12/10/2011
www.musiccorner.gr

Χθες, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου στη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε η νέα μεγάλη συνεργασία που εξασφάλισε ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ για την Ελλάδα και την Κύπρο για την τριετία 2011-2014 με τη Μetropolitan Opera της Νέας Υόρκης και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Το βραβευμένο πρόγραμμα της «The Met: Live in HD», περιλαμβάνει 11 υψηλού επιπέδου λυρικές παραγωγές για τη σεζόν 2011-2012, που θα μεταδίδονται απευθείας από τη σκηνή της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης. Οι προβολές θα πραγματοποιούνται σε οθόνη υψηλής ευκρίνειας (HD).

Το «The Met: Live in HD» θα μεταδοθεί σε 54 χώρες και θα προβληθεί μέσα από 1.600 επιλεγμένες αίθουσες σε όλο τον κόσμο, προσφέροντας έτσι στους φίλους της όπερας και της κλασικής μουσικής, την ξεχωριστή εμπειρία της απευθείας παρακολούθησης των παραστάσεων. Η προβολή αυτών των  παραγωγών, αποτελεί το απόλυτο σημείο συνάντησης ανάμεσα στο φιλοθεάμον κοινό και τους πιο καταξιωμένους καλλιτέχνες της παγκόσμιας λυρικής σκηνής.

Η κορυφαία αυτή συνεργασία πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας, λαμπερής στιγμής της τέχνης και του πολιτισμού για τη χώρα μας, που τόσο έχει ανάγκη τη χρονική περίοδο που διανύουμε. Οι παραστάσεις εκτός από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, θα προβάλλονται και σε άλλες 5 πόλεις σε όλη τη χώρα.

Στην Συνέντευξη Τύπου για την νέα μεγάλη συνεργασία του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ με την Μetropolitan Opera  μίλησαν  ο Πρόεδρος του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, κύριος Μίνως Ξ. Κυριακού, ο Πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, κύριος Ιωάννης Μάνος και ο Πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, κύριος Αλέξανδρος Κ. Μπακατσέλος. Αξίζει να σημειωθεί ό,τι μέσω απευθείας δορυφορικής σύνδεσης με τη Νέα Υόρκη, ο Γενικός Διευθυντής της Metropolitan Opera κύριος Peter Gelb, αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη συνεργασία  και  απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ κύριος Μίνως Ξ. Κυριακού, αναφερόμενος στη συνεργασία του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ με την Metropolitan Opera, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Ως Πρόεδρος του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, είμαι περήφανος που βρίσκομαι σήμερα εδώ για να σας ανακοινώσω την εξασφάλιση των δικαιωμάτων μετάδοσης των παραστάσεων της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης σε επιλεγμένους πολιτιστικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα. Ένα προσωπικό μου όραμα, ένα όνειρο πολλών ετών, σήμερα γίνεται πραγματικότητα και αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής για αυτό. Η κίνηση αυτή, συνδέει τη χώρα μας με τις πιο σύγχρονες και δυναμικές εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο στον τομέα του λυρικού θεάτρου, αλλά και γενικότερα στον χώρο του λεγόμενου “μεγάλου θεάματος”. Οι διαστάσεις της συμμετοχής της Ελλάδας στο εν λόγω δίκτυο είναι, νομίζω, προφανείς. Διανύουμε μια εποχή γενικότερης έκπτωσης που χαρακτηρίζεται και από την απαξίωση του δημοσίου λόγου. Συχνά κυριαρχεί ισοπέδωση και συνολική αμφισβήτηση. Την ώρα που κάποιοι επιλέγουν να μένουν στην άκρη, ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ επιμένει να μπαίνει μπροστά! Ανεβάζει τον πήχη! Δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες, να κάνουν κτήμα τους μεγάλα αριστουργήματα του λυρικού θεάτρου».

Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, κύριος Ιωάννης Μάνος, ο οποίος συνεχάρη τον Πρόεδρο του Ομίλου ANTΕΝΝΑ, κύριο Μίνω Κυριακού για την πρωτοβουλία του, να φέρει στην Ελλάδα, σε ζωντανή μετάδοση, τις παραστάσεις της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, που αποτελεί μια πολύ σημαντική προσφορά στους φίλους της Όπερας και της κλασικής μουσικής. Ο κύριος Μάνος, χαρακτήρισε πολύ σημαντική, ιδιαίτερα στις περιόδους που ζούμε “την ανάληψη πρωτοβουλιών οι οποίες θα αναδεικνύουν μεγάλες πολιτιστικές δράσεις”, τονίζοντας πως αυτό “συνάδει και με τους γενικότερους στόχους του Μεγάρου, όπως είναι το άνοιγμα στον κόσμο, δηλαδή οι συνεργασίες με τα μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα του εξωτερικού, πάντοτε επί της αρχής της αμοιβαιότητας, στηρίζοντας την ελληνική δημιουργία».

Ο Πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, κύριος Αλέξανδρος Κ. Μπακατσέλος, επισήμανε ό,τι, «To Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, καλωσορίζει τις ζωντανές μεταδόσεις από την Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, καθώς και την πρωτοβουλία του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ να υποστηρίξει αυτή την προσπάθεια. Οι μεταδόσεις αυτές της θρυλικής ΜΕΤ, δίνουν την δυνατότητα στο φιλόμουσο κοινό της πόλης μας, αλλά και όλης της Βορείου Ελλάδος, να παρακολουθήσουν, ταυτόχρονα με τη Νέα Υόρκη, μοναδικές παραστάσεις με ανθρώπους από 54 χώρες, σε 1.600 πολιτιστικούς χώρους παγκοσμίως, με μια ποικιλία μεταδόσεων, που αποδεικνύει πως η απόσταση δεν είναι εμπόδιο στις μέρες μας».

Μέσω ζωντανής δορυφορικής σύνδεσης, το λόγο πήρε ο Γενικός Διευθυντής της Metropolitan Opera, κύριος Peter Gelb εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την τη  συνεργασία της Metropolitan Opera με τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ και την τεράστια σημασία που έχει για την χώρα μας η είσοδος της στο δίκτυο των χωρών που μεταδίδουν το πρωτοποριακό πρόγραμμα της ΜΕΤ.

Εκτός από τις αίθουσες του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο δίκτυο των αιθουσών προβολής των παραστάσεων επίσης εντάσσονται:

•          Το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

•          Το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

•          Ο Δημοτικός Κινηματογράφος Καβάλας OSCAR

•          Το Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου

•          Το Κινηματοθέατρο ΣΤΑΡ στη Βέροια

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η σεζόν του πολυβραβευμένου προγράμματος «The Met: Live in HD» ξεκινάει το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, με τη νέα παραγωγή της ΜΕΤ «Anna Bolena» του Donizetti και πρωταγωνίστρια την Anna Netrebko. Το έργο, με σκηνοθέτη τον David Mc Vicar και διευθυντή ορχήστρας το Marco Armiliato, βασίζεται στις τελευταίες, τραγικές ημέρες της Anna Bolena. Η Anna Netrebko θα αναμετρηθεί με έναν ρόλο που αποτελεί επίδειξη ερμηνείας και φωνής και που έχουν ενσαρκώσει οι μεγαλύτερες σοπράνο στην ιστορία της όπερας, όπως: η Τζόαν Σάδερλαντ, η Μοντσεράτ Καμπαλιέ, η Εντίτα Γκρουμπερόβα, η Ρενάτα Σκότο, η Μαριέλα Ντεβία και η Μαρία Κάλλας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των παραστάσεων για τη σεζόν 2011-2012:

 • «Anna Bolena» του Donizetti, στις 15 Οκτωβρίου 2011

 • «Ντον Τζιοβάνι» του Μότσαρτ, στις 29 Οκτωβρίου 2011

 • «Ζίγκφριντ» του Βάγκνερ, στις 5 Νοεμβρίου 2011 (ημερομηνία προβολής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: 10 Νοεμβρίου 2011)
 • «Satyagraha» του Φίλπ Γκλας, στις 19 Νοεμβρίου 2011

 • «Ροντελίντα» του Χέντελ, στις 3 Δεκεμβρίου 2011

 • «Φάουστ» του Γκουνό, στις 10 Δεκεμβρίου 2011

 • «Το Μαγεμένο Νησί» («Enchanted Island»- Παγκόσμια πρεμιέρα), στις 21 Ιανουαρίου 2012

 • «Το Λυκόφως των Θεών» («Gotterdammerung») του Βάγκνερ, στις 11 Φεβρουαρίου 2012

 • «Ερνάνι» του Βέρντι, στις 22 Μαρτίου 2012

 • «Μανόν» του Μασνέ, στις 7 Απριλίου 2012 (ημερομηνία προβολής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: 10 Απριλίου 2012)

 • «Τραβιάτα» του Βέρντι, στις 20 Απριλίου 2012

Η προπώληση εισιτηρίων για τη συγκεκριμένη παράσταση έχει ήδη ξεκινήσει. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το δίκτυο αιθουσών, τις τιμές και τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων για όλες τις παραστάσεις, καλέστε στο 210-6892090 ή επισκεφτείτε το www.metingreece.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here