Μετά το «Θα σε πάρω να φύγουμε», το Θέατρο Badminton, τιμώντας την Αθηναϊκή Επιθεώρηση, το σπουδαίο αυτό κεφάλαιο του ελληνικού θεάτρου, παρουσιάζει τη ΝΕΑ παράσταση «Θα περάσει κι αυτό». Ένα μουσικοχορευτικό υπερθέαμα που, μέσα από την Επιθεώρηση, αφηγείται την ιστορία της Ελλάδας από εκεί που τελείωσε το πρώτο μέρος, το 1967.

Από τη μια η επιθεώρηση, από την άλλη η δικτατορία και στη μέση η Ελλάδα. Κοινός ψίθυρος; «Θα περάσει κι αυτό». Θα περάσει με αυτό που φοβάται περισσότερο ο εχθρός. Το γέλιο!!!

tha_perasei_ki_auto_2014_11_003

Ένας 35μελής μουσικοχορευτικός θίασος ζωντανεύει τις περιπέτειες, τα τραγούδια και τα σουξέ της Επιθεώρησης – Μετεπιθεώρησης με την ίδια ομάδα συντελεστών: Ο Φωκάς Ευαγγελινός στη σκηνοθεσία και τις χορογραφίες, ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΥΡΙΟΧΟΣ στα κείμενα και τους νέους στίχους, ο Γιώργος Κατσαρός στις ενορχηστρώσεις και Μαέστρος της Ορχήστρας, η Εύα Νάθενα στα σκηνικά και κοστούμια, ενώ ο Μιχάλης Αδάμ υπογράφει μια ακόμη μεγάλη παραγωγή του Θεάτρου Badminton.

Η ιστορία της Ελλάδας μέσα από την Επιθεώρηση, Μέρος Δεύτερο.

Ο Αντώνης Λουδάρος ξαναγίνεται κυρία Επιθεώρηση και μας συστήνει την κόρη της και διάδοχό της, την Μετεπιθεώρηση, δηλαδή την Μίρκα Παπακωνσταντίνου

Γιος της και κομπέρ της παράστασης ο Πρόδρομος Τοσουνίδης

Αρχίζει ο χορός. Χάσμα γενεών, χάσμα Επιθεωρήσεων και …χάρμα επιθεωρήσεις.

Η οικογένεια της κυρίας Επιθεώρησης ζει μεγάλες στιγμές. Ο σύζυγος και υποτιθέμενος πατέρας Μέμος Μπεγνής γίνεται διευθυντής στην ΥΕΝΕΔ. Ο παράνομος έρωτας της «κυρίας Επιθεώρησης» και πραγματικός πατέρας της Μετεπιθεώρησης Μιχάλης Μαρίνος δραπετεύει στο εξωτερικό για να κάνει αντίσταση.

tha_perasei_ki_auto_2014_11_005

Στην Ελλάδα, λογοκρισία, χοροί και τραγούδια. Η Αλίκη σοσιαλίστρια και η Τάνια Τρύπη διαπλέκεται ως Ελληνίδα παντός καιρού.

Ιστορικές στιγμές της επιθεώρησης, εξορίες ηθοποιών, συνταγματάρχες να σταματούν παραστάσεις, και η πρώτη μέρα του σήριαλ “Ο Άγνωστος Πόλεμος”.

Ο Διαγόρας Βαρτάνης στη σκηνή. Οι χίπις στα Κηποθέατρα, Γιεγιέδες και Μπουζούκια, τάκα τάκα  να βροντάει ο Όλυμπος.

Μια λαμπερή νέα γενιά μας οδηγεί στο Πολυτεχνείο και στο Άλσος Παγκρατίου.

Μ’ ένα νερό κυρά Βαγγελιώ έρχεται η Μεταπολίτευση.

Μπαίνει το θέαμα στην Επιθεώρηση, αλλά και το πλέι μπακ, η κυρία Επιθεώρηση παθαίνει πτώση και μελαγχολίες αλλά, έχει γιατρικό τον Φίλιππο Νικολάου, αυτοπροσώπως!

Να τραγουδά ζωντανά δίπλα της «Μεγιεμελέ …Μεγιεμελέ».

tha_perasei_ki_auto_2014_11_002

Έρχονται σεισμοί και σοσιαλισμοί, αλλάζει η χώρα, αλλάζει η Επιθεώρηση, αλλάζουν οι κυβερνήσεις από το κακό στο χειρότερο και πάλι στο κακό, αλλάζουν οι Έλληνες για να …παραμένουν ίδιοι. Η αλλαγή που λέγαμε.

Από τον Βέγγο στον Λαζόπουλο δυο γέλια παραπάνω. Και ο Καραμανλής μετά από τόσα χρόνια στην εξουσία, συνειδητοποίησε πως … “Η χώρα είναι ένα απέραντο φρενοκομείο”. Η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν κακόγουστη φάρσα, ακόμη και στη Μεταπολίτευση: Καραμανλής – Παπανδρέου – Καραμανλής – Παπανδρέου και …ολίγη Μητσοτάκης και Σημίτης

Ο Έλληνας στη γωνία, χαμογελά, κάνει το σταυρό του και λέει «Θα περάσει κι αυτό».

Δεν είναι ευχή, είναι διαπίστωση. Το ταξίδι της κυρίας Επιθεώρησης τελειώνει με τους Ολυμπιακούς, όταν κατακτήσαμε το Euro και λίγο μετά τη Eurovision και ζήσαμε μεγάλες στιγμές δόξας.

Πού θα πάει, «Θα περάσει κι αυτό», πριν έρθει το Μέρος 3ο, το «μνημονιακό» που δεν φαίνεται να περνάει!!!

tha_perasei_ki_auto_2014_11_004

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:

«Κυρία Επιθεώρηση» ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΟΥΔΑΡΟΣ
ΤΑΝΙΑ ΤΡΥΠΗ
ΜΕΜΟΣ ΜΠΕΓΝΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟΣΟΥΝΙΔΗΣ

«Μετεπιθεώρηση» η ΜΙΡΚΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

SPECIAL GUEST: ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΔΙΕΥΘΥΝΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ

ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΟΙ

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΨΥΧΡΑΜΗ – ΜΥΡΙΕΛΑ ΚΟΥΡΕΝΤΗ – ΒΑΝΕΣΑ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΠΑΣ – ΛΟΥΣΑ ΜΑΡΣΕΛΛΟΥ – ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΠΟΥΖΙΚΑΚΟΣ- ΑΔΑΜ ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ – ΛΙΝΑ ΕΞΑΡΧΟΥ – ΣΤΡΑΤΟΣ ΛΥΚΟΣ- ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΛΑΝΗΣ – ΜΑΡΙΛΟΥ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΝΑ ΨΙΜΟΠΟΥΛΟΥ – ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ – ΛΟΥΙΖΑ ΠΥΡΙΟΧΟΥ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία – Χορογραφίες: ΦΩΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΟΣ
Κείμενα – Έρευνα: ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΥΡΙΟΧΟΣ
Μουσική Διεύθυνση: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ
Σκηνικά – Κοστούμια: ΕΥΑ ΝΑΘΕΝΑ
Φωτισμοί: ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΕΛΛΟΣ
Παραγωγή: ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΔΑΜ

«Θα περάσει κι αυτό»

Θέατρο Badminton
Άλσος Στρατού, 15773 Γουδή – τηλ. 210 8840600 –  www.abcd.gr

Παραστάσεις:
Από Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Ώρα έναρξης:
Τετ. & Κυρ. στις 19:00 – Πεμ., Παρ. & Σαβ. στις 20:30

Τιμές εισιτηρίων:
Α’ ζώνη: 40 ευρώ / Β’ ζώνη: 30 ευρώ / Γ’ ζώνη: 25 ευρώ / Δ’ ζώνη: 15 ευρώ /
Φοιτητικό Δ Ζώνη: 10 ευρώ (σπουδαστικό )

Προπώληση: 210 8840600 | abcd.gr | viva.gr |

Καταστήματα: Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots & ΙΑΝΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here