Γράφει ο Φίλιππος Λαμπρινός
Φωτογραφίες: Νίκος Περίσσιος

Μπροστά σε ένα ιδιαίτερο και πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα σκηνικό, είχαν την τύχη να βρεθούν οι περαστικοί από την πλατεία Συντάγματος την Τετάρτη το απόγευμα.  Μέσα από το πλήθος εμφανίστηκε ξαφνικά ο Διονύσης Σαββόπουλος και τραγούδησε παρέα με τη Μαρίνα Σάττι, τις Fonés και τις Chόres!


Αυτό το σύντομο flash mob έδωσε στον κόσμο μια μικρή γεύση από την συναυλία που θα πραγματοποιήσουν μαζί  το βράδυ της Κυριακής στο Ηρώδειο, παρέα και με τους «ΑΛΚΜΑΝ», για τη στήριξη των γυναικών με καρκίνο. Παράλληλα με την δράση τους αυτή συνόδευσαν μουσικά τις «Γυναίκες στην Ογκολογία», μια ομάδα αποτελούμενη από γυναίκες γιατρούς, που πραγματοποιούσαν ελέγχους σε περαστικούς στην Πλατεία Συντάγματος.


Η Μαρίνα Σάττι μας έδωσε περισσότερες πληροφορίες. τόσο για την μουσική αυτή έκπληξη, όσο και για τη συναυλία της Κυριακής και τον φιλανθρωπικό της χαρακτήρα:

Music Corner: Πως σας ήρθε η ιδέα να κάνετε αυτή την πολύ όμορφη έκπληξη στον κόσμο στην Πλατεία Συντάγματος;
Μαρίνα Σάττι:
Η δράση αυτή έγινε ουσιαστικά σε συνεργασία με τις «Γυναίκες στην Ογκολογία». Οι «Γυναίκες στην Ογκολογία» είναι μία ανεξάρτητη γυναικεία οργάνωση, αποτελούμενη από γυναίκες γιατρούς, η οποία κάνει δράσεις για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του γυναικείου καρκίνου. Επειδή λοιπόν και εμείς, καθώς και οι Fonés και οι Chόres είμαστε μικρές ανεξάρτητες γυναικείες ομάδες που κάνουμε αυτό που μας αρέσει, ταυτιζόμαστε μαζί τους. Έτσι αποφασίσαμε όσο εκείνες πραγματοποιούν ελέγχους σε περαστικές, εμείς να κάνουμε αυτό. Ταυτόχρονα αποτελεί και το προοίμιο της συναυλίας μας την Κυριακή στο Ηρώδειο με τον Διονύση Σαββόπουλο και τους «ΑΛΚΜΑΝ».


Music Corner: Πώς νιώθεις που θα εμφανιστείς με έναν τόσο σπουδαίο καλλιτέχνη όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος και μάλιστα στον πολύ ιστορικό χώρο του Ηρωδείου;
Μαρίνα Σάττι: Νιώθω φανταστικά! Πραγματικά είναι ένας πολύ σπουδαίος άνθρωπος. Πέρσι είχε δώσει μία συνέντευξη όπου είχε ερωτηθεί ποιον ξεχώριζε από την νέα γενιά καλλιτεχνών και είχε απαντήσει τον Φοίβο Δεληβοριά, τους «ΑΛΚΜΑΝ» και εμένα! Όταν το άκουσα χάρηκα απίστευτα. Φέτος που μας έκανε την πρόταση εννοείται ότι δέχτηκα. Βρεθήκαμε και συζητήσαμε πώς θα μπορούσε να γίνει αυτή η συνεργασία. Την Κυριακή στο Ηρώδειο θα βρισκόμαστε περίπου 70 άτομα πάνω στην σκηνή!


Music Corner: Ο ιδιαίτερος σκοπός της συναυλίας την κάνει ακόμα πιο σημαντική για εσένα;
Μαρίνα Σάττι: Πράγματι ο φιλανθρωπικός σκοπός της συναυλίας είναι πολύ σημαντικός, καθώς πραγματοποιείται για την στήριξη των γυναικών με καρκίνο. Γενικά το project αυτό έχει μια γυναικεία φύση που με εξιτάρει. Στηρίζω πολύ αυτό που λέμε «Girl Power». Σας περιμένουμε όμως όλους την Κυριακή στο Ηρώδειο!


Για ζωντανή εικόνα από την Πλατεία Συντάγματος επισκεφθείτε το παρακάτω link, στη σελίδα μας στο Facebook…
https://www.facebook.com/MusicCorner.gr/videos/348544255890688/

 

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή οπτικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here