Γράφει η Εβίτα Σέρρα
Φωτογραφίες: Σοφία Κοσμίδου

 Η Κατερίνα Ντούσκα μας συστήθηκε πριν από λίγα χρόνια και μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να κερδίσει το κοινό με την ιδιαίτερη χροιά της.

Ανήκω στους πολλούς που όταν άκουσα για πρώτη φορά τα κομμάτια της εντυπώσιαστηκα. Ατμοσφαιρικές μελωδίες, εμπνευσμένος αγγλόφωνος στίχος και κυρίως μια ζεστή και ιδιαίτερη φωνή να ερμηνεύει. Κάποιοι τη συγκρίνουν με την Αmy Winehouse αλλά αν την ακούσεις από κοντά θα καταλάβεις ότι οι συγκρίσεις δεν έχουν θέση εδώ. Είναι μοναδική, έχει το δικό της στυλ και θα τη λατρέψεις ακριβώς γι’αυτό που είναι.

katerina-duska_stauros-tou-notou-plus_04-2016_01

Την Πέμπτη 31 Μαρτίου, η Κατερίνα έκανε μια μοναδική εμφάνιση στη σκηνή του Σταυρού του Νότου και εμείς αναλάβαμε να σου μεταφέρουμε μια ιδέα απο την υπέροχη βραδιά!

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με το κομμάτι Do i wanna know των Arctic Monkeys. Ανάμεσα στα κομμάτια άλλων καλλιτεχνών τα οποία έχει επιλέξει να ερμηνεύσει, ήταν το «I follow rivers» της Lykke Li, το «Another love» του Tom Odell και το «They don’t care about us» του Michael Jackson. Οι διαφορετικές ενορχηστρώσεις αλλά και το νέο ύφος που τους προσέδιδε η ερμηνεία της,  σου έδιναν την αίσθηση ότι τα άκουγες για πρώτη φορά. Soul και  indie electro-pop ήχοι κυριαρχούσαν καθ’ολη τη διάρκεια του live, φανερώνοντας τις διαφορετικές μουσικές επιρροές.

Ένα από τα πιο όμορφα στοιχεία του live ήταν ότι η Κατερίνα φροντίζει να μας διηγηθεί την ιστορία που κρύβεται πίσω από κάθε της τραγούδι που συμπεριλαμβάνεται στο album της «Embodiment». Για το κομμάτι “World of Virtue” είπε χαρακτηριστικά: «Αυτό το τραγούδι αναφέρεται σ’έναν πολύ όμορφο κόσμο, αυτόν που μου προσφέρει η μουσική». Το κομμάτι “Autumn again” έχει σημείο αναφοράς τις σχέσεις εξ’αποστάσεως και οι στίχοι του ξεχωρίζουν και συγκινούν για τον έντονο λυρισμό τους. Φυσικά από το live δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα κομμάτια “One in a million” και “Slow” τα οποία έχουν αγαπηθεί ιδιαιτέρως από το κοινό.

Αν αυτά τα κομμάτια σε συνεπήραν όταν τα άκουσες στο ραδιόφωνο για πρώτη φορά, σε διαβεβαιώνω ότι η live εκτέλεση τους θα σε ταξιδέψει ακόμα περισσότερο.

Ένα από τα χαρακτηριστικά του live που με εντυπωσίασαν ήταν η πολυμορφία στον ήχο και τη σκηνική παρουσία. Η Κατερίνα μοιάζει να έχει δυο εαυτούς πάνω στο σκηνή: Ο ένας είναι ο δυναμικός, παθιασμένος εαυτός και ένας άλλος εαυτός αποκαλύπτεται ειδικά όταν τραγουδάει μόνο με την κιθάρα της. Εκεί είναι ευαίσθητη, νοσταλγική, αιθέρια και μοιάζει βγαλμένη από παραμύθι. Η μπάντα της αποτελείται από κιθάρες (Δημήτρης Στασινός), μπάσο (Γιώργος Μπουλντής), πλήκτρα (Αλέξανδρος Λιβιτσάνος), τύμπανα (Κώστας Στεργίου) και στα φωνητικά ήταν η Μυρτώ Παγκάλου.  Μαζί της σκηνή ανέβηκε η Μαρίζα Ρίζου με την οποία ερμήνευσε το γνωστό κομμάτι της Cindy Lauper ¨Girls just wanna fun¨ σε μια πιο jazz εκτέλεση, ενώ στη συνέχεια  είδαμε στη σκηνή μαζί της και τον Leon of Athens. Ήταν από εκείνα τα live που μένουν στη σκέψη σου και την επόμενη μέρα. Άλλωστε από μόνοι τους οι στίχοι της Κατερίνας σου δημιουργούν προβληματισμούς καθώς μιλούν για τον έρωτα, για κοινωνικοπολιτικά ζητήματα, εσωτερικές αναζητήσεις και νέα ξεκινήματα.

Oι στίχοι του “One in a million” λένε «Maybe you’re not one in a million, you’re common as everyone else». Εγώ μπορώ να δηλώσω υπεύθυνα ότι η Κατερίνα Ντούσκα είναι σίγουρα one in a million και μας το απέδειξε με το παραπάνω σε εκείνο το  live της Πέμπτης.

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here