«Τα μάγια της Πεταλούδας» του F.G. Lorca σε μορφή μιούζικαλ, από την ομάδα θεάτρου δήλος…

Θέατρο Προσκήνιο, Παρασκευή 29/5/2015 ώρα 8.30μμ.
στο πλαίσιο του 2oυ Φεστιβάλ Εταιρικών Θιάσων Ο.Ε.Θ-Σ.Ε.Η

Η αναζήτηση της Ελευθερίας, ο Έρωτας, η Ανατροπή στην ευαίσθητη ποίηση που συναντά τη μοναδική ευαισθησία των νέων.

magia_petaloudas_theater_2015_05_001

Στην παράσταση, 17 νέοι ηθοποιοί όλοι απόφοιτοι της δραματικής σχολής δήλος-Δήμητρα Χατούπη μεταμορφώνονται στην πολύχρωμη κοινότητα των εντόμων του Lorca και μέσα από την πρωτότυπη μουσική, το τραγούδι και τον χορό, στήνουν έναν καινούργιο τρόπο αφήγησης του κλασικού αριστουργήματος του Λόρκα «Τα Μάγια της Πεταλούδας».  Μετά από τις επιτυχημένες παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο όλη την περασμένη σεζόν (Νοέμ. 2014 – Μάρτ. 2015) και τη συμμετοχή στο Bob theatre festival 2015 (7/5 στο Bios), η ομάδα θεάτρου δήλος παρουσιάζει «Τα Μάγια της Πεταλούδας» αυτή τη φορά στο Θέατρο Προσκήνιο (Καπνοκοπτηρίου 8 και Στουρνάρη, τηλ. 210-8211.855) στο πλαίσιο του 2oυ Φεστιβάλ Εταιρικών Θιάσων Ο.Ε.Θ-Σ.Ε.Η την Παρασκευή 29/5/2015 και ώρα 8.30μμ.

Η αναζήτηση της Ελευθερίας, ο Έρωτας, η Ανατροπή -βασικές ανησυχίες των εφήβων και ζητούμενα του ποιητή, γίνονται οι άξονες της παράστασης και η θεατρική πράξη γίνεται η απάντηση στο δύσκολο αίτημα του ανθρώπου για ελευθερία. Μέσα από αυτό το σημαντικό κείμενο του Λόρκα ξεπροβάλλει ένας κόσμος φαντασίας γεμάτος χρώματα, αισθήματα και υψηλές αξίες, με την ευαίσθητη ποίηση να συναντά τη μοναδική ευαισθησία των νέων.

Ο Χρίστος Θεοδώρου έγραψε μια ευαίσθητη και ευφάνταστη μουσική πάνω στο λιμπρέτο του Μιχάλη Γελασάκη και μαζί με την χορογράφο και σκηνοθέτιδα Νικολέτα Ξεναρίου, τη συνέργεια της σκηνογράφου Κωνσταντίνας Κρίγκου και την ομάδα των ηθοποιών, δημιούργησαν μία παράσταση πρωτότυπη, γεμάτη φαντασία και ενέργεια.  Η δραματουργική επεξεργασία είναι του Κωστή Καπελώνη και οι φωτισμοί της Κατερίνας Μαραγκουδάκη.

magia_petaloudas_theater_2015_05_002

Λίγα λόγια για το έργο “Τα μάγια της πεταλούδας”
Είναι το πρώτο θεατρικό έργο του ποιητή F.G.Lorca. Πρόκειται για μια κωμωδία με πρωταγωνιστές τα έντομα που κατοικούν σ’ ένα λιβάδι όπου η ζωή κυλά ήρεμα.  Ο νεαρός Lorca ταυτίζεται με τον πρωταγωνιστή της κωμωδίας του, τον νεαρό Σκαθαράκο που διψά για μια ζωή γεμάτη ποίηση και ελευθερία.

Πάνω σ’ αυτόν τον καμβά ο ποιητής πλέκει και ανατρέπει την καθημερινότητα της ζωής των εντόμων του, δημιουργεί μια κοινωνία που μπαίνει σε κρίση, εξαιτίας της παράξενης φύσης του Σκαθαράκου – ποιητή, που επιμένει στην αναζήτηση της Ελευθερίας.  Όλα ανατρέπονται και η κρίση ανάμεσα στα έντομα βαθαίνει όταν εμφανίζεται μια πληγωμένη πεταλούδα.  Ο Σκαθαράκος την ερωτεύεται και θέλει να την κρατήσει κοντά του.  Όμως τελικά η πεταλούδα υπακούοντας στην ελεύθερη φύση της, πετά για τον δικό της κόσμο.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Μουσική: Χρίστος Θεοδώρου
Λιμπρέτο: Μιχάλης Γελασάκης
Σκηνοθεσία: Νικολέτα Ξεναρίου
Δραματουργική Επεξεργασία: Κωστής Καπελώνης
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Σκηνικά- Κοστούμια: Κωνσταντίνα Κρίγκου
Μουσική Διδασκαλία: Οδυσσέας Ιωάννου Κωνσταντίνου
Β. Σκηνοθέτη: Μαντώ Κεραμυδά

Παίζουν οι: Χριστίνα Απαννά, Άννα-Μαρία Βέλλη, Βαγγέλης Γαβριήλ, Μαρτίνα Δημοπούλου, Ισμήνη Κακούρα Βαρακλή, Άρης Κανέλλος, Ανδρέας Κανελλόπουλος, Μαρία Καρύδη, Ζωή Κατσαμάνη, Νίκος Κουρνιάτης, Χριστίνα Μαριάνου, Εμα Μαυρέλη, Παύλος Παυλίδης, Κατερίνα Πρωτονοταρίου, Μάριος Ράμμος, Άννα Χανιώτη, Βαρβάρα Χριστοφή.

Παίζουν οι μουσικοί: Χρίστος Θεοδώρου (πιάνο, μεταλλόφωνο), Θεοδόσης Άγγελος Σμυρνιός (κρουστά), Παύλος Παυλίδης (ακορντεόν).

Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Εισιτήριο: 5 ευρώ, άνεργοι δωρεάν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here