Νυν και Αεί: Μια σειρά επεισοδίων στο youtube με άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του Σταύρου Ξαρχάκου.

Μέσα από συνολικά 20 επεισόδια γνωρίζουμε σε βάθος τον καλλιτέχνη, αλλά και τον άνθρωπο πίσω από τον ιδιοφυή δημιουργό, ο οποίος με τη μουσική του όχι μόνο χαρακτήρισε μια ολόκληρη εποχή, αλλά εξακολουθεί «Νυν και αεί» να μας συνεπαίρνει και να μας συγκινεί.

Σε ένα γρήγορο μοντάζ εικόνες και αφήγηση εισχωρούν στις σημαντικές στιγμές της ιδιαίτερης αυτής προσωπικότητας που συνδυάζει μοναδικά τις ιδιότητες του ενορχηστρωτή, του συνθέτη και του μαέστρου και θα εστιάσουμε  στις επιρροές του και στους παράγοντες που συνετέλεσαν ώστε να παράξει το σπουδαίο του έργο.

Μια αφηγηματική «μηχανή» που μας μυεί στο σύμπαν του Σταύρου Ξαρχάκου.

Επεισόδιο Πρώτο: Η παιδική ηλικία
Πώς είναι να είσαι παιδί στην Ελλάδα σε εποχή πολέμου; Πώς σε επηρεάζει και σε διαμορφώνει αυτή η εμπειρία; Σε αυτό το επεισόδιο παρακολουθούμε τον μικρό Βάκη να γεννιέται το 1939 στα Εξάρχεια, μια αντιστασιακή γειτονιά στην καρδιά της Αθήνας και να μεγαλώνει με τη μητέρα του και τη γιαγιά του σε ένα σπίτι με πολλή μουσική, πίνακες και δωμάτια στην οδό Θεμιστοκλέους 43. Παγκόσμιος πόλεμος, εμφύλιος, περιπολίες, συσσίτια και θάνατος παντού. Μια ανάσα σε όλο αυτό οι χάρτινες φιγούρες από εφημερίδα και η μουσική. Και ο μικρός Βάκης κάνει τον Μαέστρο με τις βελόνες πλεξίματος της γιαγιάς του.

* Οι πληροφορίες και το αρχείο παρέχονται από τον ίδιον τον καλλιτέχνη μέσα από μια αφήγηση πολλών ωρών.

85 χρόνια Σταύρος Ξαρχάκος
Creative Direction / Art Direction: Κάτια Παπανικόλα
Motion Graphics: Robert Brorens
Video Production: Filmosophy
Εκφώνηση: Ξενοφών Ραράκος
Μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος
Ιδέα – Κείμενο: Ηρώ Σαΐα
Πληροφορίες: Σταύρος Ξαρχάκος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here