Φωτορεπορτάζ: Μάριος Γκούβας

Δροσερό ήταν το απόγευμα που επέλεξαν οι συντελεστές του δικού μας σινεμά για τη συνέντευξη τύπου.

Έτσι λοιπόν, βρεθήκαμε σε έναν γνώριμο από τα παλιά χώρο, στο Θέατρο Άλσος, με μια περίεργη αίσθηση. Η ανακαίνιση δεν άλλαξε το ύφος και, σιγά σιγά, ξαναμπήκαμε στο πνεύμα μιας άλλης εποχής. Μιας εποχής που θέλουν να μας υπενθυμίσουν οι παραγωγοί της φετινής παράστασης με τίτλο “Το δικό μας σινεμά“.

Το σενάριο μπορεί να είναι “φρέσκο” από το γνωστό δίδυμο των Ρέππα – Παπαθανασίου, αλλά οι ιστορίες που πραγματεύεται αναφέρονται στα “χρυσά χρόνια” του ελληνικού κινηματογράφου από την σταδιακή άνοδο το 1955, την άνθηση και την πτώση του το 1977. Οι ιστορίες εκτυλίσσονται στα στούντιο της ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ, ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο κος Ρέππας, τα πρόσωπα και οι ιστορίες τους δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, καθώς όλα είναι δημιουργήματα του συγγραφικού διδύμου.

Παραγωγοί, σεναριογράφοι, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, χορογράφοι, τραγουδιστές, όλοι οι χαρακτήρες της παράστασης και οι ρόλοι τους είναι πλασμένοι από τους δημιουργούς. Αν και πιστεύουμε ότι θα δούμε αρκετές ιστορίες που θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν συμβεί στην πραγματικότητα.

Όπως και να έχει, στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν όλοι οι ηθοποιοί και αρκετοί από τους λοιπούς συντελεστές του έργου. Και, φυσικά, μιλάμε για μερικά από τα πιο γνωστά πρόσωπα του χώρου. Με τη Δέσποινα Βανδή σε ένα ρόλο όπου αποδεικνύει και τις υποκριτικές της ικανότητες και τους Γιώργο Κωνσταντίνου, Πηνελόπη Πιτσούλη, Ελένη Γερασιμίδου, Παύλο Χαϊκάλη, Σπύρο Παπαδόπουλο, Κώστα Κόκλα, Κατερίνα Λέχου, Μέμο Μπεγνή, Γιώργο Χρανιώτη, Παρθένα Χοροζίδου, Σύλβια Δελικούρα, Ευγενία Σαμαρά, Μαριλού Κατσαφάδου, Μαριαλένα Ροζάκη, Γιώργο Τσούρμα, Γιάννη Ρούσο και Δημήτρη Γαλάνη, ο θίασος είναι υπερπλήρης.

Καθένας με το ξεχωριστό και ιδιαίτερο ταλέντο και ύφος του, αλλά όλοι μαζί κάτω από τις σκηνοθετικές οδηγίες των Θανάση Παπαθανασίου, Μιχάλη Ρέππα και Φωκά Ευαγγελινού, υπόσχονται ένα έργο γεμάτο ενδιαφέρον και νοσταλγία, καθώς τα τραγούδια της παράστασης προέρχονται στη συντριπτική τους πλειοψηφία από τον παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο. Αν προσθέσουμε τους 24 χορευτές, την δωδεκαμελή ζωντανή ορχήστρα και τα 800 (!) κοστούμια της Έβελυν Σιούπη, αυτό το καλοκαίρι το Άλσος θα θυμίζει Hollywood.

Ο παραγωγός της παράστασης Ηλίας Μαροσούλης, γνωστός για το γεγονός ότι δεν φείδεται χρημάτων όταν πιστεύει σε ένα project, εξέφρασε την πίστη του ότι όλοι έκαναν το καλύτερο και ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του.

Στη συνέντευξη πήραν το λόγο όλοι οι συντελεστές και το συμπέρασμα που βγάλαμε είναι ότι η παράσταση που θα παρακολουθήσουμε θα αφήσει το στίγμα της και θα μείνει για πολύ καιρό χαραγμένη στη μνήμη μας…

————-

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή οπτικού, χωρίς την άδεια του MusicCorner.gr…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here