Γράφει ο Γιάννης Τσούμαλης
Φωτογραφίες: Γιάννης Τσούμαλης

Σε φιλικό κλίμα βρεθήκαμε την Τετάρτη που μας πέρασε με τον Γιάννη Πάριο, τον μαέστρο του Ντίνο Γεωργούντζο και τον «αφέντη», όπως τον χαρακτήρισε ο κ. Πάριος, Βλάσση Σταθοκωστόπουλο στην  οδό Τσόχα 43, όπου βρίσκεται το «Baraonda», όπου από τις 26 του μήνα και για κάθε Παρασκευή και Σάββατο (ίσως και περισσότερες μέρες την εβδομάδα, αναλόγως την προσέλευση του κόσμου) θα βρίσκουμε τον Γιάννη Πάριο με την ορχήστρα του για ένα μουσικό ταξίδι από εκείνα τα παλιά, τα ωραία, που εστιάζουν στην αλήθεια και στην καθαρότητα του συναισθήματος.


Εγκάρδιος ο Γιάννης Πάριος μας ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία μας και χωρίς να αποκαλύψει κάτι για το πρόγραμμα, εξέφρασε την χαρά του που θα φιλοξενηθεί για όσο απαιτηθεί από το κοινό σε αυτόν τον «πανέμορφο και τόσο ζεστό χώρο». «Το ελάττωμά μου σε εισαγωγικά είναι ότι δεν κουράζομαι. Λίγες πρόβες, αλλά ουσιώδεις λόγω της εξαιρετικής ορχήστρας».


Ο μαέστρος, ύστερα,  μίλησε για την αγωνία όλων των συντελεστών για να παρουσιαστεί κάτι που θα προκαλέσει την ψυχή και το συναίσθημα χωρίς να κουράσει τον ακροατή, αλλά και να ικανοποιεί αυτούς που το προσφέρουν. Τόνισε την αμεσότητα που χαρίζει ο χώρος μεταξύ θεατή και καλλιτέχνη, αλλά και –όπως συμβαίνει κατά βάση με τις παραστάσεις του Πάριου- την αποκλειστική σχεδόν παρουσία φυσικών οργάνων, η οποία σε συνδυασμό με τον ήχο του κ. Κωνσταντινόπουλου, τον οποίο ανέφερε εκ θαυμασμού πολλάκις ο κύριος Πάριος, θα δώσουν στον ακροατή μιαν ακριβή συγκίνηση. Ο μαέστρος τόνισε τέλος πως ο Πάριος είναι ένα «άχρονο φαινόμενο, που ερωτεύτηκε την αγάπη και αγάπησε τον έρωτα».


Ακολούθησαν κάποιες ερωτήσεις από δημοσιογράφους, οι οποίες έκλιναν πάλι προς τον Έρωτα. Προσωπικά θεωρώ ότι τον φορτώσαμε τον Γιάννη Πάριο με τίτλους βαρυσήμαντους και χάνουμε την ουσία του. Ακόμα θέλει να εκφράζεται, να είναι πάνω στο πάλκο, να συγκινεί και να συγκινείται, να γεμίζει με αφρούς κυμάτων τα ποτήρια μας και να κοινωνεί αυτό που επικοινωνεί με αυστηρότατο όριο την αλήθεια και την αυθεντικότητα. Ας αφήσουμε, λοιπόν, σαν χώρος -των Μ.Μ.Ε και ευρύτερα- τα κλισέ και τα φετίχ και ας έρθουμε άπαντες ενώπιόν του με προθυμία να ακούσουμε (και όχι να τον δούμε, κατά την Χατζιδακική διάκριση) τι έχει να μας παρουσιάσει. Εν τέλει, όπως είπε ο ίδιος σε ερώτηση δημοσιογράφου, δε θα μας κάνει να ερωτευτούμε. «Ερωτευμένοι έρχεστε και ερωτευμένοι να φύγετε». Απλά αυτός είναι ο ερωμένος του μεγαλείου της καρδιάς κι όχι ο εραστής της. Για την ταπεινότητά του αυτή μένει «άχρονος».


*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή οπτικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here