Το Εθνικό Θέατρο θα παρουσιάσει τη θεατρική περίοδο 2014-2015 το θεατρικό έργο του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ που έγινε και ταινία «Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα Φον Κάντ» σε σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου.

Το διάσημο θεατρικό έργο που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον ίδιο τον Φασμπίντερ, αφορά στον ανεκπλήρωτο έρωτα μιας σχεδιάστριας μόδας με μια νεαρή γυναίκα, ο όποιος την οδηγεί στην απόλυτη παρακμή.

Η Πέτρα Φον Καντ, καταξιωμένη σχεδιάστρια μόδας, πρόσφατα χωρισμένη από τον άντρα της, μετά από μια άτυχη συμβίωση, ερωτεύεται την Κάριν, ένα νέο κορίτσι, που εκτός από ερωμένη γίνεται και μοντέλο της. Η Πέτρα, εγκαταλείποντας τους πάντες γύρω της, επενδύει απόλυτα σε μια άνιση σχέση, καθώς η κοπέλα δεν μοιράζεται τα ίδια συναισθήματα μ’ εκείνη. Έτσι, αφού ξεκινήσει μια επιτυχημένη καριέρα, η Κάριν δεν θα αργήσει να εγκαταλείψει την Πέτρα και να επιστρέψει στον άντρα της. Για την Πέτρα φον Καντ το σοκ είναι ισχυρό. Όμως η εμπειρία αυτή θα της δώσει την ευκαιρία να αναθεωρήσει τις αντιλήψεις της για την αγάπη και για την αγάπη και για τους ανθρώπους που την περιβάλλουν.

Ο Καλλιτεχνικός διευθυντής, Σωτήρης Χατζάκης, σημειώνει: το Μικρό Rex – «Κατίνα Παξινού» αλλάζει χρήση από τη φετινή θεατρική περίοδο. Το Παιδικό Στέκι μετακομίζει στη Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» και πλέον στο Μικρό Rex θα φιλοξενούνται παραστάσεις πειραματικού χαρακτήρα. Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στο να δημιουργηθεί ένα ρηξικέλευθο κέντρο έκφρασης ερευνητικών δυνάμεων του Θεάτρου και να δώσει προστιθεμένη αξία στο ιστορικό κτιριακό συγκρότημα του Εθνικού Θεάτρου. Με χαρά υποδεχόμαστε ως εναρκτήρια παράσταση τη σκηνοθετική εργασία της Άντζελας Μπρούσκου πάνω στα «Πικρά δάκρυα της Πέτρα Φον Καντ».

Πρεμιέρα: Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου

petra_von_kant_2014_11

Tαυτότητα παράστασης
Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας
Σκηνοθεσία – κοστούμια: Άντζελα Μπρούσκου
Σκηνίκα: Σταύρος Λίτινας
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Μουσική σύνθεση: Nalyssa Green
Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστίνα Παπαδοπούλου

Παίζουν
Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου, Ρίκα Διαλυνά,  Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Παρθενόπη Μπουζούρη, Άντζελα Μπρούσκου, Γιούλικα Σκαφιδά.

*Η παράσταση είναι κατάλληλη για θεατές άνω των 16 ετών.

Εθνικό Θέατρο – Μικρό REX: Σκηνή «Κατίνα Παξινού»
Πανεπιστημίου 48, Αθήνα

Πληροφορίες – κρατήσεις:
τηλ. 210 3305074, 210 5288170-171, 210 7234567 (μέσω πιστωτικής κάρτας) και στο n-t.gr

Ημέρες παραστάσεων:
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 21:00
Σάββατο 18:00 και 21:00
Κυριακή 19:00

Τιμές εισιτηρίων:
15 Euro, 10 Euro (φοιτητικό). Την Πέμπτη ενιαία τιμή 13 Euro

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here