Γράφει η Ζωή Σεμερτζίδου
Φωτογράφηση: Μαρία Παπαγεωργίου
29/10/2010
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Η αλήθεια είναι ότι ο Κώστας Λειβαδάς δε χρειάζεται πλέον συστάσεις. Τον πρωτογνωρίσαμε το 1997 με τον πρώτο προσωπικό του δίσκο (“Κάθε μπαλκόνι έχει άλλη θέα”) και από τότε συγκρατήσαμε το όνομά του. 13 χρόνια μετά βρεθήκαμε στο Κύτταρο Live για να παρακολουθήσουμε τη μουσική του πορεία μέχρι σήμερα. Καλεσμένοι του ήταν οι συμμετέχοντες στη νέα δισκογραφική του δουλειά με τίτλο  “Κρατήσου απ’ τη στάχτη”, Δέσποινα Γλέζου, Γιώργος Ρωμανός και Ρίτα Αντωνοπούλου, αλλά και πολλοί φίλοι του όπως ο Γιάννης Κούτρας, ο Οδυσσέας Ιωάννου και η Κατερίνα Τσάβαλου. Λίγα λεπτά μετά τις 23:00 τα φώτα έσβησαν και ο …τελευταίος έκλεισε την πόρτα! Το πρόγραμμα άρχισε με τον ίδιο τον Κώστα Λειβαδά και την τετραμελή μπάντα του να παίρνουν θέση στη σκηνή του Κύτταρο Live.

Ύστερα από 5 χρόνια απουσίας (στη προσωπική του δισκογραφία) ο Κώστας  Λειβαδάς  εμφανίστηκε ανανεωμένος και τόσο αγχωμένος όσο έπρεπε στην πρώτη για τη σεζόν ζωντανή του εμφάνιση. Ακούσαμε τραγούδια από όλη τη δισκογραφική του πορεία. Από τις πρώτες δημιουργίες του έως τις τελευταίες αλλά και τραγούδια δικά του που ερμήνευσαν άλλοι τραγουδιστές.

Πρώτη guest εμφάνιση ήταν αυτή της Ρίτας Αντωνοπούλου η οποία μοιράστηκε με τον Κώστα Λειβαδά το ντουέτο  στον τελευταίο του δίσκο “Υπολογιστές” αλλά και στη συνέχεια ερμήνευσε γνωστές συνθέσεις του τραγουδιστή.

Επόμενη εμφάνιση – έκπληξη αυτή της Δέσποινας Γλέζου (οι παλιότεροι τη γνωρίζουν ως ερμηνεύτρια των Νοστράδαμος). Συνόδευσε αρχικά τον Κώστα Λειβαδά στο “Όχι μπάλα στο σαλόνι” αλλά και στη συνέχεια θύμισε αρκετές επιτυχίες από τους Νοστράδαμος, όπως το “Δως μου το χέρι σου”, από την προσωπική της δισκογραφία όπως το “Επιμένω Ελληνικά” αλλά και πολλά άλλα τραγούδια πάντα με ροκ διάθεση!

Τη διάθεση αυτή ήρθε να συμπληρώσει το μουσικό αντάμωμα του Γιώργου Ρωμανού με τον Κώστα Λειβαδά. Ερμήνευσαν τραγούδια  που έγραψαν μαζί όπως το “Άγγελοι με ένα φτερό” και “Το φάντασμα που δεν αφήνει ίχνη” (τα οποία περιέχονται στο δίσκο “Κρατήσου απ΄τη στάχτη”) και λίγο αργότερα ακούσαμε τον Γιώργο Ρωμανό σε δικά του τραγούδια από την ελληνική ροκ σκηνή του ’70. Την βραδιά συμπλήρωσαν οι φίλοι του Κώστα Λειβαδά, Οδυσσέας Ιωάννου, Γιάννης Κούτρας και η Κατερίνα Τσάβαλου ερμηνεύοντας ο καθένας με το προσωπικό του ύφος παλαιότερες αλλά και νέες δημιουργίες του Κώστα Λειβαδά.

Για άλλη μία φορά ο Κώστας Λειβαδάς μας απέδειξε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν καλλιτέχνες με πηγαία έμπνευση και με κοινωνικές ανησυχίες οι οποίες – αν και σχετικά άβολες πολιτικά – εκφράζονται πάντα με σεβασμό, έχοντας στόχο να προβληματίσουν και όχι να προκαλέσουν. Η πρώτη εμφάνισή του, η οποία αποτέλεσε υπόσχεση για ακόμα καλύτερες, δεν μας κούρασε ούτε στο ελάχιστο αλλά αντίθετα μας έπεισε ότι άξιζε η αναμονή των 5 αυτών χρόνων.

Ανάμεσα στο κοινό (το οποίο κάλυπτε όλο το φάσμα των ηλικιών) βρέθηκαν φίλοι και συνεργάτες του τραγουδιστή όπως η Γιώτα Νέγκα, η Ελένη Τσαλιγοπούλου (η οποία “εκτάκτως” τραγούδησε μαζί του!), ο Σταύρος Σιόλας αλλά και πολλοί άλλοι. Κλείνοντας, δυνατό σημείο της βραδιάς η “μουσική παρέα” του Κώστα Λειβαδά (Λευτέρης Πούλιος στο σαξόφωνο, Σάκης Κατσάτσος στο ηλεκτρικό μπάσο, Tsiko στα τύμπανα αλλά και Βαγγέλης Τσάτσος – πολλά υποσχόμενος κιθαρίστας!) η οποία πλαισίωσε εξαιρετικά την πρεμιέρα του τραγουδιστή. Δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε καλή επιτυχία στις επόμενες προγραμματισμένες εμφανίσεις του Κώστα Λειβαδά (με πολλούς ακόμα guests!)στις οποίες θα βρισκόμαστε σίγουρα εκεί!

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες από τη πρεμιέρα

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner… 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here