Το τραγούδι «Κακή φωτιά» αποδίδει εξαιρετικά την ατμόσφαιρα που δημιουργεί η σύνθεση και ο λόγος. Ερμηνεύει με δύναμη και εκφραστικότητα ένα από κάθε άποψη εξαιρετικό τραγούδι, το οποίο και με τη βοήθεια της εύστοχης και σύγχρονης ενορχήστρωσης του Δημήτρη Ανδρονιάδη αποτελεί μία αόρατη γέφυρα που συνδέει δύο καλλιτεχνικούς κόσμους που τους χωρίζει ένας και πλέον αιώνας.

Ο Θανάσης Χουλιαράς ανήκει στην κατηγορία των ερμηνευτών που έρχονται να καλύψουν το κενό που δημιουργεί η φθορά του χρόνου στις τάξεις των μεγάλων μας τραγουδιστών.

Η μουσική ακολουθεί με ένταση και αναδεικνύει τη γεμάτη πάθος και ολοζώντανες εικόνες της γραφής του ποιητή, που μιλά με τον γλαφυρό του τρόπο για την «κακή φωτιά» που οδηγεί τη μοναχική ανυπότακτη πορεία αλλά και τη δυσκολία του δημιουργού να υπάρξει σε έναν κόσμο που σε μεγάλο βαθμό θεωρεί την τέχνη μια παραξενιά που αφορά τη μειοψηφία.

Το τραγούδι «Κακή φωτιά» αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα συνθετική προσέγγιση του Θοδωρή Καρέλλα, στο ομώνυμο ποίημα του Κωστή Παλαμά που γράφτηκε το μακρινό 1908.

Όλα τα τραγούδια στον δίσκο ερμηνεύει ο καταξιωμένος ερμηνευτής Θανάσης Χουλιαράς, γνωστός για την πολυσχιδή καλλιτεχνική του δραστηριότητα τόσο ως τραγουδιστής του συγκροτήματος KollektivA, όσο και για την ανεξάρτητη καλλιτεχνική πορεία, με έναν προσωπικό δίσκο στις αποσκευές του και την ενασχόλησή του με αξιόλογες μουσικοθεατρικές παραστάσεις και musical.

Ο δίσκος «Κακή Φωτιά» αποτελεί το πρώτο μέρος μιας ολοκληρωμένης συνθετικής εργασίας, με γενικό τίτλο «Δοκιμασία», που θα περιλαμβάνει ποιήματα σημαντικών Ελλήνων ποιητών μελοποιημένα από τον συνθέτη και τραγουδοποιό Θοδωρή Καρέλλα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here