Στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 21:00, ο Σταμάτης Σπανουδάκης θα δώσει μία συναυλία υπέρ του ανθρωπιστικού, μη κερδοσκοπικού φορέα «Coeurs pour Tous Hellas» (Καρδιές για όλους) για τα παιδιά με συγγενή καρδιοπάθεια.

Ο διακεκριμένος συνθέτης έχοντας δίπλα του τους επί σειρά ετών συνεργάτες του, εξαίρετους μουσικούς και χορωδούς, θα παρουσιάσει επιλεκτικά αποσπάσματα από το σύνολο του πλούσιου έργου του προσφέροντας και τη δική του ψυχή στην επίτευξη του θεάρεστου σκοπού.

«Τι ωραία που θα ‘ταν να ζούσαμε σε έναν κόσμο όπου όλοι οι άνθρωποι θα κάναμε αυτό́ που κάνουν οι “Coeurs pour tous”!
Να προσφέραμε δηλαδή́, αφιλοκερδώς, μέρος από τον χρόνο μας καθώς και το ταλέντο και την γνώση μας, γι’ αυτούς που τόσο τα χρειάζονται.
Να αγαπούσαμε λίγο περισσότερο τους συνανθρώπους μας και κυρίως τα μικρά́ παιδιά́, το μέλλον αυτού́ του κόσμου.
Η αγάπη είναι για μένα η μεγαλύτερη κινητήριος δύναμη. Με αυτήν την περί́ αγάπης, λίγο αφελή́ στα μάτια των πολλών, κουβέντα, περνάω στην μουσική́, την κατ’ εξοχήν γλυκιά́ και άπιαστη φανέρωση της αγάπης, για να σας πω τι σημαίνει για μένα, ελπίζω και για εσάς, αυτή́ η συναυλία.
Είναι αγάπη, αγάπη για τα παιδιά, αγάπη για αυτήν την χώρα, για όλες τις πόλεις και τους τόπους που θα ‘ναι για πάντα σημαδεμένοι από το πέρασμα και τις δημιουργικές, αξεπέραστες δυνάμεις των ανθρώπων της. Αγάπη για την πίστη, τα σύμβολα και τα μοναδικά́ ιδεώδη που δημιούργησαν αθάνατες κουβέντες, ιδέες, επαναστάσεις, αλλά́ και Παρθενώνες…
Θα μου πείτε, γίνονται όλα αυτά́ σε μια συναυλία; Όχι βέβαια! Αλλά́ όπως ένα παιδί μας κλείνει παιχνιδιάρικα το μάτι, έτσι κι αυτή η συναυλία ίσως βάλει για λίγο το μυαλό́ μας σε μια υπέρλογη διάσταση. Τα υπόλοιπα είναι στο χέρι σας.
Εγώ́ με την μουσική́, τους στίχους μου και τους αγαπημένους μουσικούς και χορωδούς, μόνο αυτό́ προσπαθώ́ να πετύχω.
Ψηλά́ το κεφάλι, Έλληνες!»
Σταμάτης Σπανουδάκης

Μαζί με το Σταμάτη Σπανουδάκη θα εμφανιστούν οι σολίστες:
Γιώργος Κοντοβάς (πιάνο)
Έλενα Κisieleva (Βιολί)
Δημήτρης Κοτταρίδης (βιολοντσέλο)
Μαρίνος Τριανταφυλλίδης (πλήκτρα)
Νίκος Χατζόπουλος (κοντραμπάσο)
Πάνος Κατσικιώτης(ντραμς)
Τάκης Βασιλείου (κρουστά)
Έφη Ζαϊτίδου (κανονάκι)
Γιάννης Χούλης (κιθάρα)

Η Ορχήστρα εγχόρδων «Τάμαλο»
και η Μικτή χορωδία «Μελωδοί» με μαέστρο τον Γιώργο Ζιάκα.

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021
ώρα 21:00

Ηρώδειο

Προπώληση – Εισιτήρια: Ticketservices

————————–

Coeurs pour Tous Hellas
Για τα παιδιά της Ελλάδας με συγγενή καρδιοπάθεια

Το «Coeurs pour Tous Hellas» με κεντρικό μήνυμα «Καρδιές για Όλους», είναι ανθρωπιστικός, μη κερδοσκοπικός φορέας ο οποίος συστάθηκε το 2015 για τα παιδιά της Ελλάδας με συγγενή καρδιοπάθεια, ως έμπρακτη δέσμευση και προσφορά στην ελληνική κοινωνία και τους μικρούς ασθενείς των οικονομικά αδύναμων οικογενειών.

Σύμφωνα με τα ετήσια στοιχεία:

  • Το 35% των παιδιών στην Ελλάδα είναι ανασφάλιστα.
  • Κάθε χρόνο στη χώρα μας γεννιούνται 800 έως 1.000 παιδιά με καρδιοπάθεια εκ των οποίων το 1/3 (κυρίως νεογνά) χρήζουν άμεσης καρδιοχειρουργικής επέμβασης.

Έργο του φορέα «Καρδιές για Όλους» είναι η οικονομική ενίσχυση των άπορων και ανασφάλιστων παιδιών με καρδιοπάθεια. Ο φορέας αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση των νοσηλίων για τις απαιτούμενες καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις, πράξεις επεμβατικής καρδιολογίας και λοιπές ιατρικές εξετάσεις.

Από το 2016 έως σήμερα, ο φορέας «Coeurs pour Tous Hellas» έχει υποστηρίξει οικονομικά τις επεμβάσεις για περισσότερα από 140 άπορα ή/και ανασφάλιστα παιδιά με καρδιοπάθεια κι έχει προσφέρει δωρεάν πλήρη καρδιολογικό έλεγχο σε περισσότερα από 200 παιδιά.

Όλοι οι συνεργαζόμενοι ιατροί και καρδιοχειρουργοί του φορέα «Καρδιές για Όλους» προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς.

Περισσότερες πληροφορίες: www.coeurspourtoushellas.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here