκογραφικά βήματα. Κι όταν έχουν τίτλο “Σκούρα τα πράγματα“, ακόμα περισσότερο!

Ο Τάσος Σκούρας, βέβαια, δεν είναι νέος στον χώρο. Με θητεία σε πολλά συγκροτήματα και συνεργασίες με σημαντικά ονόματα της μουσικής σκηνής, θεωρείται “ψημένος”. Πριν λίγο καιρό, άλλωστε, έτυχε να τον απολαύσουμε σε live του. Ωστόσο, όσο έμπειρος και αν είναι κάποιος, η πρώτη του δισκογραφική δουλειά είναι πάντα μια νέα διαδικασία. Και μια παρουσίαση δίσκου έχει τις δικές της ιδιαίτερες απαιτήσεις.

skouras_live_parousiasi_2016_02_012

Φτάνοντας στο Σταυρό του Νότου, βρήκαμε την πρόσκλησή μας στην είσοδο και τον Τάσο να προσπαθεί να μας βολέψει σε διάφορες, πρόθυμες να μας “φιλοξενήσουν”, παρέες. Αναμένοντας την έναρξη της παρουσίασης, βρήκαμε ευκαιρία να συνομιλήσουμε με γνωστούς αλλά και να κάνουμε νέες γνωριμίες. Ο χώρος ενδείκνυται, άλλωστε, καθώς η καλή μουσική μας ενώνει όλους.

Λίγη ώρα αργότερα ο Τάσος και οι μουσικοί του ανέβηκαν στη σκηνή και ξεκίνησαν με “Wild is the Wind” ως απότιση φόρου τιμής στον αείμνηστο David Bowie. Ο Μίλτος Καρατζάς, διευθυντής της δισκογραφικής Final Touch από την οποία κυκλοφορεί το cd, ανέβηκε στη σκηνή, είπε λίγα λόγια για τον Τάσο και τη δουλειά του και μας άφησε να απολαύσουμε την παρουσίαση που ξεκίνησε με το ομότιτλο τραγούδι σε jazz ρυθμό και με ευρηματικό στίχο που λειτουργεί ως ένα έξυπνο σχόλιο στα τεκταινόμενα της σημερινής μας ζωής.

skouras_live_parousiasi_2016_02_005_karatzas

Στο πρώτο μέρος ακούσαμε όλα τα κομμάτια του δίσκου “Για μένα μη λες”, “Το μυρμήγκι”, “Συνομιλία με έναν καθρέφτη”, “Κράτα με”, “Παρωδία”, “Μιχάλης Κατσαρός”, “Η αλήθεια που μπορώ”, “Πέφτω στο χώμα”, αλλά και δύο διασκευές με τη ματιά του Τάσου Σκούρα. Ο δίσκος συνολικά κινείται σε ροκ ύφος με τα πνευστά και τα έγχορδα να δίνουν άλλο τόνο όπου χρησιμοποιούνται και να δημιουργούν νέο ενδιαφέρον.

skouras_live_parousiasi_2016_02_003

Μετά το διάλειμμα, άρχισε το …show! Ο Τάσος, “απελευθερωμένος” από το άγχος της επίσημης παρουσίασης μπήκε σε διαδικασία ελέυθερου live και κάθε τόσο “ανέβαζε” στη σκηνή φίλους και συνεργάτες. Μικαέλα Δαρμάνη, Ηλιάνα Τσαπατσάρη, Πάνος Μουζουράκης, Νικόλας Αδέσποτος, δίνει ο καθένας το δικό του …στίγμα, με τη Μικαέλα να μας ταξιδεύει με το “Αναπνοή μου”, την Ηλιάνα να δίνει άλλη έννοια στο “Hold the Line” των Toto, τον Πάνο να μας τρελαίνει με τις ατάκες αλλά και τις κιθαριστικές του ικανότητες και τον Νικόλα να …δαγκώνει κιθάρες!!!


Ένα live χωρίς …πρόγραμμα, από “Starvation” και “Vehicle” μέχρι “Καίγομαι και σιγολιώνω” και “Βασιλική”, μας παρέσυρε στους ρυθμούς και το κέφι του μέχρι πολύ αργά. Στο encore ακούσαμε και “Billie Jean” και, φυσικά, “Σκούρα τα πράγματα” και την ώρα που όλοι κατέβηκαν καταχειροκροτούμενοι απ’ τη σκηνή, ο Πάνος Μουζουράκης ξανανέβηκε για να σολάρει. Τι κι αν η ώρα είχε περάσει τρεις; Η καλή διάθεση και το κέφι δεν γνωρίζουν από ρολόγια!


Απόλυτη επιτυχία, λοιπόν, στην live παρουσίαση του δίσκου “Σκούρα τα πράγματα” του Τάσου Σκούρα, και του ευχόμαστε μια ανάλογη πορεία και στον δίσκο του…

Δείτε περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του Music Corner από το live…

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here