Σήμερα όλοι μιλούν για διαδραστικότητα! Για την ανάγκη μιας αμεσότερης επικοινωνίας μεταξύ ανθρώπων, καλλιτεχνών, εταιρειών και θεσμών. Για την καλύτερη προβολή έργων Τέχνης, Μουσικής Τεχνολογίας και Παραγωγής που προάγουν την κουλτούρα και τον πολιτισμό. Έργα που μπορεί κάποιος με λίγη τύχη να βρει σε διαφορετικούς χώρους, διάσπαρτα σε όλα τα πλάτη και μήκη του πλανήτη. Η’ απλά να τα βρει στο Art Core Festival.

Πρόκειται για  Διεθνή Διαδραστική Συνάντηση πολιτισμού, που θα διεξαχθεί τον Μάιο του 2015 με ημερομηνία 22-23-24 Μαΐου στο  Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον  Πειραιά.

Με διάρκεια 3 ημερών, και διοργάνωση από την Mag Events (η οποία θα τελεί υπό την αιγίδα του σταδίου ειρήνης και φιλίας) όπου υπόσχεται να πραγματοποιήσει κάτι «διαφορετικό» για τα δεδομένα της Αττικής.

Το  Art Core Festival πλαισιώνεται από έκθεση έργων Τέχνης, fashion designers ,art galleries ,graphic arts ,χειροποίητα κοσμήματα, χειροποίητα είδη ένδυσης και υπόδησης , χειροποίητα ποδήλατα και γυαλιά οράσεως /ηλίου  ,  εναλλακτικά είδη  δημιουργικής απασχόλησης  παιδιών , είδη  camping, ειδικές κατασκευές , Graffiti, Ζωγραφική , πολεμικές τέχνες ,  χορευτικές σχολές αλλά και ακροβατικές παραστάσεις από  ομάδες και σχόλες για μικρούς και μεγάλους ,  ,  ζωντανά μουσικά συγκροτήματα  ( reggae , pop ,garage , jazz  κ.α)  DJ’s sets ( house ,techno, progresive, trance dup step )  δισκογραφικές εταιρίες, Δισκοπωλεία , διαδικτυακοί μουσική σταθμοί,  , αντιπρόσωποι μουσικών οργάνων και ηλεκτρονικών μέσων παραγωγής μουσικής , vj’s   lighting  ,  comics , εμπορική έκθεση και για πρώτη φορά στην Ελλάδα  3D visuals live projectors  . Μπορούν να συμμετέχουν καλλιτέχνες, ερευνητές και επιχειρηματίες που θέλουν να παρουσιάσουν και να προωθήσουν ανησυχίες, ,γνώσεις,  προϊόντα και υπηρεσίες.

art_core_festival_2015_03_01

Διαδραστική Έκθεση
Για πρώτη φορά το κοινό δεν αντιμετωπίζεται ως παθητικός δέκτης, αλλά συμμετέχει ενεργά σε κάθε περίπτερο. Οι εκθέτες παρουσιάζουν με διαδραστικό τρόπο τις ιδέες, τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους καλώντας το κοινό να συμμετέχει, να δημιουργεί και να προσαρμόζει ανάλογα τις ανάγκες του. Έτσι δημιουργείται μια αμφίδρομη σχέση ανάμεσα στους εκθέτες και στο κοινό που μας εξασφαλίζει μια σειρά από πλεονεκτήματα, αφού:

Το κοινό δεν «περνάει» απλά από την έκθεση, αλλά αξιοποιεί τον χρόνο του δημιουργικά σε αυτήν.
Μέσα από τα διαδραστικά δρώμενα, κατανοεί και μαθαίνει καλύτερα όσα του παρουσιάζονται.
Δίνει άμεσο feedback στους εκθέτες με βάση την συμμετοχή του.
Τέλος, οι εκθέτες δημιουργούν βάση δεδομένων την οποία μπορούν να αξιοποιήσουν σε μελλοντικές ενέργειες τους.

Συναυλίες
13 είδη μουσικής….1 stage, 45 περίπου συγκροτήματα και παραγωγοί…DJ…Οι αριθμοί λένε την αλήθεια. Αυτό όμως που δεν μπορούν να μας περιγράψουν είναι το μοναδικό live stage που θα δημιουργήσει η MAG EVENTS, στον χώρο του περιστύλιου στο σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Εδώ η καινοτομία έχει τον πρώτο λόγο. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 3D visuals, το  live stage «μεταμορφώνεται» κάθε φορά που αλλάζει το είδος κάθε μουσικής, χρησιμοποιώντας την πιο εξελιγμένη τεχνολογία, κάνοντας το κοινό να ανυπομονεί να δει όχι απλά τον επόμενο καλλιτέχνη, αλλά και την μεταμόρφωση της μουσικής σκηνής.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί και στην ακουστική του χώρου . Η διαδραστικότητα έχει και εδώ κυρίαρχη θέση. Τόσο κατά την διάρκεια των συναυλιών όσο και στο ενδιάμεσο από το ένα live στο επόμενο, έχουν προβλεφθεί πλήθος ενεργειών που θα διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού.

Δεν μιλάμε λοιπόν για μια μουσική συναυλία, αλλά για ένα Οπτικοακουστικό Υπερθέαμα, για μια νέα μουσική και εκθεσιακή εμπειρία

Music
Μουσικές σχολές
Δισκογραφικέ Εταιρείες
Καλλιτέχνες και συγκροτήματα (Live & DJ’set)
Δισκοπωλεία
Αντιπρόσωποι μουσικών οργάνων & ηλεκτρονικών μέσων παραγωγής μουσικής
Visual Live Projector – vj’s lighting – 3D visuals

Χορός
Περισσότερες από 30 ομάδες σύλλογοι, σχολές και ανεξάρτητοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα παρουσιάζουν την δουλεία και τα έργα τους στην ειδικά διαμορφωμένη χορευτική σκηνή.

Και εδώ οι καινοτόμες ιδέες έχουν τον πρώτο λόγο, αφού η σκηνή μετατρέπεται ανάλογα με το είδος του χορού που υπηρετεί. Οι επιλογές είναι πολλές και καλύπτουν πλήρως τις απαιτήσεις του κοινού. Παράλληλα θα δημιουργηθεί μια αμφίδρομη σχέση με τους θεατές, αφού σε συγκεκριμένες παραστάσεις θα μπορούν να υποδυθούν έναν ρόλο, ή να χορέψουν με την καθοδήγηση εξειδικευμένων καλλιτεχνών και δασκάλων.

Τα είδη που παρουσιάζονται στο χορευτικό stage είναι τα εξής:

Latin
Oriental
Flamenco & Tango Argentino
Salsa
Σύγχρονος Χορός
Hip-Hop & RNB
Disco & Rock ‘n Roll
Ethnic

Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας
22-23-24 Μαΐου

Ωράριο Λειτουργίας:
Ώρες λειτουργίας έκθεσης 10:00-22:00.
Ώρες λειτουργίας  μουσικής σκηνής 10:00-08:00.

Τιμή Εισιτηρίου:
Προπώληση 15 ευρώ ανά ημέρα .
Στην είσοδο 20 ευρώ ανά ημέρα .
Για το τριήμερο 40 ευρώ προπώληση.
Στην είσοδο 50 ευρώ.
*Στην τιμή  περιλαμβάνεται ελεύθερη κατανάλωση μπύρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here