Τα Γυμνά Καλώδια κυκλοφορούν νέο βίντεο-κλιπ για το τραγούδι τους «Λεπίδα», από τον τελευταίο δίσκο τους «Έβαψα Μαύρο τον Ήλιο».

Το βίντεο κλιπ είναι σε σκηνοθεσία Ηλία Μωραΐτη και πρόκειται για ένα επίκαιρο τραγούδι, της σύγχρονης ελληνικής ροκ σκηνής, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούμε για το προσφυγικό ζήτημα. Τα Γυμνά Καλώδια με την πορεία τους όλα αυτά τα χρόνια, την συνέπειά τους απέναντι στο κοινό τους και τη στάση τους σε καίρια σημεία της καθημερινής πραγματικότητας, έχουν κερδίσει το σεβασμό και την αγάπη των ακροατών τους και συνεχίζουν να προσφέρουν ελληνόφωνο ροκ, βγαλμένο από τις πιο υψηλές στιγμές της ελληνικής σκηνής.

Η «Λεπίδα» αποτελεί σημείο αιχμής για τις μέρες που ζούμε εδώ και χρόνια, με πρόσφυγες να καταφθάνουν στις ακτές μας καθημερινά, ναυάγια και πνιγμοί ανθρώπων να αποτελούν μια ζοφερή πραγματικότητα, την οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ο καθένας με όποιο μέσο διαθέτει. Σίγουρα όχι με λήθη και απανθρωπιά.

Ο αριθμός των αναγκαστικά εκτοπισμένων έχει φτάσει τα υψηλότερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί ποτέ. Σε όλο τον κόσμος, 70,8 εκατομμύρια άνθρωποι, ένας αριθμός άνευ προηγουμένου, έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Στον αριθμό αυτό περιλαμβάνονται περίπου 25,9 εκατομμύρια πρόσφυγες, και ανάμεσά τους πάνω από τα μισά είναι παιδιά. Κάθε δύο δευτερόλεπτα 1 άνθρωπος αναγκάζεται να εκτοπιστεί, ως συνέπεια συρράξεων ή διώξεων.
ΠΗΓΗ: UNHCR

Τα Γυμνά Καλώδια είναι:
Χρήστος Καλογράνης: κιθάρα, φωνή
Θανάσης Μπουρίκας: τύμπανα
Κωνσταντίνος Γεροδήμος: μπάσο

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΒΙΝΤΕΟ:
Ηχοληψία: Σταύρος Σιαμτάνης
Σκηνοθεσία: Ηλίας Μωραΐτης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here