Το ορχηστικό κομμάτι «Ερωτικό» αποτελεί ένα από τα μουσικά θέματα που συνέθεσε ο Θέμης Καραμουρατίδης για την ταινία του Μανούσου Μανουσάκη, «Ουζερί Τσιτσάνης» που θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 3 Δεκεμβρίου.

ouzeri_tsitsanis_cover_2015_11

Το «Ερωτικό» είναι από τα θέματα που ξεχωρίζουν, καθώς υπογραμμίζει τη δύναμη του έρωτα που αναπτύσσεται ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές. Ο Θέμης Καραμουρατίδης ανέλαβε να αναπαραστήσει μουσικά την εποχή και να επενδύσει δραματουργικά με πρωτότυπες δημιουργίες την ιστορία του Μανούσου Μανουσάκη.

Με 27 κομμάτια να συμπληρώνουν το soundtrack της ταινίας που ερμηνεύουν έναν σκληρά συναισθηματικά κόσμο, ο Θέμης Καραμουρατίδης υπογράφει πρωτότυπες μελωδίες, διασκευές και επανεκτελέσεις τραγουδιών του Βασίλη Τσιτσάνη, που λειτουργούν μέσα στην ταινία του Μανούσου Μανουσάκη σαν μια δεύτερη αφήγηση.

Το «Ουζερί Τσιτσάνης» βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη και διηγείται τον έρωτα του Γιώργου και της Εστρέας, ενός Χριστιανού και μιας Εβραίας, που βρίσκει καταφύγιο στο θρυλικό ουζερί στην υπό γερμανική κατοχή Θεσσαλονίκη του ’42-’43.

Αυτή η περίοδος θεωρείται από τις πιο δημιουργικές του νεαρού Τσιτσάνη (26 χρονών), που μέσα από το ουζερί χαρτογραφεί τα συναισθήματα μιας ολόκληρης γενιάς, συνθέτοντας ορισμένα από τα αριστουργήματά του όπως το «Μπαχτσέ Τσιφλίκι», τις «Νύχτες Μαγικές» και την εμβληματική «Συννεφιασμένη Κυριακή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here