Το γεμάτο νοήματα τραγούδι «Μεσόγειος» μας έρχεται από την Αλεξανδρούπολη και μέσα από μια ιδιαίτερη μελωδία παρουσιάζεται η αγωνία, η προσπάθεια, η δύναμη και η ελπίδα των γονιών και κυρίως των παιδιών που χτυπήθηκαν από τους πολέμους.

Η ερμηνεία είναι του Στέλιου Βραχιόλογλου και της μικρής Κυριακής Μαστοροπούλου, σε μουσική του Στέλιου Βραχιόλογλου και στίχους του Διονύση Μαστορόπουλου.

Ο συνδυασμός και το δέσιμο του Στέλιου και της μικρής Κυριακής είναι μαγικός με αποκορύφωμα την αέρινη παιδική φωνούλα που συγκλονίζει.

Ο γνωστός σκηνοθέτης βίντεο κλιπ και ταινιών μικρού μήκους George Ant, ταξίδεψε στην Αλεξανδρούπολη και με συνδυασμό πλάνων από τοπία της πόλης και με χειρισμό εικόνων, παιδιών και ηθοποιών, σύνθεσε αριστοτεχνικά την τραγωδία τους, την αισιοδοξία για τα παιδιά των πολέμων και την ελπίδα για το μέλλον των χτυπημένων από τον πόλεμο προσφύγων, την ευαισθητοποίηση του κόσμου.  Εστιάζει με πολύ όμορφο τρόπο στην καταδίκη του πολέμου και στην προστασία και στην αγάπη για τα παιδιά.

Στη φράση του τραγουδιού «…για να μείνουμε παιδιά» αποτυπώνεται η προσδοκία που πρέπει να γίνει συνείδηση σε κάθε ενήλικα, σε κάθε γονιού, σε κάθε ηγέτη που έχει την τύχη ή την ατυχία να παίρνει αποφάσεις για τις ζωές των ανθρώπων. Δεν έχω μέλλον και ελπίδα για το μέλλον, το μεγάλο στοίχημα.

Η παραγωγή του τραγουδιού και του βίντεο ήταν πολυδιάστατη και με αρκετές δυσκολίες που όμως με την αποφασιστικότητα του Διονύση Μαστορόπουλου ολοκληρώθηκε ένα αξιοθαύμαστο έργο που τιμά και προβάλει τον πολιτισμό μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here