Ο Θανάσης Τσακιράκης είναι μουσικός με βάση του την Αθήνα. Έγινε ευρύτερα γνωστός από το 2020, μέσα από την συμμετοχή του ως ντράμερ στην εκπομπή “Μουσικό Κουτί” της ΕΡΤ1 καθώς και τις συνεργασίες του με καλλιτέχνες από διαφορετικά μουσικά είδη. Λίγο πριν το τέλος του 2023 μας επανασυστήθηκε και ως τραγουδοποιός, με την κυκλοφορία του πρώτου του προσωπικού album με τίτλο “Scent Remains” για το οποίο έγραψε τη μουσική και τους στίχους αλλά και τραγούδησε.

Το “Scent Remains” μας ταξιδεύει μέσα από 9 τραγούδια σε ‘90s και ‘00s ηχοτοπία, με χαρακτηριστικές τις επιρροές στο ύφος του άλμπουμ από σπουδαίους καλλιτέχνες όπως Radiohead, Porcupine Tree, Jeff Buckley και Elliott Smith.

Το animation που τα συνοδεύει, ολοκληρώνει την εικόνα, τοποθετώντας μας σε ένα τρένο που κινείται ασταμάτητα, δίνοντας μας τον χρόνο για μια απόπειρα ανάλυσης, κατανόησης και αποδοχής των αλλαγών σελίδας που προκύπτουν στη ζωή, τοποθετώντας μας παράλληλα σε έναν ανοιχτό διάλογο με τα νοσταλγικά ένστικτα μας και την ομορφιά και τους κινδύνους που μπορεί αυτά να κρύβουν.

Τα τραγούδια του album ακούστηκαν ζωντανά για πρώτη φορά το Δεκέμβριο που μας πέρασε, σε ένα διπλό live του Θανάση Τσακιράκη με τον Κώστα Σιδηροκαστρίτη στην ΠΛΥΦΑ ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν περισσότερες ζωντανές εμφανίσεις. Ως τότε, ο Θανάσης Τσακιράκης θα εμφανίζεται με τους “Μωζάικ”, τη μπάντα του “Μουσικού Κουτιού”, στον Σταυρό του Νότου και φήμες λένε πως η playlist περιλαμβάνει και κάτι από “Scent Remains”.

Στίχοι – Μουσική: Θανάσης Τσακιράκης

Συμμετείχαν στον δίσκο:
Θανάσης Τσακιράκης: κιθάρα, πλήκτρα, ντραμς
Άγγελος Πολυχρόνου: κρουστά – Percussion
Ντίμη Σπέλα: τραγούδι, φωνητικά
Sevan Gregoire: μπάσο, πλήκτρα, πιάνο
Λόλα Γιαννοπούλου: φωνητικά
Γιάννης Παπαδόπουλος: πλήκτρα, ενορχήστρωση εγχόρδων, πιάνο
Καλλιόπη Μητσοπούλου: βιολί
Γιώργος Ταμιολάκης: τσέλο
Χάρης Χαραλάμπους: ηλεκτρικό μπάσο
Λευτέρης Τσακιράκης: τραγούδι
Δημήτρης Κλώνης: πλήκτρα, sound design
Δανάη Μάρτιν: φωνητικά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here