Μετά την μεγάλη επιτυχία των παραστάσεων του έργου «Συνομιλίες Γυναικών – Woolf vs Joyce», το οποίο παρουσίασε η ομάδα «Σχήμα εκτός Άξονα» πέρσι στη Θεσσαλονίκη στο Μπενσουσάν Χαν, στην Οικία Τέλλογλου, και στα Ιωάννινα (στο μπαρ – καφέ Σκάλα), οι Συνομιλίες επανέρχονται για δεύτερη χρονιά με πρώτο σταθμό την Αθήνα και το θέατρο Αλκμήνη.

Στο έργο ανταμώνουν ηρωίδες έργων της Βιρτζίνια Γουλφ, και του Τζέιμς Τζόυς, με κείμενα της Ντόρις Λέσινγκ και της Εστέρ Βιλάρ.

Ο Νίκος Βουδούρης και η Αναστασία Θεοφανίδου, σε μια καινούρια συνεργασία-πρόκληση, επιχειρούν με όχημα τον λόγο των Γουλφ και Τζόυς, αλλά και της Λέσινγκ και της Βιλάρ, να φωτίσουν τα θέλω μας, σε μια δυσνόητη επικοινωνιακά κοινωνία και να ανοίξουν δρόμους πολύ πιο γόνιμους για τον καθένα και για όλους. Επέλεξαν κείμενα τα οποία δημιουργούν σκέψεις, αντιθέσεις, συμφωνίες και γενικά εισβάλλουν στον πυρήνα των σχέσεων μεταξύ ανθρώπων και ειδικά μεταξύ γυναικών και ανδρών, γραπτά κείμενα σημαντικών συγγραφέων που κατέθεσαν τις απόψεις τους και άφησαν τη δική τους ιστορία εδώ και εκατό περίπου χρόνια. Ο λόγος τους, δείχνει να είναι το ίδιο επίκαιρος με τότε και οι λύσεις δείχνουν να βρίσκονται ακόμη σε αναζήτηση.

Όπως σημειώνει ο Νίκος Βουδούρης, «ο καθρέφτης δείχνει την αλήθεια, αλλά ο ίδιος είναι ψέμα».

Και όπως γράφει η Ντόρις Λέσινγκ: «Άντρες. Γυναίκες. Δεσμώτες. Ελεύθεροι. Καλοί. Κακοί. Ναι. Όχι. Καπιταλισμός. Σοσιαλισμός. Σεξ. Αγάπη. Θέλω να τελειώνω με όλα αυτά… με τις ιστορίες περί αντρών εναντίον γυναικών, με όλα τα παράπονα… τις κατηγορίες και τις προδοσίες».

Σκηνοθεσία: Νίκος Βουδούρης
Επιλογή –προσαρμογή κειμένων: Νίκος Βουδούρης, Αναστασία Θεοφανίδου
Ερμηνεία: Αναστασία Θεοφανίδου

Εικαστική και ενδυματολογική επιμέλεια: Μπάμπης Ματεντζίδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Δημήτρης Κολοβός
Φωτογραφίες: Elise Ntoremi Photography, Επαμινώντας Στυλιανίδης
Φωτογραφίες προβών: Ρωμούδης Κωνσταντίνος
Photography by Constantinos
Σχεδιασμός εντύπων: Ντίνα Στέφου

Επικοινωνία: Τζίνα Ζορμπά

Παραστάσεις: 6, 7, 8 και 9 Σεπτεμβρίου στις 9.30μμ
Διάρκεια: 65 λεπτά

Θέατρο Αλκμήνη
Εισιτήρια: 10 ευρώ και 8 ευρώ (ατέλειες, φοιτητικό και ανέργων)
Κρατήσεις θέσεων-πληροφορίες:τηλ. 210 3428650 και 6944540837 (απαραίτητη η κράτηση λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων)

  • Μετά την Αθήνα θα ακολουθήσουν και πάλι παραστάσεις στις 18, 19, 20, 21, 22 και 23 Σεπτεμβρίου στη Μαγική σοφίτα του Μπενσουσάν Χαν στη Θεσσαλονίκη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here