Γιά πρώτη φορά την Τετάρτη 30 Ιουνίου, στο «Θέατρο της Ρεματιάς» του Δήμου Χαλανδρίου, παρουσιάζεται ένα τόσο αντιπροσωπευτικό αφιέρωμα στο συνολικό έργο του Έλληνα συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου. Οι μέχρι σήμερα παραστάσεις και αφιερώματα στον συνθέτη είναι είτε τραγουδιστικά είτε θεατρικά-κινηματογραφικά είτε αμιγώς συμφωνικά έργα του. Στην παράσταση μας αυτή, θα εκτελεσθεί ένα πρόγραμμα τόσο σύνθετο και πολυσχιδές όσο και το έργο του Δημήτρη Παπαδημητρίου. Πρόγραμμα που οργάνωσε, προετοίμασε και παρουσιάζει στο θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου η Συμφωνική Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου και ο καλλιτεχνικός της διευθυντής Κώστας Ιωαννίδης, και μάλιστα με την συνεργασία και συμμετοχή και τού ίδιου του συνθέτη αλλά και της αυθεντικής καλλιτεχνικής του ομάδας. Με αυτό τον τρόπο καταδεικνύεται η ενότητα και η άρρηκτη σύνδεση των ειδών αυτών στο μουσικό ιδίωμα του.

Έτσι, θα ακουστούν μέρη από συμφωνικά του έργα, από την σκηνική και κινηματογραφική μουσική αλλά και αρκετές από τις πολύ μεγάλες του τραγουδιστικές επιτυχίες, παλαιές αλλά και πρόσφατες.
Ανάμεσα στα τραγουδιστικά του έργα θα ακουστούν μέρη από τά κορυφαία του έργα «Τραγούδια γιά του Μήνες», τον περίφημο «Καβάφη» του («…που γι’ Αλεξανδρινό γράφει Αλεξανδρινός») τον «Μεγάλο Αιρετικό Γ» , από τα τηλεοπτικά Soundtracks «Λόγω τιμής» «Ο Τσαλαπετεινός του Ουαϊόμιγκ».
Από τα Συμφωνικά έργα του θα ακουστούν μέρη από δύο σχετικά πρόσφατα συμφωνικά του έργα: «Το Χρονικό Ενός Πρώιμου Φθινοπώρου», «Οι Πλανόδιοι των Ονείρων» (Συμφωνικές Μινιατούρες). Οι ενορχηστρώσεις τους θα είναι οι πρωτότυπες (!) αφού όλα τα μουσικά μέρη των έργων θα αντιπροσωπεύονται από ένα σολίστ της ορχήστρας μας ανά πεντάγραμμο πρωτότυπης ενορχήστρωσης.

Το podium θα το μοιρασθούν ο μαέστρος και καλλιτεχνικός διευθυντής της Συμφωνικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Χαλανδρίου Κώστας Ιωαννίδης, με τον ίδιο τον συνθέτη.
Στο μικρόφωνο η πολύ επιτυχημένη τριάδα συνεργατών του των τελευταίων χρόνων:
Βερόνικα Δαβάκη («Πάμε να Βρούμε Λίγη Θάλασσα»- «Λόγω Τιμής 20 Χρόνια μετά») , Πάνος Παπαϊωάννου «Λόγω Τιμής 20 Χρόνια μετά» και ο μόνιμος επί δεκαετίες πρώτος ερμηνευτής μεγάλου μέρους του λογίου έργου του Γιώργος Φλωράκης («Μπαλάντες της Οδού Ατθίδων», «…που γι’ Αλεξανδρινό γράφει Αλεξανδρινός», «Βίος Ελληνικός» και πολλά άλλα.

Με τους τρείς αυτούς τραγουδιστές μαζί ο Δημήτρης Παπαδημητρίου παρουσίασε και ηχογράφησε στην «Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών» επί τριετία τα διαδοχικά μέρη του κεντρικού του έργου «Ο Μεγάλος Αιρετικός». Το τρίτο μέρος του έργου αυτού αναρτήθηκε με επιτυχία στο Youtube.

Υπεύθυνη για το εντυπωσιακό αυτό εγχείρημα η δεκαπενταμελής, νεοσύστατη και πολλά υποσχόμενη «Συμφωνική Φιλαρμονική Ορχήστρα» του Δήμου Χαλανδρίου με την προσθήκη μικρής ομάδας εγχόρδων, συνεργατών του συνθέτη.

Τετάρτη 30 Ιουνίου
Ώρα έναρξης εκδηλώσεων: 9.00 μμ.
Η διάρκεια του προγράμματος υπολογίζεται στά 100 λεπτά, με ολιγόλεπτο διάλειμμα.

Διεύθυνση: Δημήτρης Παπαδημητρίου – Κώστας Ιωαννίδης
Τραγουδούν: Βερόνικα Δαβάκη, Πάνος Παπαϊωάννου, Γιώργος Φλωράκης

Θέατρο της Ρεματιάς
Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία
τηλ. 210 6855898, 210 6820464

Είσοδος ελεύθερη με δελτία μέσω viva.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here