Μετά την επιτυχημένη υποδοχή από το κοινό –εφηβικό μα και ΟΛΩΝ των ηλικιών– ενός εγχειρήματος όπως τα «Μαθήματα Πολέμου I & II» έρχονται στο Εθνικό Θέατρο τα «Μαθήματα Πολέμου III Αθηναίων Δράματα».

Τα «Μαθήματα Πολέμου III Αθηναίων Δράματα» αποτελούν το τρίτο έργο της δραματικής τριλογίας «Μαθήματα Πολέμου» που έχει ως περιεχόμενο την αρχαία ελληνική ιστορία και θέμα τον Πελοποννησιακό Πόλεμο.

Ενώ στα δύο πρώτα μέρη, η δραματοποίηση περιλαμβάνει αυτοτελή επεισόδια από το ιστορικό έργο του Θουκυδίδη τα «Μαθήματα Πολέμου III Αθηναίων Δράματα» δραματοποιούν επεισόδια από τα «Ελληνικά» του Ξενοφώντα. Πιο συγκεκριμένα, η πραγμάτευση εστιάζεται στα κυριότερα γεγονότα που συνθέτουν το τέλος του Πελοποννησιακού Πολέμου και τα οποία σηματοδοτούν, παράλληλα, το τέλος της αθηναϊκής ηγεμονίας και της αθηναϊκής δημοκρατίας.

Το έργο περιλαμβάνει τα πλέον δραματικά συμβάντα πρόσληψης και εξοικείωσης των τελευταίων ετών του 5ου αιώνα: την ήττα των Αθηναίων στους Αιγός Ποταμούς και τον αντίκτυπό της στην Αθήνα, το γκρέμισμα των τειχών στην Αθήνα, την κατάλυση της δημοκρατίας και την επιβολή της σκληρής ολιγαρχίας, τις ωμότητες του καθεστώτος των Τριάκοντα, τα πολιτικά πραξικοπήματα και τις εμφυλιακές διαμάχες, μέχρι, τέλος, την παλινόρθωση της δημοκρατίας.

Πέραν της ψυχαγωγίας, επιδίωξη της παράστασης είναι μέσω της βιωματικής διδασκαλίας, να αποτελέσει ένα εργαλείο εξοικείωσης του κάθε θεατή με ανάλογα κείμενα.

Ταυτότητα παράστασης
Μετάφραση – επιμέλεια κειμένου: Γιάννης Λιγνάδης
Σκηνοθεσία: Γιωργής Τσουρής
Μουσική: Σταύρος Λάντσιας
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Φωτισμοί: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου
Μουσική διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου
Βοηθός σκηνοθέτη: Κλείτος Κωμοδίκης
Φωτογράφος παράστασης: Σταύρος Χαμπάκης

Διανομή (αλφαβητικά)
Βασίλης Αθανασόπουλος, Αλίκη Αλεξανδράκη, Πάρης Αλεξανδρόπουλος, Μάνος Βαρδάκης, Αντώνης Γιαννακάς, Νάντια Κατσούρα, Στάθης Κόικας, Νεφέλη Μαϊστράλη, Βασίλης Παπαδημητρίου, Κατερίνα Πατσιάνη

Μουσικοί επί σκηνής: Σταύρος Λάντσιας, Ορέστης Πετράκης

Συμπαραγωγή με το Μέγαρο Μουσικής και τον θεατρικό οργανισμό Dramaticus.

Πρεμιέρα: Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου

Hμέρες και ώρες παραστάσεων
Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00
Κυριακή στις 19:30

ΘΕΑΤΡΟ REX – Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη»
Πανεπιστημίου 48, Αθήνα
Κρατήσεις: τηλ. 210 3305074, 2103301881, 210 7234567 (με χρέωση σε κάρτα), στο ticketservices.gr και στο tickets.public.gr
Ομαδικές πωλήσεις: τηλ. 210 7001468

Ωρες λειτουργίας ταμείων κτιρίου Rex: Τετάρτη-Κυριακή, 9:00-21:30

Γενική είσοδος: 10 €

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here