Γράφει η Γεωργία Ζαχαριάδη
Φωτογραφίες: Μάριος Γκούβας

Ο Χρήστος Νικολόπουλος ζήτησε τους στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου και εκείνη του απάντησε αμέσως ναι, όταν όμως τα τραγούδια τους βρέθηκαν και με την φωνή της Ζωής Παπαδοπούλου γεννήθηκε ένας ωραίος λαϊκός δίσκος με τίτλο “Να ρχεται η Άνοιξη

Την Δευτέρα λοιπόν βρεθήκαμε στην Μουσική σκηνή του Baraonda με αφορμή την παρουσίαση του δίσκου αυτού, περιμένοντας να ακούσουμε όμορφα λαϊκά τραγούδια ίσως και λίγο θετικά προϊδεασμένοι από τα singles  «Ό,τι ανέβασε η καρδιά» και το πιο πρόσφατο «Δάκρυ που πονά» που ακούστηκαν περισσότερο μέχρι τώρα.


Η παρουσίαση ξεκίνησε χωρίς τυπικότητες με τους μουσικούς να ανεβαίνουν στην σκήνη και την Ζωή να εμφανίζεται με ένα όμορφο Ανοιξιάτικο φόρεμα, δημιουργία της φίλης της Βάσιας Κωσταρά, για να ερμηνεύσει το ομότιτλο τραγούδι του δίσκου “Να ρχεται η Άνοιξη. Ένα τραγούδι που δεν χρειάζεται δεύτερη ανάγνωση για να σε αγγίξει, γεμάτο όμορφες εικόνες που σου αφήνουν ένα αίσθημα αισιοδοξίας. Με την ίδια γλυκιά διάθεση η Ζωή καλωσόρισε το κοινό που ήταν γεμάτο καλεσμένους, φίλους και συνεργάτες καθώς και πολλούς καλλιτέχνες. Συγκινημένη επίσης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την συνάντηση της με τους δύο αυτούς σημαντικούς δημιουργούς λέγοντας πως ο δίσκος αυτός είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, ένα μεγάλο δώρο.


Στη συνέχεια ερμήνευσε τα 11 τραγούδια που συνθέτουν τον δίσκο της. Ιδιαίτερα ξεχώρισα το ζεϊμπέκικο “Τα όνειρα του καθενός” και το “Η νύχτα είναι δίπλα σου”. Ο λιτός και άμεσος λόγος της Λίνας Νικολακοπούλου έδεσε με τον αυθεντικό ήχο του Νικολόπουλου και την χροιά της Ζωής Παπαδοπούλου με αποτέλεσμα να γεννηθούν όμορφα λαϊκά τραγούδια από αυτά που σε κερδίζουν αμέσως και βρίσκεις τον εαυτό σου να τα ψιθυρίζεις αβίαστα. Δίπλα της στο μπουζούκι και στις δεύτερες βρισκόταν φυσικά ο Χρήστος Νικολόπουλος ο οποίος ομολόγησε πως με αυτό τον δίσκο εκπληρώθηκε και ένα δικό του όνειρο, μια ολοκληρωμένη δουλειά με την Λίνα Νικολακοπούλου ενώ αποκάλεσε τη Ζωή Παπαδοπούλου μια τραγουδίστρια με ιδιαίτερη φωνή που μπορεί να πάει το ελληνικό τραγούδι ένα βήμα παραπέρα.


Στο δεύτερο μέρος της γιορτής της όπως την αποκάλεσε η Ζωή, ερμήνευσε  γνωστά τραγούδια των δύο δημιουργών, όπως το “Μένω εκτός”, το “Αν τελειώσει μια αγάπη” το πανέμορφο “Όλες του κόσμου οι Κυριακές” αλλά και “Τα Λαϊκά”, απογειώνοντας την διάθεση στο χώρο με το κοινό να συμμετέχει ενεργά. Στα πρώτα τραπέζια διασκέδαζαν και χειροκροτούσαν αγαπημένοι καλλιτέχνες όπως η Γιώτα Νέγκα, ο Στέλιος Διονυσίου, ο Κώστας Καραφώτης και ο Κώστας Μακεδόνας ο οποίος μάλιστα ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Ζωής και ερμήνευσε μαζί της τα τραγούδια “Κάτω απ’ το πουκάμισο μου” και “Αγάπησε με”, ενώ δεν αρκέστηκε μόνο στο τραγούδι αλλά μίλησε και με τα καλύτερα λόγια για τη Ζωή αλλά και τα τραγούδια του δίσκου.


Σ
το τέλος της βραδιάς η  γλυκιά Ζωή Παπαδοπούλου ήταν πρόθυμη να μας μιλήσει για το δίσκο. Μας είπε πόσο μεγάλο στοίχημα είναι για αυτήν να ερμηνεύει τραγούδια που έχουν δημιουργήσει δύο άνθρωποι που έχουν προσφέρει τόσα πολλά στο ελληνικό τραγούδι ενώ στην ερώτηση ποιος είναι ο στίχος που την εκφράζει περισσότερο στον δίσκο, μας απάντησε: “Πάντα η πρύμνη θα βλέπει τ’ απόνερα μα η πλώρη θα λέει πάντα πάμε“…


*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή οπτικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here