Στην πιο ζωηρή, πειραματική του περίοδο το γνωστό δυναμικό ροκ συγκρότημα Κίτρινα Ποδήλατα, διανύοντας το 15ο έτος δράσης του, κυκλοφορεί το πρώτο μέρος μιας ιδιαίτερης μουσικής τριλογίας.

Ο τίτλος αυτού: «Κίτρινα Ποδήλατα – the acoustic project». Τα δύο αδέλφια (Αλέξανδρος και Γιώργος Παντελιάς), αυτή τη φορά επιλέγουν ως μουσική τους βάση μια κλασική και μια ακουστική κιθάρα. Ενισχύουν σε αρκετά σημεία τα ηχοχρώματα και τις αρμονίες με έγχορδα, κρουστά και πνευστά και ξανασυστήνουν στο κοινό τους παλαιότερα γνωστά τους τραγούδια, μεταφρασμένα σε έναν αμιγώς ακουστικό ήχο. Ταυτόχρονα, προτείνουν νέες συνθέσεις και μηνύματα με διάθεση «ανάτασης», σε μια εποχή προβληματισμού κι εσωστρέφειας.

kitrina_podilata_2015_11_001

Κορυφαίες στιγμές της νέας δισκογραφικής τους πρότασης, οι συμμετοχές των Ρίτας Αντωνοπούλου, Πάνου Κατσιμίχα, Μίλτου Πασχαλίδη και της χορωδίας μουσικού σχολείου Παλλήνης σε τέσσερα ολοκαίνουργια τραγούδια, καθώς και η ιδιαίτερη επανεκτέλεση της αγαπημένης σε όλους μας Θεσσαλονίκης (Ν. Καββαδία-Θ. Μικρούτσικου).

1η Νοεμβρίου λοιπόν η επίσημη ψηφιακή κυκλοφορία από την yellownote με τίτλο: «Κίτρινα Ποδήλατα – the acoustic project», του α’ μέρους της μουσικής τριλογίας που τα Κίτρινα Ποδήλατα θα ολοκληρώσουν στα τέλη του 2017.

Το πρώτο δείγμα γραφής της νέας αυτής δισκογραφικής δουλειάς με τίτλο «Κάπου υπάρχει αγάπη» έχει ήδη ανέβει στο επίσημο κανάλι του συγκροτήματος στο Youtube (www.youtube.com/watch?v=tFDsfUd2Dpk) και κερδίζει τις εντυπώσεις.

acoustic project_cover_2015_11_001

Όλα τα υπόλοιπα τραγούδια θα ακολουθήσουν σταδιακά οπτικοποιημένα σε μια mini ακουστική συναυλία.

Ο δυναμισμός, η ψυχή κι η εξωστρέφεια, αγκαλιά με την ήρεμη δύναμη των ήχων και της αρμονίας μιας κλασικής και μιας ακουστικής κιθάρας, ευελπιστούμε να αποκαλύψουν στο κοινό την ιδιαίτερη αυτή πτυχή του δημοφιλούς ροκ συγκροτήματος.

Καλή ακρόαση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here