Ο Θοδωρής Οικονόμου, σε συνεργασία με τον Νικόλα Καζάζη και την συμμετοχή της Σαβίνας Γιαννάτου, παρουσιάζουν ζωντανά το μουσικό έργο ESSON=” στις 27 & 28 Δεκεμβρίου, στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός».

Το “ESSON=” είναι ένα μουσικό έργο που συνδυάζει την μουσική και τον ήχο, τα εικαστικά, τον πρωτότυπο φωτιστικό σχεδιασμό και την έρευνα, σε σχέση με την ηχητική εγκατάσταση. Ο Θοδωρής Οικονόμου προτείνει μαζί με τους συνεργάτες του, τη συνάντηση διαφορετικών καλλιτεχνικών κόσμων, του κλασικού πιάνου και της πιο τελευταίας τεχνολογίας στην ηχητική εγκατάσταση, δημιουργώντας ένα έργο που επικοινωνεί άμεσα με την εποχή του.

Ο Θοδωρής Οικονόμου στο πιάνο, ένας συνθέτης που έχει υπογράψει τις σημαντικότερες παραστάσεις των τελευταίων χρόνων στο Θέατρο και έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους Έλληνες και ξένους σκηνοθέτες, με τον ευρηματικό Νικόλα Καζάζη στο sound design, δημιουργούν ζωντανά επί σκηνής μια κοινή ηχητική και οπτική πρόταση. Ένα σύμπαν που ακουμπάει στον ήχο και στην ικανότητα του να δημιουργεί σκηνικό χώρο, με κεντρικό πυλώνα την κοινή αισθητική και τον χειροποίητο ηχητικό προγραμματισμό.

Σε αυτό το ιδιαίτερο έργο, η φωνή της Σαβίνας Γιαννάτου συνδιαλέγεται με τους δυο καλλιτέχνες σαν ένα επιπλέον όργανο χρησιμοποιώντας διαφορετικές «τεχνικές» και παράγοντας μοναδικά ηχοχρώματα, δημιουργώντας μια άρρητη γλώσσα όπου οποιοσδήποτε ήχος του περιβάλλοντος μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για την δημιουργία ενός μουσικού κομματιού.

Η ιδέα του έργου “ESSON=” ήρθε μέσα στην έντονη αυτή περίοδο που διανύουμε και δεν θα μπορούσε παρά να συνομιλεί με τον φόβο, την ελπίδα, το σκοτάδι, το κενό, την αγωνία και την μεγάλη πίεση που όλοι έχουμε υποστεί. Απέναντι σε αυτόν τον ιστό της ύπαρξης του, το ίδιο το μουσικό έργο έχει στόχο να λειτουργήσει λυτρωτικά.

Το “ESSON=” είναι ένα πειραματικό εγχείρημα με σκοπό τη μύηση του κοινού σε εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης της μουσικής μέσω της τεχνολογίας. Οι πρώτες αυτές παρουσιάσεις του έργου θα αποτελέσουν αφετηρία για περαιτέρω έρευνα, με βάση την ζωντανή συμμετοχή και αλληλεπίδραση, στον θεατρικό χώρο, κοινού και καλλιτεχνών.

Τρίτη 27 & Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου
Ώρα έναρξης
27/12 στις 21:00
28/12 στις 22:30

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός
Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα

Εισιτήρια
Γενική Είσοδος: 15 €
Για ΑμεΑ / ανέργους / φοιτητές: 10 €

Προπώληση εισιτηρίων
TICKET SERVICES
Ταμείο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα (Στοά Πεσμαζόγλου)
Τηλεφωνικά: 210 7234567
Online: ticketservices.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here