Μετά από τον πρώτο επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων στο Ίδρυμα Μιχαλης Κακογιάννης, η θεατρική – μουσική παράσταση του Πάνου Σκουρολιάκου, «Στο Γαλατά Ψιλή Βροχή» επανέρχεται για έναν νέο κύκλο , στον ίδιο πάντα χώρο.

Μια παράσταση σαν βαρκάδα στα νερά της Πόλης, της Σμύρνης, της καθ’ ημάς ανατολής με συνταξιδιώτες στο τραγούδι και τα όργανα τη Θεοδοσία Στίγκα, τον Χάικ Γιαζιτζιάν (ούτι), τον Μάνο Κουτσαγγελίδη (κανονάκι), τον Φώτη Τσορανίδη (κιθάρα) και τον Πάνο Σκουρολιάκο στο θεατρικό μέρος, σε κείμενα των Νικηφόρου Ρωμανού, Νικήτα Χωνιάτη, Μιλτιάδη Χουρμούζη, Θέμη Πάνου και αφηγήσεις απλών ανθρώπων. Στην παράσταση, συμμετέχει και ο καραγκιοζοπαίχτης Κώστας Σπυρόπουλος, φέρνοντας τον Καραγκιόζη σε μέρη γνώριμά του, πίσω από τον μπερντέ!

Τραγούδια και κείμενα ακούγονται διαφορετικά σε αυτήν την παράσταση. Στην Κωνσταντινούπολη των πολλών και διαφορετικών πολιτισμών, στην κοσμοπολίτισσα Σμύρνη, αλλά και στη Συρία και τον Λίβανο, συναντώνται ήχοι και λέξεις ελληνικές, αρμένικες, αραβικές, τούρκικες που δημιουργούν μια μεγάλη παρέα όπου όλοι οι καλοί χωράνε. Μια ωραία βόλτα σε ένα παρελθόν που είναι ταυτόχρονα και το παρόν όλων αυτών των τόπων και των ανθρώπων. Η Θεοδοσία, ο Χάικ  ο Μάνος και ο Φώτης μοιράζονται τραγούδια σε διαφορετικές γλώσσες συνθέτοντας ένα γοητευτικό και αρμονικό μουσικό μωσαϊκό.

Η παράσταση «Στον Γαλατά ψιλή βροχή» που φιλοξενείται στο αίθριο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης στον 3ο όροφο, θα δίνεται από τις για όλες τις Δευτέρες και Τρίτες από τις 6 Οκτωβρίου έως τις 9 Δεκεμβρίου, στις 9:00 το βράδυ.

Η σκηνοθετική επιμέλεια είναι του Πάνου Σκουρολιάκου, η εικαστική επιμέλεια της Πηνελόπης Συρογιάννη και της Νότας Μπενετάτου.

skouroliakos_2014_10

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
Πειραιώς 206, Ταύρος, τηλ. 210 3418550

Αίθουσα: Αίθριο@3ος όροφος

Τιμές εισιτηρίων:
10€ προπώληση
12€, κανονικό
10€ Μαθητικό /Φοιτητικό / Νεανικό (έως 26 χρονών)/ Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού/ Κάτοχοι Κάρτας Club IFA (Γαλλικού Ινστιτούτου) / Κάτοχοι Κάρτας ΙΤΙ (ΕΚΔΙΘ) / Κάτοχοι Κάρτας Οδοντιατρικού Συλλόγου Αθηνών / ΑμΕΑ / Άνω των 65

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here