Μετά το πρώτο επιτυχημένο live που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβρη, το Johnie Thin Trio επιστρέφει -στη σκηνή του Tiki Bar αυτή τη φορά- αφυπνίζοντας με νότες τη συνείδηση του κοινού.

Χωρίς να είναι μια «τυπική» μπλουζ μπάντα, το Johnie Thin Trio διερευνά κυρίως τη μουσική παράδοση του αμερικάνικου νότου που αποτέλεσε στήριγμα και ξέσπασμα για τους καταπιεσμένους των Η.Π.Α. Με βλέμμα στραμμένο στο σήμερα και στη βαρβαρότητα που αυτό αποπνέει, η μπάντα αναζητά τον τρόπο έκφρασης εκείνης της μουσικής στα ελάχιστα συστατικά της στοχεύοντας στην προσέγγιση «παλιών» ακουσμάτων με επίκαιρο τρόπο.

Το Johnie Thin Trio σχηματίστηκε το φθινόπωρο του 2015 ενώνοντας τρία ξεχωριστά μουσικά ταλέντα: τον Johnie Thin (Γιάννη Μανιάτη) στην κιθάρα, φυσαρμόνικα και φωνή, τον Πέτρο Λαμπρίδη στο κοντραμπάσο και τον Νίκο Παπαβρανούση στα ντραμς. Στις 24 Απριλίου θα κάνει τη δεύτερη ζωντανή του εμφάνιση στο Tiki Bar Athens, στο Κουκάκι.

Κιθάρα-φυσαρμόνικα-τραγούδι: Johnie Thin (Γιάννης Μανιάτης)
Κοντραμπάσο: Πέτρος Λαμπρίδης
Ντραμς: Νίκος Παπαβρανούσης

johnie_thin_afisa_2016_04

Ο Johnie Thin (Γιάννης Μανιάτης) άκουσε σε κάποια τάξη του δημοτικού το blues in the basement του Rufus Thomas και από τότε αποφάσισε πως, ό,τι και να κάνει, θα παίζει παράλληλα και blues. Έκτοτε έχουν περάσει αρκετά χρόνια και στο μεταξύ έχει συμμετάσχει ως κιθαρίστας, ως τραγουδιστής ή παίζοντας φυσαρμόνικα σε διάφορες μπάντες (Onions, Slim Shine Musik Box, Tango with Lions, Jukejoint Aligators, Rebetators), ενώ έχει συναντηθεί επί σκηνής με πολλούς μουσικούς συνοδοιπόρους. Αυτόν τον καιρό ετοιμάζει τον πρώτο του δίσκο.

Ο Πέτρος Λαμπρίδης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε εθνομουσικολογία στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής, επίσης ηλεκτρικό μπάσο, κοντραμπάσο και ανώτερα θεωρητικά (αρμονία, αντίστιξη, βυζαντινή μουσική) σε ωδειακό επίπεδο. Συμμετέχει στη δισκογραφία και σε ζωντανές εμφανίσεις και έχει υπάρξει μέλος μουσικών σχημάτων (όπως οι Green Onions, οι Ματ σε δύο υφέσεις, οι Night on Earth και οι Bellville). Το 2013, μαζί με το συνεργάτη του Γ.Δ. σχεδίασαν και κατασκεύασαν το murmux, το πρώτο ελληνικό αναλογικό synthesizer που έχει κυκλοφορήσει σε εμπορική κλίμακα.

O Νίκος Παπαβρανούσης σπούδασε ντραμς στη σχολή Dante Agostini στο Παρίσι, απ’ όπου αποφοίτησε με το πρώτο βραβείο της σχολής, αλλά και με δίπλωμα δασκάλου. Σήμερα εκπροσωπεί τη σχολή στην Ελλάδα. Η μουσική του πορεία ξεκίνησε από μια μπάντα garage μουσικής το 1985. Έχει συνεργαστεί με πολλούς εγχώριους καλλιτέχνες, αλλά και τους Tuxedomoon και Vapour Trails. Επίσης με την καμεράτα, το Εθνικό Θέατρο και πειραματικά θέατρα. Τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται είτε σόλο, είτε συνοδεύοντας χορευτές , αλλά παράλληλα συμμετέχει σε ένα τζαζ τρίο μαζί με ακόμα δυο μουσικούς στην κιθάρα και το μπάσο.

Tiki Bar Athens
Φαλήρου 15, Κουκάκι
Τηλ. 210 9236908

Ώρα έναρξης: 21:00

Είσοδος: 5 ευρώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here