Ο αγαπημένος μονόλογος “Το παλτό” του Νικολάι Γκόγκολ σε μια εμβληματική ερμηνεία του Θοδωρή Γκόγκου, συνεχίζει τις παραστάσεις του και τη χειμερινή περίοδο στο Θέατρο Δρόμος.

«Όλοι μας ξεπροβάλαμε κάτω από το παλτό του Γκόγκολ».
Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι

Ένας υπαλληλάκος είναι ο ήρωας στο κορυφαίο διήγημα του Gogol που δημοσιεύτηκε το 1842. Το δικό του όνειρο: δε λαχταράει μια γυναίκα αλλά ένα πανωφόρι. Σ’ αυτό έχουν συγκεντρωθεί όλες του οι επιθυμίες, όλη του η αντίληψη για σπουδαιότητα, κοινωνική επιβολή. Μένει μέρες και νύχτες νηστικός, στερείται το κάθε τι και μαζεύει καπίκι καπίκι την αξία του! Το παλτό θα τον κάνει καλύτερο, πιο σημαντικό στην κοινωνία. Όμως το ίδιο παλτό θα τον στοιχειώσει…

Ο Μπιελίνσκι αναλύει με λαμπρή διορατικότητα και ακράτητο ενθουσιασμό την τέχνη του Gogol, που “από το τίποτα φτιάχνει το παν”: “Τα διηγήματα του Gogol, τα χαρακτηρίζει η απλότητα του μύθου, το εθνικό τους χρώμα, η ακέρια τους αλήθεια της ζωής, η πρωτοτυπία τους και το κωμικό τους στοιχείο που τα εμψυχώνει, στοιχείο που πάντα νικάει το βαθύ αίσθημα της λύπης και απελπισίας. Όλες αυτές οι ιδιότητες έχουν μια κοινή πηγή: Ο Gogol είναι ποιητής, είναι ένας ποιητής της πραγματικής ζωής!“.

Ο Gogol στάθηκε ο πατέρας της ρωσικής πεζογραφίας, σίγουρα ‘πρώτος αυτός αντίκρισε με τόλμη και ειλικρίνεια τη ρώσικη πραγματικότητα’, σίγουρα λίγοι συγγραφείς έχουν για το λαό τους τόση σημασία όσο εκείνος για την αφυπνιζόμενη Ρωσία.

Συγγραφέας: Νικολάι Γκόγκολ
Διασκευή – Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόγκος
Σκηνικά – Σχεδιασμός φωτισμών: Θοδωρής Γκόγκος
Μουσική Επιμέλεια: Σεμέλη Παπαοικονόμου
Φωτογραφίες: Χρήστος Γκλίβας -Γιώργος Σταύρος
Trailer: Στεριανή Βερνιώτου
Σχεδιασμός Αφίσας: Σεμέλη Παπαοικονόμου
Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη
Οργάνωση & Εκτέλεση Παραγωγής: Σεμέλη Παπαοικονόμου

Ερμηνεύει ο Θοδωρής Γκόγκος

Παραστάσεις Από Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου
Ημέρες & ώρες παραστάσεων
Δευτέρα & Τρίτη στις 21:15
Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά χωρίς διάλλειμα

Θέατρο Δρόμος
Αγ. Μελετίου 25, Αθήνα
Τηλ. 210 8818906

Τιμές εισιτηρίων
Γενική Είσοδος: 10€
Μειωμένο: 8€ (φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, ΑμεΑ, 65+)
Ατέλεια: 5€

Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr

* Για την είσοδό τους στην παράσταση οι θεατές πρέπει να επιδεικνύουν είτε πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού είτε πιστοποιητικό νόσησης. καθώς και πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης). Επίσης υποχρεούνται να φορούν μάσκα κατά την παραμονή τους σε όλους τους χώρους του θεάτρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here