Η Σοφία Αβραμίδου και ο συνθέτης Νίκος Παπαδογιώργος ανεβαίνουν για πρώτη φορά στη σκηνή του Ηοly Wood Stage, την Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου. Μαζί με μια επίλεκτη ομάδα μουσικών, παρουσιάζουν τραγούδια από την ξεχωριστή δισκογραφική δουλειά του συνθέτη Νίκου Παπαδογιώργου, που θα κυκλοφορήσει σύντομα σε στίχους του Γιώργου Γκώνια καθώς και άλλα πολυαγαπημένα τραγούδια που έχουν αντέξει στον χρόνο.

Η ερμηνεύτρια Σοφία Αβραμίδου κινείται από τις ρίζες του ελληνικού τραγουδιού (ρεμπέτικα και παραδοσιακά) μέχρι την Κάτω Ιταλία. Από το μουσικό πρόγραμμα δεν θα λείπουν αγαπημένοι συνθέτες όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Γιώργος Καζαντζής κ.α. Μία μουσική συνάντηση που οδηγεί τη βραδιά στην υπόγεια διαδρομή, από την ακοή ως την ψυχή μας.

Μαζί με την Σοφία Αβραμίδου και τον Νίκο Παπαδογιώργο είναι οι: Νικολέττα Μηλιώνη (τραγούδι), Σοφία Λαμπροπούλου (κανονάκι), Βασίλης Χωριανόπουλος (τύμπανα), Τόλης Μετζηδάκης (μπάσο).

avramidou_afisa_2014_10

Η Σοφία Αβραμίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1988. Ξεκίνησε τις σπουδές της στο πιάνο σε ηλικία 5 χρονών. Σπούδασε ανώτερα θεωρητικά και είναι απόφοιτη της κατεύθυνσης σύνθεσης του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από τον Οκτώβριο του 2013 συνεχίζει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον τομέα της σύνθεσης, στην Εθνική Ακαδημία “Santa Cecilia” της Ρώμης. Πολλές συνθέσεις της έχουν παρουσιαστεί και βραβευτεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η ενασχόλησή της με το τραγούδι, ως  ερμηνεύτρια,  ξεκίνησε επίσης σε μικρή ηλικία. Έχει συνεργαστεί με πολλά μουσικά σύνολα και καλλιτέχνες όπως ο Ηλίας Λιούγκος, η Dulce Pontes, ο Γιώργος Σταυριανός, ο Ορφέας Περίδης, ο Μανόλης Ρασούλης, η Milva, η Δημοτική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Πάτρας και πολλοί άλλοι. Πρόσφατα ξεκίνησε τη συνεργασία της με  τον συνθέτη Νίκο Παπαδογιώργο, μέσα από τη συμμετοχή της σε πρόσφατη δισκογραφική δουλειά του. 

Ο Νίκος Παπαδογιώργος είναι συνθέτης και πιανίστας που ζει στην Αθήνα. Σπούδασε κλασικό και τζαζ πιάνο, κλασική και τζαζ αρμονία και παρακολούθησε μαθήματα θεωρητικών με τους συνθέτες Χρήστο Αναστασίου και Karsten Fundel. Σπούδασε επίσης σκηνοθεσία κινηματογράφου. Από το 1992 έως το 2000 εργάστηκε ως επαγγελματίας πιανίστας, συνοδεύοντας γνωστούς ερμηνευτές και συμμετέχοντας σε διάφορα μουσικά σχήματα (Γιάννης Κούτρας, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Σωτηρία Λεονάρδου, Blues Bug κ.α.). Πιο πρόσφατα συμμετείχε στην ορχήστρα του μιούζικαλ Fame. Το 2004 ξεκίνησε την πορεία του στην σύνθεση μουσικής. Έκτοτε έχει γράψει μουσική για ντοκιμαντέρ, θεατρικές παραστάσεις, δημόσια events, εταιρικά videos, TV spots, websites, CDs που συνοδεύουν παιδικά βιβλία κ.ά. Τον Δεκέμβριο του 2013 το τραγούδι του «Άλικο γράμμα» (σε στίχους Γιώργου Γκώνια) κέρδισε το 2ο βραβείο της κριτικής επιτροπής των «Αγώνων Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού» της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Σύντομα πρόκειται να εκδοθεί ο πρώτος προσωπικός του δίσκος με τραγούδια του σε στίχους Γιώργου Γκώνια και βασική ερμηνεύτρια την Σοφία Αβραμίδου. Στον δίσκο συμμετέχουν επίσης οι: Παντελής Θαλασσινός, Βασίλης Λέκκας, Λιζέτα Καλημέρη, Παντελής Θεοχαρίδης και Νάνα Μπινοπούλου.

Holy Wood Stage
Λεωφ. Βουλιαγμένης 289, Άγιος Δημήτριος (πλησίον σταθμών μετρό Δάφνη και Αγ. Δημήτριος)
τηλ. 210 9700418

Ώρα έναρξης: 9:30μ.μ.

Είσοδος 10€ με μπύρα/κρασί (προπώληση: 8€)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here