Γράφει ο Θανάσης Παπαζαφειρόπουλος
Φωτογραφίες: Μάριος Γκούβας

Παρασκευή και 13. Ο συνδυασμός της πέμπτης ημέρας της εβδομάδας και του παραπάνω αριθμού σημαίνει για πολλούς κακοτυχία και καταστροφή. Μια τέτοια μέρα, μια μπάντα από τον Πειραιά, άφησε το λιμάνι και ανέβηκε τη Συγγρού για να έρθει στο Club του Σταυρού του Νότου. Οι Kulamacus (The Band) αψήφησαν τις δεισιδαιμονίες και έβαλαν πλώρη για μια συλλεκτική εμφάνιση!

kulamakus_live_2017_01_009

Πιστοί στις swing και jazz επιρροές και αφετηρίες τους, φέροντας φυσικά το αναπόσπαστο δικό τους στοιχείο, δημιούργησαν ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα με μουσικές και τραγούδια που ακροβατούσαν μεταξύ Ελλάδας, Ευρώπης και Αμερικής. Γνωστές, αγαπημένες αλλά και πρωτότυπες διασκευές, μαζί με τα λίγα (προς το παρόν) προσωπικά τους δημιουργήματα, σχημάτισαν το κολάζ ενός όμορφου μουσικού party που είχε δυναμική, ένταση και πολύ χορό!


Τραγούδια του Μανώλη Χιώτη είχαν στο μεγαλύτερο βαθμό την τιμητική τους μαζί με όμορφες μουσικές στιγμές από Τσιτσάνη, Μητσάκη, Σουγιούλ, Πλέσσα, Χατζιδάκι μέχρι Βαρδή, Βόσσου και Καρβέλα. Και μέσα σε όλα αυτά αρκετές international επιλογές όπως μια ιδιαίτερη απόδοση του «Careless Whisper», ως φόρος τιμής στον προσφάτως εκλιπόντα George Michael, το πολυτραγουδισμένο «Sway» και το αισθαντικό «Perhaps» της Doris Day. Από το πρόγραμμα δε θα μπορούσαν να λείπουν φυσικά και οι δικές τους δημιουργίες. Από το πρώτο τους mini-album, σταθήκαμε ιδιαίτερα στον «Καθρέφτη», την «Ευκαιρία» και το «Θυμήσου» ενώ γεύση πήραμε και από τη νέα δουλειά που ετοιμάζουν και αναμένεται σύντομα να κυκλοφορήσει.


Τόσο η Αιμιλία ως φωνή και κεντρική μορφή όσο και οι νέοι αλλά εξαίρετοι μουσικοί του σχήματος, φαίνεται να έχουν δημιουργήσει ένα πολύ όμορφο σύνολο που κινείται σε ένα δρόμο που έχει επιλεχθεί χωρίς εμμονές και ασφαλείς επιλογές, αλλά με διάθεση για πειραματισμό. Τέλος, ένα από τα πιο απολαυστικά στοιχεία του συγκεκριμένου live ήταν κάποιες (λίγες στον αριθμό) εσωτερικές και ήρεμες εκτελέσεις, που μετρίαζαν με τον καλύτερο τρόπο την αμείωτη μουσική ένταση του υπόλοιπου προγράμματος.

Μέλη
Αιμιλία Φασιλή – Φωνή
Πάνος Κουτσουβέλης – Ηλεκτρική Κιθάρα
Λουκάς Νίκου – Μπάσο
Γρηγόρης Έξαρχος – Τενόρο Σαξόφωνο
Μάρκος Καραβάς – Άλτο Σαξόφωνο
Γιάννης Συνοδινός – Τύμπανα

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here