Οι Tango With Lions σχηματίστηκαν το 2007 από την Κat (Κατερίνα Παπαχρήστου) ξεκινώντας σαν μια μεταβαλλόμενη ομάδα μουσικών και εξελίχθηκαν στη σημερινή σταθερή πλέον σύνθεση του συγκροτήματος.

 

Το ντεμπούτο album τους, “Verba Time”, κυκλοφόρησε το 2010 και απέσπασε ενθουσιώδεις κριτικές, ενώ το κομμάτι “In A Bar” έχει σπάσει ρεκόρ ακροάσεων στο youtube (5.500.000 hits). Το δεύτερο album τους “A Long Walk” κυκλοφόρησε την άνοιξη του 2013 και συμπεριλήφθηκε μέσα στους καλύτερους δίσκους της χρονιάς από τον μουσικό τύπο.

tango_with_lions_poster_2015_03

Τα τραγούδια των Tango With Lions είναι ένας μεγάλος περίπατος, όπου οι γλυκόπικρες μελωδίες και οι ονειρικοί στίχοι συναντούν γεμάτες ενορχηστρώσεις. Ατμοσφαιρικός ηλεκτρισμός με σκοτεινά ξεσπάσματα, μυσταγωγικές μελωδίες τρομπονιού, ένα παλιό πιάνο και ένα σκοτεινό και στιβαρό rhythm section, πλαισιώνουν την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που πλανάται γύρω από τη φωνή της Kat. Το κάθε τραγούδι των Tango with Lions είναι και μια μικρή ιστορία, με διαδρομές μέσα σε σκοτεινά όνειρα, νυχτερινά ταξίδια, ηλιόλουστες φαντασιώσεις, αναμνήσεις και ιστορίες αγάπης και αποχωρισμού.

Δουλεύοντας πλέον το νέο υλικό τους, οι Tango With Lions έρχονται στη Θεσσαλονίκη για να μας ταξιδέψουν μέσα στη μουσική τους πορεία και να μας παρουσιάσουν ένα μικρό δείγμα από τα καινούργια τους τραγούδια.

Opening act: Gioumourtzina

Tango with Lions:
Κατερίνα Παπαχρήστου – φωνή, κιθάρα, πιάνο
Γιάννος Παραμυθιώτης – ηλεκτρική κιθάρα
Νίκος Βεργέτης – ντραμς
Θοδωρής Ζευκιλής – μπάσο
Jim Σταρίδας – τρομπόνι

Παρασκευή 27 Μαρτίου

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:30

Προπώληση:
8 ευρώ (μέχρι εξαντλήσεως).
Public (Τσιμισκή 24 και σε όλα τα καταστήματα)
Seven Spots
Ιανός (Κέντρο και Καλαμαριά)
Underground Skate Shop (Ναυαρίνου και Αγ. Σοφίας)
Stereodisc (Αριστοτέλους 4)
Ticket House / Musicland (Μητροπόλεως 102)
και στο viva.gr
Ταμείο: 10 ευρώ.

Block 33
26ης Οκτωβρίου 33,
Θεσσαλονίκη
τηλ. 2310-533533

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here