Στο Θέατρο Άνετον της Θεσσαλονίκης ολοκληρώνονται με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 17 Μαΐου, όπως ήταν προγραμματισμένο, οι παραστάσεις του έργου του Κώστα Σωτηρίου «Σταματία, το γένος Αργυροπούλου», σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου με την Ελένη Ουζουνίδου.

Λίγα λόγια για το έργο
Σταματία, το γένος Αργυροπούλου. Γεννημένη στην Αθήνα στα μέσα της δεκαετίας του ’30, κόρη ανώτερου υπάλληλου του Υπουργείου Εμπορίου. Διαπαιδαγωγημένη με τα χρηστά ήθη της εποχής και αρραβωνιασμένη με λοχαγό του Εθνικού Στρατού.

stamatia_to_genos_argyropoulou_2015_05_001

Ζει στην αυλή του σπιτιού της, αδυνατώντας να παρακολουθήσει και κυρίως να αποδεχτεί τη ζωή που προχωράει δίπλα της. Επιμένει πεισματικά να βλέπει τα πάντα μέσα από τα δικά της παραμορφωτικά γυαλιά, καταλήγοντας άλλοτε τραγική κι άλλοτε κωμική φιγούρα, μέσα στα γεγονότα που διαδραματίζονται δίπλα της και αφορούν άμεσα τόσο την ίδια, όσο και τους δικούς της ανθρώπους.

Προσκολλημένη σε αυτό που η ίδια θεωρεί εθνικά, ηθικά και θρησκευτικά σωστό, καταλήγει να έρθει σε ρήξη με το περιβάλλον της και να κάνει την αναδρομή της ζωής της, απομένοντας μόνη.

Συντελεστές της παράστασης
Ερμηνεία: Ελένη Ουζουνίδου
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Σκηνικά-Κοστούμια: Μαγδαληνή Αυγερινού
Μουσική επιμέλεια: Νέστορας Κοψιδάς
Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης

ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ :

  • Τετάρτη 21:00
  • Πέμπτη 21:00
  • Παρασκευή 21:00
  • Σάββατο 21:00
  • Κυριακή 19:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :

Γενική είσοδος : 12 ευρώ

Μειωμένο : 10 ευρώ (ισχύει για φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικούς, άνω των 65, ανέργους – με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας – ΑΜΕΑ)

Εισιτήρια για την παράσταση προπωλούνται:
-Ταμείο Θεάτρου Άνετον
www.viva.gr, 11876
– Καταστήματα Public
– Παπασωτηρίου
– Seven Spots
– IANOS

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 85 λεπτά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here