Οι DATAMEN + YINKA είναι ένα νέο σχήμα στη διεθνή bass / grime / dub μουσική σκηνή, με βάση στην Ελλάδα και ρίζες μέχρι την Αφρική. Οι παραγωγοί Alex Retsis & George Aggelides μαζί με τον Mc Yinka, απλώνουν δυνατές φωνητικές γραμμές επάνω σε βαριά, επιθετικά beat, μπλέκοντας το κλασικό hip hop με τη dub και τις διάφορες όψεις του ηλεκτρονικού ήχου. Βετεράνοι όλοι, το ντεμπούτο τους, The Zone, είναι το αποτέλεσμα μιας συνεργασίας που μετράει πλέον περισσότερα από 10 χρόνια. Το “The Zone’’, που κυκλοφορεί από την Klik Records, είναι μια ανθολογία 10 κομματιών με ιντριγκαδόρικο στίχο, δυναμικά beat και συχνά κοινωνικό-πολιτικές αναφορές. Στις προσωπικές τους καριέρες, τα μέλη του γκρουπ έχουν εμφανιστεί live σε φεστιβάλ σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ενώ η καθημερινότητά τους περιλαμβάνει συνεργασία με μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας και κοινωνικο-πολιτικό ακτιβισμό. Οι DATAMEN + YINKA στοχεύουν στο να αφήσουν το στίγμα τους στη σκηνή με τις μοναδικές τους εμφανίσεις, γεμάτες ενέργεια.

datamen_yinka_2018_06

Οι DATAMEN + YINKA αποτελούνται από τους Alex Retsis και George Aggelides, το τρομερό δίδυμο πίσω από το μοναδικό σχήμα Video Game Orchestra καθώς και τον Mc Yinka, τον πιο δραστήριο Mc στην Ελληνική drum & bass σκηνή. Ο Yinka, Έλληνας mc με καταγωγή από τη Νιγηρία, είναι μια από τις πιο εμβληματικές φιγούρες της εγχώριας underground μουσικής κοινότητας. Έχει συμμετοχές σε αναρίθμητα hip hop, dub, reggae, d&b, soul αλλά και mainstream project, με μεγάλη επιτυχία, όντας συχνά η γέφυρα μεταξύ του underground και του mainstream κοινού. Ηθοποιός, influencer, ακτιβιστής, υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πέρα από το να βρίσκεται διαρκώς επάνω στη σκηνή είτε solo είτε με κάποιες από τις συνεργασίες του, ο Yinka ταξιδεύει στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου, βοηθώντας μαθητές σχολίων να μπουν σε μια δημιουργική διαδικασία, μέσα από τη συγγραφή στίχων, τη δημιουργία ρυθμικών μοτίβων και την έκθεσή τους στο κοινό.

Ο Alex Retsis είναι μουσικός, ιδιοκτήτης δισκογραφικής εταιρείας, πιστοποιημένος καλλιτέχνης της KORG και audio specialist που συνεργάζεται με μεγάλες εταιρείες του χώρου όπως Native Instruments, Glitchmachines, Audio Modern, Soundmorph και πολλές ακόμα. Ως μουσικός, έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε μεγάλα φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού, είτε solo, είτε με τον George Aggelides σαν VideoGame Orchextra, δημιουργώντας την απόλυτα ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα με τα ευρηματικά τους chiptunes.

Track listing:

  1. We on a Mission
  2. Fiyarain
  3. Is She a Witch (feat. Sugahspank)
  4. Flesh
  5. Children of Tomorrow
  6. Sentiment
  7. The Flow
  8. Freakshow
  9. The Zone
  10. Shadows of Love

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here