Γράφει ο Μάριος Γκούβας
Φωτογραφίες: Μάριος Γκούβας

Λίγες μέρες μετά την έναρξη, βρεθήκαμε στην επίσημη πρεμιέρα του “Grease” που …στεγάζεται στο Passport Κεραμεικός, στο κέντρο της Αθήνας.

Πλήθος επωνύμων του χώρου κατέκλυσαν το διαμορφωμένο σε θεατρική αίθουσα Passport, προκειμένου να παρακολουθήσουν την μεταφορά της πασίγνωστης ταινίας του 1978 στο σανίδι. Κατά σειρά …εμφάνισης : Χριστίνα Σάλτη, Δήμητρα Σιγάλα, Τζώρτζια Κεφαλά, Ευρυδίκη, Μίμης Πλέσσας, Λουκίλα Καρρέρ, Φαίη Ξυλά, Βίκυ Γεροθόδωρου, Νικόλ Σαραβάκου, Μαίρη Συνατσάκη, Μιρέλα Πάχου, Βρισηίδα Ανδριώτη, Νικος Ζαδές, Κάτια Νικολαΐδου, Έλενα Βρεττού, Νατάσα Μποφίλιου, Λευτέρης Πανταζής, Μαριλένα Παναγιωτοπούλου, Βίκυ Χατζηβασιλείου, Μαρίζα Ρίζου, Άρης Μακρής, Άννα-Μαρία Βέλλη, Βασίλης Παλαιολόγος, Τζένη Θεωνά, Κατερίνα Παπουτσάκη, Κατερίνα Γκαγκάκη, Ιάσωνας Μανδηλάς, Σάρα Εσκενάζυ, Bo, Ελευθερία Ελευθερίου, Γιώργος Χρανιώτης, Έλλη Κοκκίνου, Μαρία Κωνσταντάκη και πολλοί άλλοι από τον χώρο της εγχώριας showbiz.


Το story του έργου, λίγο – πολύ γνωστό. στο μακρινό 1959, ο μάγκας Danny (Δήμος Αναστασιάδης) ερωτεύεται στις διακοπές την αθώα Sandy (Νάντια Μπουλέ). Η Sandy μετακομίζει και βρίσκεται στο σχολείο του Danny. Όταν συναντιούνται, ο Danny κάνει τον σκληρό και η Sandy απογοητεύεται.


Ωστόσο, ο έρωτας είναι δυνατός και οι δύο πρωταγωνιστές προσπαθούν να αλλάξουν για να γίνουν “αποδεκτοί” ως ζευγάρι από τον περίγυρο. Ο Danny αφήνει τη συμμορία και προσπαθεί να αποκτήσει ένα πιο ήπιο προφίλ, ενώ η Sandy κάνει παρέα με τα “ατίθασα” κορίτσια του σχολείου. Το τέλος βρίσκει τους δύο απόφοιτους να εξομολογούνται τον έρωτά τους και να υπόσχονται να μείνουν μαζί.


Η “τυπική” ρομαντική ιστορία εκτυλίσσεται στην Αμερική του τέλους της δεκαετίας του ΄50, με τις αισθηματικές ανησυχίες των εφήβων να κυριαρχούν, τα πιτζάμα πάρτι, το πρώτο ποτό, το πρώτο τσιγάρο, τους φόβους για εγκυμοσύνη, τις σχολικές απαγορεύσεις, τον ετήσιο χορό στην αποφοίτηση, την κυριαρχία του ραδιοφώνου και τα πρώτα βήματα της τηλεόρασης.


Στο musical κυριαρχεί, φυσικά, το τραγούδι και ο χορός σε ένα πλούσιο cast με γνωστούς πρωταγωνιστές από τον χώρο της υποκριτικής και της μουσικής. Ο Δήμος Αναστασιάδης, πέραν των γνωστών φωνητικών του ικανοτήτων, μας έδωσε ένα πολύ καλό δείγμα γραφής στην πρόζα και στον χορό (πρώτη φορά τον είδαμε να χορεύει), ενώ η Νάντια Μπουλέ, επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά ότι είναι μια πολυτάλαντη προσωπικότητα που συνδυάζει υποκριτική, μουσική, χορό αλλά και show μαζορέτας.


Αν και το σενάριο θα μπορούσε να είναι πιο “δυνατό”, η φύση του έργου (musical) δεν αφήνει πολλά περιθώρια. Οι ερμηνείες, είτε ομαδικές, είτε σόλο, ήταν εξαιρετικές, ενώ και τα χορευτικά είχαν τον απαιτούμενο συγχρονισμό. Ο ρόλος της Μάρως Κοντού, ως διευθύντριας του σχολείου, και του Πέτρου Κωστόπουλου, ως ραδιοφωνικού παραγωγού και κομπέρ, έδιναν επιπλέον στοιχεία στην πλοκή και τόνιζαν τα δεδομένα της εποχής, όταν π.χ. τα δώρα των ραδιοφωνικών σταθμών σε διαγωνισμούς ήταν δίσκοι μουσικής.


Η μεταφορά του “Grease” στο Passport έγινε με απόλυτη επιτυχία. Μια παράσταση που φαίνεται ότι έχει δουλευτεί πολύ, ώστε το αποτέλεσμα να είναι ικανοποιητικό.


Επιτυχημένη η απόδοση των στίχων από την Μαριλένα Παναγιωτοπούλου. Στο πνεύμα της εποχής και σωστά εκτελεσμένες οι χορογραφίες του Νίκου Μαριάνου. Ο Δημήτρης Μαλισσόβας, απέδειξε για μια ακόμα φορά γιατί θεωρείται ίσως ο πιο επιτυχημένος σκηνοθέτης τέτοιων πολυπληθών παραγωγών.


Συνοπτικά, παρακολουθήσαμε μια πάρα πολύ καλή παράσταση, με εξαιρετικές ερμηνείες και πολύ καλά χορευτικά.

Λεπτομέρειες για τη παράσταση, μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό δελτίο τύπου

————————

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή οπτικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here