Ο Γιώργης Χριστοδούλου –σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μάρτης– παρουσιάζει «Το Καμπαρέ των Ζώων», το πρώτο του βιβλίο-CD για παιδιά. Φαντάζεται πώς θα ήταν, άραγε,  ένα παιδικό καμπαρέ και παραδίδει με χαριτωμένο και μελωδικό τρόπο, μαθήματα φυσικής ιστορίας μετά μουσικής.

Ο παπαγάλος, η πεταλούδα, ο σκαντζόχοιρος και οι υπόλοιποι κάτοικοι του δάσους ανακαλύπτουν τυχαία ένα ξεχασμένο καμπαρέ και αναλαμβάνουν ρόλους ηθοποιών, παρουσιάζοντας ο καθένας το νούμερό του.

Ανάλογα με τη συμπεριφορά, το μέγεθος αλλά και τη γεωγραφική του θέση, κάθε ζώο επιλέγει διαφορετικό είδος μουσικής και έτσι, ακούγονται από μπολέρο και βαλς μέχρι χασάπικα που μιλούν με απρόβλεπτα διασκεδαστικό τρόπο για το ζωικό βασίλειο και μαθαίνουν στα παιδιά τα γνωρίσματα, τον χαρακτήρα και τις συνήθειες των ζώων και των εντόμων.

Το άλμπουμ περιλαμβάνει μία ιστορία και 13 τραγούδια με εξαιρετικούς καλεσμένους ερμηνευτές και μουσικούς.

Καλεσμένοι του Γιώργη στο «Καμπαρέ», είναι οι
Σαβίνα Γιαννάτου, Αργύρης Μπακιρτζής, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μαριώ, Δημήτρης Μυστακίδης, Βασίλης Νικολαΐδης, οι Manouchedrome και ο Διογένης Δασκάλου σε ρόλο αφηγητή.

Η μουσική όλων των τραγουδιών γράφτηκε από τον Γιώργη, σε στίχους του ταλαντούχου πρωτοεμφανιζόμενου Αριστείδη Μάραντου.

Τις εικόνες φιλοτέχνησε ο Ντίνος Ξύγκας.

Η ταυτόχρονη ηχογράφηση έγινε στα Studio Soundflakes από τον Νίκο Παπαδόπουλο.

Έπαιξαν οι μουσικοί
Χάρης Σταυρακάκης, πιάνο – ακορντεόν
Κώστας Σηφάκης / Κώστας Κλάγκος – κοντραμπάσο
Θάνος Κολοκυθάς – ακουστική κιθάρα
Claude Azizaj  – τύμπανα
Alfred Ruci – φλάουτο
Θανάσης Αρχανιώτης – κρουστά

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μάρτης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here