22/9/2011
www.musiccorner.gr

Οι Sleepin Pillow, το πρωτοποριακό 6μελές συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη, και μια από τις καλύτερες rock μπάντες της χώρας θα βρίσκονται κοντά μας για ένα ξεχωριστό live το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στο ιστορικό An Club. Τα μέλη του group θα πάρουν τα ψευδώνυμα τους – Nomik, Rispa, Aisha Sama, Nick Zakqueline, Antoine και Skinman, τα όργανα τους κι αφού μεταμφιεστούν, όπως συνηθίζουν, θα καταλάβουν τη σκηνή του An και θα προσφέρουν ένα μοναδικό κι εξώκοσμο οπτικομουσικό θέαμα, αφού κάθε τους show συνοδεύεται από ένα ιδιαίτερο light και visual projection.

Η μουσική τους έχει έντονη προσωπικότητα κι αποπνέει ξεκάθαρα μυστικισμό, γεγονός απόλυτα λογικό αφού οι επιρροές τους από την trip hop σκηνή του Bristol των 90’s και μια μοντέρνα post-rock αισθητική είναι εμφανείς. Κατορθώνουν να συνδυάζουν ομοιόμορφα και με εκπληκτικό τρόπο rock και trip hop ήχους με την δυτική ψυχεδέλεια, την ανατολίτικη κουλτούρα καθώς και στοιχεία της ελληνικής παράδοσης. Ένας συγκλονιστικός διάλογος μεταξύ κλασικού και μοντέρνου, ένα μεθυστικό ταξίδι στο άπειρο μέσα από μια πλειάδα μουσικών επιρροών και δημιουργικών ηχοτοπίων. Η μουσική τους φιλοσοφία γεφυρώνει με μοναδικό τρόπο το χθες με το σήμερα, την πολιτισμική κληρονομιά της ανατολής με την καπιταλιστική δύση, τις φόρμες της ηπείρου και του διεσπαρμένου Ελληνισμού μ’ αυτές των psychedelic 70’s και indie 90’s του αγγλοαμερικανικού ονείρου.

Έχοντας έντονο το στοιχείο του πειραματισμού, τολμούν και διευρύνουν διαρκώς τόσο τους δικούς τους μουσικούς οριζοντες όσο και των ακροατών τους γεγονός που καταδεικνύεται μέσα κι από τα 2 αλμπουμ που έχουν ήδη στο ενεργητικό τους. Κι αν στο πρώτο “Apples Οn An Orange Tree” [2008] έδειξαν με το ύφος τους ότι το μέλλον τους ανήκει, αφού από το σύνολο των μουσικών παραγωγών τοποθετήθηκε στα πέντε καλύτερα άλμπουμ που κυκλοφόρησαν το 2008 στην Ελλάδα, με το 2ο “Superman’s Blues” [2010] ήρθαν να σφραγίσουν αποφασιστικά τις υποσχέσεις του ντεμπούτου τους ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο με ένα δίσκο συγκλονιστικού εύρους, επικό και ταυτόχρονα οικείο και ενδόμυχο, που αναζητά απαντήσεις για τα σοβαρά ερωτήματα της ζωής μέσα από το μοναδικό τρόπο που έχει πλέον απομείνει: την πρωτότυπη δημιουργία. Μια έμμεση πρόταση για επιστροφή στις ρίζες, στην πραγματική ανθρώπινη φύση.

Οι Fool In the Box δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2006 κι έκτοτε πραγματοποιούν συναυλίες σε όλους τους γνωστούς συναυλιακούς χώρους της Αθήνας αλλά και της επαρχίας, έχοντας στο ενεργητικό τους ενα δίσκο που κυκλοφόρησε το 2007. Μια ιδιαίτερα δεμένη μπάντα, που παντρεύει με επιτυχία την Progressive και Stoner εμπλουτίζοντας την μουσική τους με στοιχεία Grunge.

Ετοιμαστείτε να παρασυρθείτε, να αφεθείτε, να ταξιδεψετε με τους μεθυστικούς ήχους των Sleepin Pillow, να νιώσετε τη μουσική να σας κυκλώνει και να ζήσετε μια ονειρική κατάσταση απλά όντας όρθιοι.

Sleepin Pillow
Support Act: Fool in the Box

Σάββατο 8 Οκτωβρίου

An Club
Σολωμού 13-15, Εξάρχεια

Είσοδος: 10€
Doors open: 21:00

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here