14/5/2012
www.musiccorner.gr

The Raindogs!

      Οι Raindogs γεννήθηκαν στην Αθήνα, το 2008.  Από την πρώτη στιγμή, δεν δίστασαν να κάνουν εμφανές το ευρύ φάσμα των επιρροών τους: Μια ιδιαίτερη μίξη από punk rock στην πιο δυναμική του μορφή μαζί με νευρώδες ska και υπνωτικό dub, αλλά και garage και rock στοιχεία. H στιβαρή rhythm section αποτελεί τη βάση του ήχου τους, που πάνω της «ζωγραφίζουν» οι κιθάρες, με το horn section να συμπληρώνει ιδανικά το σύνολο.

     Περνούν το μεγαλύτερο μέρος του 2008 με εμφανίσεις σε κλαμπ και αυτοδιαχειριζόμενα στέκια της πόλης και στις αρχές του 2009 μπαίνουν για πρώτη φορά στο στούντιο για να ηχογραφήσουν το πρώτο τους demo με τη συμμετοχή της Δήμητρας Σιδέρη στα φωνητικά.

     Το Σεπτέμβρη του 2010 συμμετέχουν στη μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στο Σίμο Σεϊσίδη που πραγματοποιείται στο Θέατρο Πέτρας, (μαζί με Δ. Πουλικάκο, Τζιμη Πανουση, The Last Drive, Deus Ex Machina κ.ά).  Επίσης, τον Ιούνιο της επόμενης χρονιάς ανοίγουν την συναυλία των Sublime στην Αθήνα, αιχμαλωτίζοντας την προσοχή του κοινού.

     Τον Ιανουάριο του 2011 ξεκινούν στα A-Class studios την ηχογράφηση του πρώτου full-length album τους, με τη βοήθεια στην παραγωγή του Jim Spliff (Villa 21, The Last Drive, The Earthbound, Nightstalker κ.ά.) και του Panos M. (The Earthbound). Ο δίσκος κυκλοφορεί σε συνεργασία με την Lab Records και τίτλο «Unleash the Six». Το μουσικό ταξίδι των Raindogs  συνεχίζεται με τους καλύτερους οιωνούς.

Τhree Way Plane

        Tο τρίο των THREE WAY PLANE συνδυάζει την punk επιθετικότητα, με την indie αισθητική χωρίς όμως να περιορίζεται σε στενά όρια. Αντιθέτως δεν φοβούνται να πειραματιστούν με groovy/dub/post πινελιές ολοκληρώνοντας τον ήχο τους. Έχουν κάνει πάρα πολλά live και έχουν ανοίξει συναυλίες των Savage Republic, Senser και Gallon Drunk. Έχουν κυκλοφορήσει ένα EP το 2006 και μετά από συμμετοχές σε συλλογές το 2010 κυκλοφόρησε ο πρώτος τους δίσκος με τη βοήθεια της Spinalonga Records. O τίτλος του είναι “give us something new to shout” και περιέχει 11 κομμάτια τους αλλά και 3 remix.

Αυτή τη στιγμή ετοιμάζουν το νέο τους EP με 4 κομμάτια που ήδη παίζουν στα Live τους…

Σάββατο 19 Μαΐου

No Central
Πρωτογένους 8, 3ος όροφος, Ψυρρή

Starts: 21:30
Damage: 3$

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here