Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου του 1ου Φεστιβάλ Λουτρακίου την Τετάρτη 10 Ιουνίου στον Ιανό, όπου παρουσιάστηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ. Μιας νέας πρωτοβουλίας που σκοπό έχει την τόνωση της πολιτιστικής δημιουργίας, την ένταξη των νέων ανθρώπων της περιοχής στον νέο πολιτιστικό θεσμό και την εν γένει προβολή του Δήμου με στόχο την τουριστική, αλλά και γενικότερη ανάπτυξή του.

Συμφωνικές ορχήστρες, μουσικοί διεθνούς φήμης, σημαντικοί έντεχνοι καλλιτέχνες, όπως η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Μίλτος Πασχαλίδης,  η Ελένη Πέτα, το ανατρεπτικό συγκρότημα The Burger Project, ομάδες χορευτών, επώνυμα σχήματα από το χώρο της ποπ, ροκ και blues μουσικής, συνδιαλέγονται δημιουργικά με το πλούσιο καλλιτεχνικό δυναμικό της πόλης,  δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την καθιέρωση ενός νέου σημαντικού πολιτιστικού και τουριστικού προορισμού.

Την παρουσίαση της συνέντευξης ανέλαβαν ο Αλέξης Κωστάλας και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Στάμου. Πρώτος μίλησε ο Δήμαρχος Λουτρακίου- Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γεώργιος Γκιώνης, ο οποίος κήρυξε και επίσημα την έναρξη του Φεστιβάλ. «Υλοποιούμε όραμα ετών» επεσήμανε, προσκαλώντας μας «συνοδοιπόρους σ’ αυτή τη διαδρομή τέχνης και πολιτισμού». Το λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Αθλητισμού –Τουρισμού Αναστάσιος Σακελλαρίου, τονίζοντας ότι το Φεστιβάλ «αποτελεί γεγονός υψίστης σημασίας για τον Δήμο».

loutraki_festival_press_conf_2015_06_004
Από αριστερά: Δήμαρχος Λουτρακίου- Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γεώργιος Γκιώνης, Δημοσιογράφος Δημήτρης Στάμου, Αλέξης Κωστάλας, Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Μουσικής Πελοπίδας Μαυρόπουλος, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Αθλητισμού –Τουρισμού Αναστάσιος Σακελλαρίου

Την παρουσίαση του προγράμματος ανέλαβε ο Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Μουσικής Πελοπίδας Μαυρόπουλος και ακολούθησε ο Μαέστρος  της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Παύλος Σεργίου, ο κλαρινετίστας παγκόσμιας εμβέλειας Σπύρος Μουρίκης, ο Χρήστος Ρούσσης, υπεύθυνος για το Rock Festival και ο Μίλτος Παπαδημητρόπουλος, που ανέλυσε την ιδέα γύρω από την επιλογή του λογοτύπου του Φεστιβάλ και την μυθολογική του προέλευση. Το μήνυμά του έστειλε και ο Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής Γιώργος Perrot, με σχετική επιστολή του.

Τη δική του, ξεχωριστή όπως πάντα, σφραγίδα έβαλε ο Κώστας Βουτσάς, που θα παρουσιάσει μια μοναδική παράσταση αφιερωμένη στο bulling την 1η Αυγούστου, ενώ χαιρετισμούς από video απηύθυναν η Ελευθερία Αρβανιτάκη η οποία θα συμπράξει με την Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου  στην Πανσέληνο του Αυγούστου στις 29 Αυγούστου στον Αρχαιολογικό Χώρο του Ηραίου και η Νατάσσα Μποφίλιου, που θα βρίσκεται στο Λουτράκι στις 25 Ιουλίου.

loutraki_festival_press_conf_voutsas_2015_06_002

Τη μουσική νότα της εκδήλωσης έδωσαν τρεις καλλιτέχνες που αποτελούν σημαντικό δυναμικό του Δήμου, η διεθνής σοπράνο Ελπινίκη Ζερβού με τον Γιώργο Παπαχριστούδη στο πιάνο, που θα συμμετέχουν στην εκδήλωση για την πρώτη Πανσέληνο του Ιουλίου, στις 2 Ιουλίου στα Ίσθμια, ο Χρήστος Νινιός που θα είναι το opening act στη συναυλία της Νατάσσας Μποφίλιου και ο Γιάννης Τσελώνης που θα κάνει το opening act στη συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη στις 14 Αυγούστου.

To 1o Loutraki Festival κάνει την επίσημη έναρξή του με τις εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής στις 20 Ιουνίου και ολοκληρώνεται με την Πανσέληνο του Αυγούστου στις 29 Αυγούστου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LOUTRAKI FESTIVAL 2015

ΙΟΥΝΙΟΣ

Τριήμερο Εκδηλώσεων αφιερωμένο στην παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής
Το Loutraki Festival επιδιώκει, με τη θεσμοθέτηση εκδηλώσεων για την ημέρα της μουσικής, την ένταξη του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων στο εθνικό δίκτυο προβολής της γιορτής στην χώρα.

Οι φετινές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:

 • Η Φωνή του Χαλκού, μια συναυλία αφιερωμένη στα χάλκινα πνευστά!

Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου – Σάββατο 20/6
Στη συναυλία θα πάρουν μέρος ο Γιώργος Καχριμάνης (1ο τρομπόνι στην Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων) και ο Χρήστος Καλούδης (Α΄ κορυφαίος κορνίστας της ΕΛΣ). Συμμετέχει το κουιντέτο χάλκινων πνευστών της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Λουτρακίου.

 • Συναυλία Φιλαρμονικής Λουτρακίου

Παραλία Λουτρακίου Κυριακή 21/6
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου θα παρουσιάσει έργα των μεγάλων Ελλήνων Συνθετών. Διευθύνει ο αρχιμουσικός Πελοπίδας Μαυρόπουλος.

 • Φεστιβάλ Χορωδιών

Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Κυριακή 21/6
Η Συναυλία είναι αφιερωμένη στο χορωδιακό τραγούδι, με οικοδέσποινα τη Μικτή Χορωδία Λουτρακίου και προσκεκλημένες τρεις αξιόλογες χορωδίες: τη Χορωδία Συλλόγου Γυναικών Αγίου Στεφάνου, , την Πολυφωνική Χορωδία “Enchoir”, τη Μικτή Χορωδία Αλίμου και τη Μικτή χορωδία Λουτρακίου.

 • Ρεσιτάλ του διεθνούς φήμης κλαρινετίστα Σπύρου Μουρίκη

      Καζίνο Λουτρακίου – Δευτέρα 22/6
Κλαρινετίστας παγκόσμιας εμβέλειας, ο Σπύρος Μουρίκης συγκαταλέγεται εδώ και χρόνια μεταξύ των απολύτως κορυφαίων Ελλήνων μουσικών. Ο Κερκυραίος σολίστ, παρότι δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτε από τους μεγαλύτερους διεθνώς δεξιοτέχνες του οργάνου ή από τους ομοτέχνους του των σπουδαιότερων ορχηστρών του κόσμου, έχει προτιμήσει να κοσμεί με την παρουσία του το εγχώριο μουσικό γίγνεσθαι.

ΙΟΥΛΙΟΣ

 • Συναυλία αφιερωμένη στην 1η Πανσέληνο του Ιουλίου

Ίσθμια – Προαύλιος Χώρος Διοικητηρίου Διώρυγας – Πέμπτη 2/7
Η σοπράνο Ελπινίκη Ζερβού και ο διακεκριμένος πιανίστας Γιώργος Παπαχριστούδης συμπράττουν με το κουιντέτο χάλκινων πνευστών των καθηγητών της Φιλαρμονικής σε μια βραδιά αφιερωμένη στην πρώτη πανσέληνο του Ιουλίου.

 • Συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων

Αμφιθέατρο Poseidon Resort – Παρασκευή 10/7
Η Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων – ΑΣΟΝ και ο ομώνυμος μη κερδοσκοπικός και ανεξάρτητος σύλλογος-φορέας της, ιδρύθηκε το 1998 με σκοπό να δώσει σε νέους μουσικούς ευκαιρίες απόκτησης ορχηστρικής εμπειρίας στο συμφωνικό ρεπερτόριο, μουσικής παιδείας και αντίληψης.

Στα πλαίσια του προγράμματος της συναυλίας θα παρουσιαστούν δύο νέοι και ανερχόμενοι σολίστ από το Λουτράκι, οι πιανίστες Σταύρος Δρίτσας και Κατερίνα Λιάτα.  

 • Beach Party με τους Burger Project

Λίμνη Βουλιαγμένης – Παρασκευή 24/7
Οι Burger Project είναι ένα από τα πλέον δραστήρια μουσικά συγκροτήματα της σύγχρονης ελληνικής σκηνής. Ξεχωρίζει για τη θεατρικότητα, το χιούμορ και την ενέργεια στις ζωντανές του εμφανίσεις. Είναι ένα συγκρότημα ή project που μέσα από τις σατιρικού ή κωμικού τύπου διασκευές θέλει να δημιουργεί μια ατμόσφαιρα party και έκπληξης, χαράς και χορού.

gia_ton_gianni_live_2012_11_11_burger_project

 • Συναυλία με τη Νατάσσα Μποφίλιου

      Αύλειος χώρος Λυκείου Λουτρακίου – Σάββατο 25/7
Εισιτήριο: 12€  προπώληση, 14€  ταμείο
Η Νατάσσα Μποφίλιου, μία από τις πιο αγαπημένες ερμηνεύτριες του κοινού, ύστερα από ένα χειμώνα αποχής από τις ζωντανές εμφανίσεις, ξεκινάει με συγκίνηση τη νέα της καλοκαιρινή περιοδεία σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο. Ο Θέμης Καραμουρατίδης κι ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος, ισορροπώντας στις δυο πτυχές της προσωπικότητας της ερμηνεύτριας – την ευαισθησία και το πάθος, στήνουν ένα φωτεινό καλοκαιρινό πρόγραμμα που θα γυρίσει ολόκληρη την Ελλάδα, υπενθυμίζοντας στους αμέτρητους θαυμαστές της Νατάσσας Μποφίλιου για ποιο λόγο οι ζωντανές εμφανίσεις αποτελούν το πιο δυνατό της χαρτί.

Αγαπημένα τραγούδια του ρεπερτορίου της πιο δυναμικής τριάδας της τελευταίας δεκαετίας, όπως το “Σ’ έχω βρει και σε χάνω”, το “Εν λευκώ”, το “Μέτρημα” κ.α., ύστερα από μία σειρά πειραματικών προσεγγίσεων, επιστρέφουν στις αρχικές τους ενορχηστρώσεις, προκειμένου να συναντήσουν την απλότητα μιας νέας αφετηρίας σε μία σειρά συλλεκτικών συναυλιών. Στο πρόγραμμα έρχονται να προστεθούν σε πρώτη παρουσίαση τα τραγούδια από τις “Πρώτες Λέξεις”, τη νέα συνεργασία της Νατάσσας με τον Σωκράτη Μάλαμα, το Θέμη Καραμουρατίδη και τον Οδυσσέα Ιωάννου. 

mpofiliou_live_2014_09_16_1100

 • Μήδεια σε χοροθεατρική απόδοση Flamenco

Παραλιακό Πάρκο Λουτρακίου  Τετάρτη 29/7
Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση της Μήδειας του Ευριπίδη σε χοροθεατρική απόδοση Flamenco από τη Danza Flamenca Grupo του Βασίλη Σκεπετάρη. Η παράσταση γίνεται με ηχογραφημένη μουσική και 20 χορευτές επί σκηνής.

Ο Ιάσων προδίδοντας την γυναίκα του Μήδεια και τα παιδιά του λαμβάνει σε γάμο την Γλαύκη την κόρη του Βασιλιά της Κορίνθου, Κρέοντα. Η δε Μήδεια προκειμένου να εκδικηθεί στέλνει δηλητηριώδη δώρα με τα οποία φονεύει τόσο την νύφη όσο και τον πεθερό, στη συνέχεια, αφού σφάζει τα ίδια της τα παιδιά Φέρητα και Μέρμερο, προς απέραντη λύπη του προδότη συζύγου της, με την βοήθεια άρματος που το σέρνουν πτερωτοί δράκοντες, απέρχεται στην Αθήνα.

 • Συναυλία αφιερωμένη στη 2η Πανσέληνο του Ιουλίου με την Ελένη Πέτα

Θέατρο Ν. Περγιάλη – Περιοχή Μπεσκάκι, Α. Θεόδωροι – Παρασκευή 31/7
Η Ελένη Πέτα επιλέγει να τραγουδήσει από τα ωραιότερα τραγούδια του ελληνικού και του παγκόσμιου ρεπερτορίου, δίνοντας έμφαση στο ελληνικό ρεπερτόριο τόσο στο δικό της όσο και μεγάλων ελλήνων κλασσικών συνθετών. Θα μας παρουσιάσει κομμάτια από τη δική της προσωπική δισκογραφία, κομμάτια που αγαπήσαμε και που θα θέλαμε να ξαναθυμηθούμε.

Μαζί με την Ελένη Πέτα το μουσικό σύνολο “i modify”, που αποτελείται από τους Τάκη Βασιλείου (DrumsPercussionsSequencers), Ντίνο Γεωργούντζο (KeyboardsProgramming) και Γιώργο Χατζόπουλο (Guitars). Μέσα από την εμπειρία σε πολλά είδη μουσικής αλλά και την αγάπη για πειραματισμό και αυτοσχεδιασμό επιχειρούν τη δική τους προσέγγιση στην αρμονία, τον ήχο και τον ρυθμό και στοχεύουν στο συναίσθημα.

peta_live_2015_02_027

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

 • Παιδική παράσταση

            “Bullying-Ένας στρογγυλοκέφαλος στη χώρα των μυτεροκέφαλων”
Πάρκο Δεξαμενής – Σάββατο 1 Αυγούστου
Εισιτήριο: 8 € προπώληση, 10 € ταμείο, 5 € άνεργοι, πολύτεκνοι, φοιτητές

Ο Κώστας Βουτσάς σκηνοθετεί και παίζει στην πρωτότυπη παράσταση για παιδιά και νέους “Bullying – Ένας στρογγυλοκέφαλος στη χώρα των μυτεροκέφαλων” που αντιμετωπίζει με αποτελεσματικό τρόπο το πρόβλημα του εκφοβισμού (bullying) και της διαφορετικότητας. Η παρουσία του Κώστα Βουτσά, εξασφαλίζει τις απαραίτητες ανάσες χιούμορ που γοητεύουν τους θεατές και τους παρασύρουν βαθύτερα στα σημαντικά παιδαγωγικά μηνύματα της παράστασης. 

Η ιστορία του στρογγυλοκέφαλου που γεννήθηκε στη χώρα των μυτεροκέφαλων και αντιμετωπίζει την απόρριψη και το συστηματικό εκφοβισμό εξαιτίας της διαφορετικότητάς του, συγκινεί και παρακινεί για στάση και δράση ενάντια στο Bullying. Ο δίκαιος βασιλιάς της χώρας που έχει πάρει υπό την προστασία του το στρογγυλοκέφαλο παιδί, δείχνει το δρόμο της αγάπης και της φιλίας μέσα στο δάσος της γνώσης και των αποφάσεων.

 • Tuesdays Sunset

             Παραλία ΛουτρακίουΤρίτη 4, 11, 18. & 25/8
Κάθε Τρίτη του Αυγούστου και λίγο μετά το ηλιοβασίλεμα, το Φεστιβάλ μετατρέπει την παραλία της πόλης του Λουτρακίου σε στέκι συνάντησης καλλιτεχνών…

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μουσική, χορό και θέατρο, εκπέμπουν διάχυτα την τοπική δημιουργία και δίνουν χρώμα στην απογευματινή περατζάδα κατοίκων και επισκεπτών. Συμμετέχουν οι: Chloe MāntRah , Δημήτρης Θωμαϊδης, Rolling Foxes, θεατρική ομάδα Στενός Κορσές με την παράσταση Αμπαζούρ, Sofita (Σοφία Κωνσταντινίδη), The Final Act, ενώ θα υπάρχει και Βραδιά Χοροθεάτρου με 3 μικρά αυτοτελή έργα.  

 • 1o Rock Festival

Πευκάκια Αγίων Θεοδώρων Σάββατο 8/8
Σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία, στα πευκάκια των Αγίων Θεοδώρων το Loutraki Festival εγκαινιάζει την πρώτη συνάντηση Ροκ συγκροτημάτων. Η διοργάνωση θα προσφέρει βήμα καλλιτεχνικής έκφρασης σε νέους μουσικούς, ερασιτεχνικά συγκροτήματα αλλά και επαγγελματίες του είδους, δίνοντας τους την ευκαιρία να επικοινωνούν άμεσα με το κοινό.

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι να αναδειχθεί το τοπικό μουσικό στοιχείο, αλλά και να καθιερωθούν οι Άγιοι Θεόδωροι ως τόπος συνάντησης μουσικών της Ροκ σκηνής. Συμμετέχουν τα συγκροτήματα: Blue Stripe, Metallaxis και Κnock me Down. 

 • Συναυλία με το Μίλτο Πασχαλίδη
  Α
  ύλειος χώρος Λυκείου Λουτρακίου, Σάββατο 14/8
  Εισιτήριο: 8€  προπώληση, 10€  ταμείο

Για μαθηματικός ξεκίνησε, αλλά τελικά τον κέρδισε η μουσική για τα καλά και έτσι φέτος ο Μίλτος Πασχαλίδης συμπληρώνει αισίως 20 συνεχή χρόνια προσωπικής δισκογραφίας.

Ένα τέτοιο γεγονός δεν μπορεί παρά να γιορταστεί με τον πιο αυτονόητο για έναν μουσικό τρόπο, μια σειρά συναυλιών σε όλη την Ελλάδα. Αυτό που φέρνει μαζί της η πρώτη εικοσαετία είναι μια σειρά από σπουδαίες μπαλάντες- κάποιες πιο ηλεκτρισμένες- μερικά δυνατά λαικά που εξέφρασαν το μη προφανές και τίτλοι που αποτέλεσαν την μουσική υπόκρουση μιας μεθυσμένης πορείας: Η μόνη μου πατρίδα είναι ο χρόνος, Κακές συνήθειες, Παραμύθι με Λυπημένο τέλος, Στα είπα όλα, Τα μπλουζ της άγριας νιότης, Ηράκλειο – Καλαμάτα, Απουσία, Σου τηλεφωνώ, Βυθισμένες άγκυρες.

pasxalidis_megaro_2014_09_28

 • 2o Blues Festival

Παραλία Λουτρακίου, Παρασκευή 21 και Σάββατο 22/8
Το Blues Festival διοργανώθηκε για πρώτη φορά στο Λουτράκι το 2014 από δύο τοπικά σχήματα που ανέρχονται σταθερά στο καλλιτεχνικό μουσικό στερέωμα, τους Yesterdazes Blues Band, Mystery Train, On/Of Blues Band, Yesterdaze Blues Band, Four Below Blue & Daddys Work Blues Band.

Η επιτυχία της βραδιάς και η αθρόα συμμετοχή του κοινού, δημιούργησαν τις προσδοκίες ώστε το ραντεβού να ανανεωθεί για το φετινό καλοκαίρι σε νέα ειδυλλιακή τοποθεσία και αμέσως μετά το ηλιοβασίλεμα.

 • Συναυλία για την πανσέληνο του Αυγούστου με την Ελευθερία Αρβανιτάκη και τη Φιλαρμονική ορχήστρα Λουτρακίου
  Αρχαιολογικός Χώρος Ηραίου Βουλιαγμένης –
  Σάββατο 29/8
   Εισιτήριο: 5€

Κάτω από το ολόγιομο Αυγουστιάτικο φεγγάρι και με φόντο το ειδυλλιακό τοπίο του αρχαιολογικού χώρου του Ηραίου Βουλιαγμένης η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου στον καθιερωμένο θεσμό των «βραδιών πανσελήνου» συμπράττει με την Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη έχει μια σταθερά επιτυχημένη πορεία στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού εδώ και τριάντα χρόνια. Με τεράστια ερμηνευτική γκάμα έχει καταφέρει να συγκεντρώσει ηχοχρώματα από τη Δύση ως την Ανατολή και να κάνει την κάθε της ερμηνεία πρόταση χαραγμένη στις καρδιές των πιστών της φίλων και όχι μόνο.

arvanitaki_live_2013_07_13

Η συναυλία αποτελείται από δύο μέρη: το πρώτο μέρος περιλαμβάνει τραγούδια από τον κινηματογράφο, ενώ το δεύτερο θα είναι ένα απάνθισμα τραγουδιών από το προσωπικό ρεπερτόριο της Ελευθερίας Αρβανιτάκη. Τραγούδια των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη και Πλέσσα θα συναντηθούν με πιο σύγχρονους δημιουργούς που έχουν συνδέσει το έργο τους με την τραγουδίστρια, όπως οι Σταμάτης Σπανουδάκης, Χρήστος Νικολόπουλος, Ara Dinkjian και πολλοί άλλοι.

Στη συναυλία συμμετέχει ο Γιώργος Περρής.

Σολίστ: Νίκος Μέρμηγκας (μαντολίνο, λάφτα, λαούτο), Βασίλης Πιερρακέας (κιθάρα), Χρήστος Ζερβός (μπάσο), Χρήστος Παπαγεωργίου (πιάνο), Τάσος Μπολοβίνης (ντραμς) .

Διευθύνει ο αρχιμουσικός Πελοπίδας Μαυρόπουλος.

————————–

Για περισσότερες πληροφορίες:
Σύλλογος «Φίλων Μουσικής» – τηλ. 2744 0 67376

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here