4/2/2010
www.musiccorner.gr

Με την ανακοίνωση της στις 29 Ιανουαρίου 2010, η Sony Music κατήγγειλε ενέργειες του κ. Γιώργου Θεοφάνους, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την αποχώρηση της Ήβης Αδάμου από το X-Factor, την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010.

Η Sony Music προέβη στην ανακοίνωση αυτή,  με μόνο γνώμονα την διαφύλαξη του κύρους και της αξιοπιστίας του talent show X-Factor, του οποίου είναι σε παγκόσμιο επίπεδο, η μόνη επαθλοθέτρια και αποκλειστική δικαιούχος των δισκογραφικών και management δικαιωμάτων των συμμετεχόντων. Για το λόγο αυτό, στην πρώτη μας ανακοίνωση περιοριστήκαμε να ζητήσουμε απλά την αποκατάσταση των συνεπειών των ενεργειών του κ. Θεοφάνους, χωρίς να επεκταθούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Γιώργος Θεοφάνους με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Sony Δημήτρη Γιαρμενίτη, κατά την υπογραφή συμβολαίου του Λούκα στα γραφεία της Sony. Τα χαμόγελα τώρα έχουν παγώσει ανάμεσα στις δύο πλευρές...

Λίγο πριν από την έκδοση της πρώτης αυτής ανακοίνωσης, ενημερώναμε με κάθε λεπτομέρεια και την Διοίκηση του Αnt1 και ζητήσαμε να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την διασφάλιση του αδιάβλητου και της αξιοπιστίας του X-Factor.

 Δυστυχώς όμως, ουδεμία ανταπόκριση υπήρξε  από πλευράς Αnt1.

 Αντίθετα, ο μεν Αnt1 εξέδωσε ανακοίνωση η οποία καλύπτει πλήρως την συμπεριφορά του κ. Θεοφάνους, ο δε κύριος Θεοφάνους συνεχίζει να εκφράζει δημόσια απειλές και ειρωνικά σχόλια για την Εταιρία μας.

Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι να δημοσιοποιήσουμε τα πραγματικά περιστατικά καθώς και τα στοιχεία που έχουμε στην διάθεσή μας, για την αποκατάσταση της αλήθειας αλλά και την προστασία της φήμης της Εταιρίας μας και της αξιοπιστίας του X-Factor.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Είναι απόλυτα ανακριβής και παραπλανητική η δήλωση του Αnt1 ότι δήθεν η Sony Music «επιθυμούσε» την Ήβη Αδάμου ως νικήτρια του X-Factor. Η Sony Music, με την διεθνή σύμβαση την οποία έχει αποδεχθεί και ο Αnt1, έχει το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να υπογράψει τον πρώτο νικητή και ταυτόχρονα έχει την πρώτη option να υπογράψει οποιονδήποτε άλλον από τους συμμετέχοντες στο X-Factor επιλέξει.

2. Αφού ο Αnt1 ισχυρίζεται ότι τα πρόσωπα που απαρτίζουν την εξεταστική επιτροπή του X-Factor (άρα και ο κ. Θεοφάνους) έχουν «αποδείξει» την συνέπεια και αξιοπιστία τους, παραθέτουμε κατωτέρω χαρακτηριστικό απόσπασμα του e-mail που εστάλη από τον κ. Θεοφάνους στον Δ/νοντα Σύμβουλο της εταιρείας μας καθώς και στον συνεργάτη μας κ. Γιάννη Δόξα  στις 2 Ιανουαρίου 2010:

«……….……………… Μου στελνεις τραγουδια για Ηβη και Ελευθερια,να σου απαντησω σαν τι?
Σαν μανατζερ που δεν παιρνει ποσοστο?
Σαν συμπαραγωγος που δεν συμμετεχει στις ηχογραφησεις?
Σαν φιλος πολυ ευχαριστως αν θες τη γνωμη μου,αλλα…
ΓΙΑΤΙ NΑ ΚΡΑΤΗΣΩ ΤΗN ΗΒΗ ΣΤΟ ΠΑΙΧNΙΔΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟN ΤΕΛΙΚΟ?
ΠΟΙΟ ΕΙNΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟN?
Γιατι να μη βοηθησω καποιον η καποια αλλη που θα εχω καποιο κινητρο?
Για τη ψυχη της μανας μου?
Για τη δοξα η το credit?
………………………Και μην εκπλαγει κανεις με τα αποτελεσματα.Και αυτο δεν ειναι απειλη.Ειναι επαγγελματικη προσεγγιση…………………………………»

Το ανωτέρω κείμενο είναι σαφές και ξεκάθαρο και δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τους στόχους και προθέσεις του κ. Θεοφάνους, του κατά τα άλλα «αξιόπιστου» κριτή κατά τον Αnt1.

Στο σημείο αυτό, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι πραγματικά μας ήταν αδύνατον να πιστέψουμε τα όσα μας έγραφε ο κ. Θεοφάνους. Σε μια ύστατη προσπάθειά μας να τον συνετίσουμε, ο Δ/νων Σύμβουλος της εταιρείας, του έστειλε στις 4 Ιανουαρίου 2010 απάντηση, της οποίας αποσπάσματα παραθέτουμε παρακάτω:

«Δεν καταλαβαινω και εγω !!!
Μηπως πρεπει να μιλησω με Λεβεντη και Λατσιο και Κυριακου και Simon Cowell kai Freemantle kai Syco !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΗΒΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ??
ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΑ ??
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΗ ΚΑΡΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ,ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟ ?
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ !!………………………………………….

………………………..ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΕΙΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΛΟ ΤΟΝ ΑΝΤ1 ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ (ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΑΤΙΜΗΣ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑΣ ) ΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ………………….»

Μετά την απάντησή μας αυτή, θεωρήσαμε ότι ο κ. Θεοφάνους θα συνειδητοποιήσει τις επιπτώσεις που θα είχε η πραγμάτωση της απειλής του, και ήμασταν βέβαιοι ότι το θέμα έχει λήξει.

Ο λόγος για τον οποίο ο κ. Θεοφάνους έστειλε το συγκεκριμένο e-mail, είναι διότι η Sony Music αρνήθηκε να δεχθεί επιχειρηματικές προτάσεις του προς την εταιρεία αλλά και σε συμμετέχοντες στο X-Factor έναντι αδράς αμοιβής. Ο προφανής σκοπός του εν λόγω e-mail ήταν να πιέσει την Sony Music να αλλάξει την απόφασή της. Όταν αντιλήφθηκε ότι  κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, ο κ. Θεοφάνους πραγματοποίησε την απειλή του και με τη δική του ψήφο η Ήβη Αδάμου τέθηκε εκτός διαγωνισμού στις 22 Ιανουαρίου 2010.

Αυτός ήταν και ο μοναδικός λόγος για τον οποίο η Sony Music ζήτησε με την προηγούμενη ανακοίνωσή της την αποκατάσταση της καταφανούς αυτής αδικίας.

3.  Αντί λοιπόν ο Αnt1 να φροντίσει για την διατήρηση του κύρους του διαγωνισμού και να λάβει τα ενδεικνυόμενα μέτρα κατά του κ. Θεοφάνους, έβγαλε μια ανακοίνωση με την οποία τον στηρίζει πλήρως, ειρωνευόμενος ταυτόχρονα τη Sony Music ότι δημιούργησε το όλο θέμα διότι δήθεν ήθελε την Ήβη νικήτρια του διαγωνισμού, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι η Sony Music έχει εξασφαλισμένα συμβατικά τα δικαιώματα τόσο επί του νικητή όσο και επί των λοιπών συμμετεχόντων.

Ο δε κύριος Θεοφάνους συνεχίζει τα δεικτικά σχόλια κατά της Sony Music και βγαίνει δήθεν συντετριμμένος με δηλώσεις προς το κοινό: «Είμαι κριτής σε ένα καταπληκτικό παιχνίδι όπως είναι το X- Factor αλλά κυρίως είμαι δημιουργός και πάνω απ’ όλα άνθρωπος. Λοιπόν η Sony το ξέχασε αυτό, παρακαλώ πολύ εσείς να το θυμάστε»

Τι άνθρωπος όμως είναι ο κ. Θεοφάνους ο οποίος απέβαλε από το X-Factor ένα 16χρονο ταλαντούχο κορίτσι διότι δεν επέτυχε μια επικερδή γι αυτόν ατομικά επιχειρηματική συμφωνία, το αφήνουμε στην κρίση των ανθρώπων που θα διαβάσουν την ανακοίνωση αυτή και γενικά του κόσμου, των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και των ανθρώπων της μουσικής.

Ελπίζουμε ότι ο κ. Θεοφάνους δεν θα θελήσει να δώσει συνέχεια στο θέμα και ότι ο Αnt1 θα πάρει τα απαραίτητα μέτρα για την εξασφάλιση της φερεγγυότητας του X-Factor.

Σε κάθε περίπτωση, η Sony Music έχει ήδη αναθέσει στους νομικούς συμβούλους της τη λήψη κάθε αναγκαίου μέτρου για την προστασία των νομικών δικαιωμάτων, του ονόματος και της φήμης της.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η Sony και πάλι αυτοπροδίδεται.. Δεν καταλαβαίνω γιατί αλλά κάθε φορά που στέλνει email μας κάνει προφανές πως ορίζει τους νικητές και υποβάλλει τις επιλογές της στην επιτροπή ώστε να μη φύγουν οι παίκτες της. Αφού η μέτρια Ήβη έδιωξε το Hovig έπρεπε με το σκεπτικό τους να διώξει και τη Νίνι; Δεν καταλαβαίνω..

  2. Αν γνώριζες και λίγο…θα ήξερες ότι ήταν στημένο να φύγει ο HOVIG !!! Λόγο των υποχρεώσεων του στη EUROVISION για την Κύπρο.
    (ξέρω 10000% και μιλάω – και το είπανε και όλοι εδω στη Κύπρο)
    Και με τα πιο πάνω το συμπέρασμα είναι άλλο και όχι αυτό που λες.

  3. Κάθε Παρασκευή σχεδόν είμαι στο Χφάκτορ παιδιιά, αυτό που έγινε χτες κατά τη γνώμη μου αθωώνει εντελώς τον Θεοδφάνους. Δηλαδή, η κοπέλα που κράτησε μέσα στο παιχνίδι πάει στον τελικό!Τι περισσότερο θέλει κανείς να κάνει ο άνθρωπος. Ούτε και εγώ τον πολιπήγαινα αλλά…του βγάζω το καπέλο. Κανένα συμφέρον δεν είχε ούτε από την Ήβη ούτε από κανένα. Αυτά στα μαιλ της ΣΟΝΥ, δεν είμαστε χαζοί, ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΑ! Ας μας τα δείξουν όλα, κάτι άκουσα να λέει στο ΣΤΑΡ ο Θεοφάνους χτες, πως υπάρχουν πολλά μαιλ πιο πριν, υπάρχουν συναντήσεις που τον πιέζουν και τον εκβιάζουν. Δηλαδή τι έπρεπε να κανει να υποκύψει? Ωραίοι είμαστε όλοι να σταυρώνουμε κάποιον τόσο εύκολα. ΤΕΛΙΚΑ…ΤΟΝ ΠΑΩ ΤΟΝ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ!

  4. Mpravo ZOYZOY!!! Anoigeis ta matia se kapoious pou den mporoun na katanoisoun tin idiaiterotita enos ANTHRWPOU kai oxi enos teratos! O k. Theofanous einai enas anthrwpos-asteri! Ton gnwrizw proswpika kai kserw poly kala ti lew!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here