H εμβληματική κωμωδία του Μάικλ Φρέιν, «Το Σώσε», σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, με έναν θίασο σπουδαίων πρωταγωνιστών επί σκηνής, επιστρέφει στο Θέατρο Παλλάς και ανοίγει την αυλαία της νέας θεατρικής σεζόν 2022-2023, από τις 5 Οκτωβρίου, για 20, ΜΟΝΟ, παραστάσεις!

Μετά τη σαρωτική επιτυχία της πρώτης σεζόν, η παράσταση που παρακολούθησαν πάνω από 30.000 θεατές και έλαβε διθυραμβικές κριτικές, συνεχίζεται στο Θέατρο Παλλάς, από την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου!

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης υπογράφει την σκηνοθεσία μιας καθαρόαιμης κωμωδίας, επιστρατεύοντας έναν all-star θίασο, με τον ίδιο να ανεβαίνει επίσης στη σκηνή. Μαζί του, στο οργανωμένο χάος αυτής της αριστοτεχνικά γραμμένης κωμωδίας, πρωταγωνιστούν η Σμαράγδα Καρύδη, ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, η Στεφανία Γουλιώτη, ο Γιώργος Χρυσοστόμου και η Λένα Παπαληγούρα. Την ομάδα συμπληρώνουν ο Γιώργος Ψυχογυιός, η Δάφνη Δαυίδ και ο Γιώργος Ζυγούρης.

Η σπαρταριστή αυτή κωμωδία, γράφτηκε αρκετά χρόνια νωρίτερα, όταν ο Μάικλ Φρέιν (βραβεία Ολίβιε 1976 & 1982, βραβείο Τόνυ 2000, βραβείο EMMY 1990 κ.α.), εν έτει 1970, όσο παρακολουθούσε από τις κουΐντες ενός λονδρέζικου θεάτρου μια θεατρική φάρσα εμπνεύστηκε «Το Σώσε» (“Noises Off”). Αργότερα, είπε: «ήταν πιο αστείο να το βλέπεις από την κουΐντα, παρά από την πλατεία του θεάτρου, και σκέφτηκα ότι μια μέρα πρέπει να γράψω μια θεατρική κωμωδία για όλα όσα γίνονται πίσω από την σκηνή».

«Το Σώσε», έχει παρουσιαστεί αρκετές φορές στο παρελθόν στην Ελλάδα. Πρώτη φορά το σκηνοθέτησε ο Ανδρέας Βουτσινάς, στο θέατρο «Μινώα» το 1983. Το 1995 παρουσιάστηκε στο ανέβασμα του Σταμάτη Φασουλή στο θέατρο «Αθήναιον».

Συντελεστές
Σκηνοθεσία – Μετάφραση: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης
Σκηνικά: Πάρις Μέξης
Μουσική: Μίνως Μάτσας
Φωτισμοί: Δημήτρης Κουτάς
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Κίνηση: Κική Μπάκα
Βοηθός Σκηνοθέτη: Χριστίνα Ματθαίου
Βοηθοί σκηνογράφου: Αλέγια Παπαγεωργίου, Εύη Ανδριανού
Βοηθός ενδυματολόγου: Κατερίνα Αριανούτσου
Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή
Βίντεο: Ελένη Κατρακαλίδη
Graphic design: Indigo Creative
Social Media: ad4art – Κάλλη Μαυρογένη
Διεύθυνση Επικοινωνίας & Δημόσιες Σχέσεις: Όλγα Παυλάτου
Παραγωγή: Θεατρικές Σκηνές

Πρωταγωνιστούν
Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης
Σμαράγδα Καρύδη
Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος
Στεφανία Γουλιώτη
Γιώργος Χρυσοστόμου
Λένα Παπαληγούρα
Γιώργος Ψυχογυιός
Δάφνη Δαυίδ
Γιώργος Ζυγούρης

Ευχαριστούμε θερμά τους Σταμάτη Φασουλή, Ξένια Καλογεροπούλου και Άννα Παναγιωτοπούλου, για την παραχώρηση του τίτλου της παράστασης, «Το Σώσε».

Πρεμιέρα: Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2022

Πρόγραμμα παραστάσεων
Τετάρτη & Κυριακή στις 19:00
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00

ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ
Βουκουρεστίου 5, Σύνταγμα

Εισιτηρια: από 15 € έως και 80 €

Προπωληση: viva.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here