Μετά την θερμή υποδοχή κοινού και κριτικών, το Lebensraum” του Θανάση Τριαρίδη, σε σκηνοθεσία Γιώτας Σερεμέτη επιστρέφει για περιορισμένες παραστάσεις στο Faust!

«Το καθαυτό νόημα του Lebensraum συμπυκνώνεται σε τούτο: οι αληθινοί δολοφόνοι είναι –και θα είναι για πάντοτε– οι θεατές». σημειώνει ο συγγραφέας.

Το έργο εκκινεί από την ναζιστική, επεκτατική θεωρία του Ζωτικού Χώρου και την μεταγράφει εφιαλτικά στο σήμερα. Τα όρια ανάμεσα στους ηθοποιούς και το κοινό καταργούνται. Ποιος θέτει το όριο ανάμεσα στην αθωότητα και την ενοχή και ποιος είναι σε θέση ν’ ανακαλύψει την αλήθεια πίσω από το ψέμα;

Δύο άνθρωποι συναντιούνται στη σκηνή, δύο γυναίκες. Η Χειρίστρια του Πειράματος –το οποίο πραγματοποιείται παρουσία κοινού– οδηγεί τη συμμετέχουσα –η οποία βρίσκεται εδώ με τη θέλησή της, έναντι αμοιβής– από την Κούβα και το Σινσινάτι μέχρι την Κουάλα Λουμπούρ, συνοδεία μουσικής μέχρι να συναντήσει στα σκοτεινά δάση της Πολωνίας τους Εβραίους παρτιζάνους και να έρθει αντιμέτωπη μ’ αυτό που γεννά τον φασισμό.

Είναι το Πείραμα μια απλή καταγραφή στατιστικών στοιχείων; Πόσο αλλοιώνεται η ανθρώπινη φύση μέσα από την ψυχική δοκιμασία του Πειράματος; Πώς μετατρέπεται η συμμετέχουσα σε πειραματόζωο και πόσο μακριά της επιτρέπει η ηθική της να προχωρήσει;

Πόσο αμέτοχο είναι το κοινό;

Πόσο πρόθυμοι είναι οι άνθρωποι να ακολουθήσουν εντολές γνωρίζοντας ότι θα βλάψουν άλλους;

Συντελεστές
Κείμενο: Θανάσης Τριαρίδης
Σκηνοθεσία: Γιώτα Σερεμέτη
Σχεδιασμός φωτισμού: Κώστας Φιλίππογλου
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Χρύσα Ματσαγκάνη

Παίζουν: Δέσποινα Αποστολίδου, Κατερίνα Σταθοπούλου

Παραστάσεις: Από 3 Νοεμβρίου έως και 29 Δεκεμβρίου 2022

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: κάθε Πέμπτη στις 20:00

Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά

FAUST
Καλαμιώτου 11 και Αθηναΐδος 12, Αθήνα
Τηλ. 210 3234095

Τιμές εισιτηρίων
Γενική Είσοδος: 12 €
Φοιτητικό, Άνω των 65 ετών: 10 €
Ανέργων, ΑμεΑ, Ατέλειες: 5 €

Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here