Αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο και τα τραγούδια του Μίμη Πλέσσα από τις 15 Μαρτίου και για τέσσερις Κυριακές στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Ο σπουδαίος συνθέτης και δημιουργός των μεγαλύτερων επιτυχιών του ελληνικού κινηματογράφου, ενώνει νοσταλγικά το παρελθόν με το παρόν διασκευάζοντας νεωτεριστικά και το μέλλον, σε μια υπέροχη μουσικοθεατρική παράσταση, ένα μιούζικαλ όπως το αγαπήσαμε στις ταινίες.

Η καλλιτεχνική και πολιτιστική προσφορά του Μίμη Πλέσσα είναι αδιαμφισβήτητα όχι μόνο μακρόχρονη αλλά και ιδιαίτερα σημαντική. Μέσα σε αυτά τα 60 χρόνια καριέρας, ο μεγάλος αυτός συνθέτης μας έχει ταξιδέψει στη μαγεία και στο όνειρο, έχει γεμίσει τη ζωή μας με μελωδίες και αναμνήσεις. Λίγοι καλλιτέχνες έχουν τη δυνατότητα του Μίμη Πλέσσα, να υπερβαίνουν στερεότυπα και να αγγίζουν με τις δημιουργίες τους όλες τις γενιές και όλες τις μουσικές προτιμήσεις.

plessas_dt_2015_03

Άρωμα, άκουσμα και θέαμα ελληνικού κινηματογράφου λοιπόν, δεμένο με έξυπνη πρόζα και τραγούδια διανθισμένα με χορογραφίες, φώτα και πολύ κέφι. Θα ακούσουμε αγαπημένες μελωδίες του συνθέτη που επένδυσε μουσικά ταινίες, όπως: «Κάτι να καίει», «Ραντεβού στον αέρα», «Οι θαλασσιές οι χάντρες», «Μερικοί το προτιμούν κρύο», «Γοργόνες και Μάγκες» κ.ά.,  Ταινίες που δημιούργησαν ορόσημο και αποτέλεσαν το ελληνικό musical.  Τραγούδια που είναι σημεία αναφοράς στο σύγχρονο κινηματογραφικό μας πολιτισμό και ξυπνούν συναισθήματα και αναμνήσεις.  Μια εποχή υπέροχα ρομαντική, αληθινή και  ξεχωριστή, που στις δύσκολες εποχές μας πιά, είναι πηγή ελπίδας και δύναμης  και μας δίνει την έμπνευση – βασιζόμενη στις παλαιές αναλλοίωτες αξίες- να δημιουργήσουμε ξανά ένα καλύτερο αύριο.

Με χρώμα ελληνικό και θέμα τον κλασικό ελληνικό κινηματογράφο, που γιορτάζει φέτος τα 100 του χρόνια («Η Γκόλφω», ήταν η πρώτη μεγάλου μήκους –βουβή- ελληνική ταινία και γυρίστηκε το 1914)  έξι ερμηνευτές, θα μας ταξιδέψουν στις σημαντικότερες μουσικές στιγμές του. Η Θωμαίς Ανδρούτσου, ο Δημήτρης Παπάζογλου, η Μαργαρίτα Γκινοσάτη, ο Αναστάσης Κολοβός, η Πόπη Χριστοδούλου και η Άννα Φωτοπούλου θα μας θυμίσουν μελωδίες που όλοι αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε.

Τους ηθοποιούς και τραγουδιστές, πλαισιώνουν πέντε σολίστες μουσικοί αλλά και 4 έμπειροι χορευτές υπό τις οδηγίες του καταξιωμένου χορευτή- χορογράφου Δημήτρη Παπάζογλου.

Οι μουσικές του Μίμη Πλέσσα και ένας ουρανός με αστέρια, είναι το σκηνικό μέσα στο οποίο όλοι θα αποδράσουμε σε μέρη ψυχικής ανάτασης, ξεγνοιασιάς και γέλιου, σε πλήρη αρμονία θεάματος που εγγυάται η σκηνοθετική υπογραφή της Ρέϊνας Εσκεαάζυ. Την παράσταση συμπληρώνουν σκηνές ταινιών από τον αγαπημένο ελληνικό κινηματογράφο με τη χρήση σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων, αποδίδοντας ένα εγγυημένα άρτιο αποτέλεσμα ενώ σε κάποιες από τις παραστάσεις μαζί μας, θα υπάρχουν guest καλεσμένοι από την θεατρική ή μουσική σκηνή,  όπως, Ζωζώ Σαπουντζάκη, Μάρω Κοντού, Μάρθα Καραγιάννη κ.α.

Στον εορτασμό των 100 χρόνων του Ελληνικού Κινηματογράφου, μία μουσικοθεατρική παράσταση- σταθμός!

Συντελεστές
Επιμέλεια προγράμματος: Μπέσσυ Γιαννοπούλου
Σκηνοθεσία: Ρέινα Εσκενάζυ
Χορογραφίες, Σκηνοθεσία Χορογραφιών: Δημήτρης Παπάζογλου
Κείμενο: Παναγιώτης Καποδίστριας & Αργύρης Γιαμάλογλου
Ενορχηστρώσεις: Νάσος Σωπύλης
Ενδυματολόγος: Ελένη Πάτα
Παραγωγή: RamsisMVM
Διεύθυνση Παραγωγής: Βαγγέλης Αγγελακόπουλος

Κυριακή 15 Μαρτίου
και κάθε Κυριακή ως 5/4/15

Τιμές:
10€ κρασί/μπύρα στο μπαρ
12€ ποτό στο μπαρ
20€ ποτό στο τραπέζι
50€ φιάλη κρασί ανά 2 άτομα
100€ φιάλη whiskey/vodka ανά 4 άτομα

ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Λεωφόρος Συγγρού 143
Ν. Σμύρνη, Αθήνα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 9315600

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here