Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία, ο κορυφαίος Έλληνας συνθέτης και μαέστρος, Σταύρος Ξαρχάκος, με την πρωτοβουλία και ευγενική υποστήριξη της Lidl Ελλάς, προτείνει ένα πολύπλευρο πρόγραμμα δράσεων που προβάλουν τη σημασία και τη διαχρονικότητα της ελληνικής μουσικής παράδοσης. Πρόκειται για τρεις μουσικούς κύκλους που ο καθένας περιέχει συμβολικά 21 τραγούδια με σημείο αναφοράς την παράδοση του δημοτικού μας τραγουδιού. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη δυναμική της μουσικής παράδοσης σε σχέση με το σήμερα, επιβεβαιώνοντας ότι το βαθύτερο ύφος και ήθος αυτών των τραγουδιών εξακολουθεί να μας αφορά και να εμπνέει τη σύγχρονη μουσική εκτέλεση και δημιουργία!

Στον τρίτο κύκλο, ο Σταύρος Ξαρχάκος θα παρουσιάσει και θα διευθύνει μια σουίτα εμπνευσμένη από 21 επίλεκτα δημοτικά τραγούδια, με ερμηνεύτρια την Ηρώ Σαΐα και ορχηστρικό σύνολο, με τίτλο «Θέλει Αρετή και Τόλμη το… Τραγούδι».

Η δημιουργική «ανασύνθεση» και επεξεργασία του πρωτογενούς υλικού, μέσα από τη σύγχρονη ενορχηστρωτική ματιά του συνθέτη, γεφυρώνει το παρελθόν με το παρόν κι επιβεβαιώνει ότι το βαθύτερο ύφος και ήθος αυτών των τραγουδιών, εξακολουθεί διαχρονικά να μας αφορά και να μας εμπνέει.

Όλα τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων θα διατεθούν στα Μουσικά Σχολεία Παλλήνης και Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της Υποτροφίας «Σταύρος Ξαρχάκος».

Συντελεστές
ΗΡΩ ΣΑΪΑ – ερμηνεία

Ορχήστρα
ΝΕΟΚΛΗΣ ΝΕΟΦΥΤΙΔΗΣ – πιάνο
ΧΑΡΗΣ ΚΕΛΛΑΡΗΣ – ηλεκτρικό μπασο
ΤΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ – ντραμς-κρουστά
ΘΩΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – λαούτο- ούτι
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΝΤΖΙΑΛΑΣ – ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΨΟΚΑΒΑΔΗΣ – κλασική κιθάρα
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΝΗΣ – βιολί
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΣΕΜΠΕΡΟΥΛΗΣ – πνευστά
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΣΚΟΣ – πνευστά
ΗΡΑΚΛΗΣ ΖΑΚΚΑΣ – μπουζούκι
ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΡΟΓΚΑΡΗΣ – ακορντεόν

Ηχοληψία: Θάνος Καλλέας, Στέφανος Χατζόπουλος
Σχεδιασμός φώτων: Στέλλα Κάλτσου
Χειρισμός φώτων  Μελίνα Ζερβάκη

Διεύθυνση Παραγωγής: Χρήστος Καμπύλης
Βοηθός Παραγωγής: Ναυσικά Νομικού

Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021
Οι πόρτες ανοίγουν: 20:00
Έναρξη: 21:00

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Τιμές εισιτηρίων
VIP: 50€
A΄ Ζώνη: 40 €
Β΄ Ζώνη: 30 €
Γ΄ Ζώνη: 25 €
Δ΄ Ζώνη: 20 €
Ε΄ Ζώνη: 15 €

Προπώληση: Αποκλειστικά από το viva.gr και όλα τα συνεργαζόμενα καταστήματα του δικτύου, καθώς και στα εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών

*Πρωτόκολλο Covid: Θα ακολουθηθούν τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα την περίοδο διοργάνωσης της συναυλίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here