Με αφορμή  τον εορτασμό των 200 χρόνων της ανεξαρτησίας  της Αργεντινής και με μια ιδέα αφιερωμένη στην ανθρώπινη ενότητα μέσω της αγκαλιάς του Τango ενός χορού που αποτελεί μια παγκόσμια γλώσσα έκφρασης και επικοινωνίας-, το Tango Acropolis, ένας ετήσιος θεσμός που έχει καθιερωθεί από το 2011 στην Αθήνα, παρουσιάζει φέτος ένα εορταστικό διήμερο εκδηλώσεων στο Καλλιμάρμαρο και την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

tango_acropolis_2016_07_001

Σάββατο 9 ΙΟYΛΙΟΥ 2016
TO
TANGO ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ
2η Συνάντηση Tango για την ανθρωπότητα
Προαύλιο Παναθηναϊκού Σταδίου (Καλλιμάρμαρο)

Δύο Χώρες, η Ελλάδα και η Αργεντινή, ενώνουν δύο πολιτιστικές κληρονομιές (όπως τις όρισε η Unesco) το Tango και την Ακρόπολη.

Σημείο συνάντησης, το προαύλιο του Παναθηναϊκού Σταδίου , η είσοδος του διαχρονικού πολιτιστικού  σύμβολου της πόλης που από τα αρχαία χρόνια φιλοξενεί την ευγενή άμιλλα του νου και του σώματος.

Το Σάββατο 9 Ιουλίου ο προαύλιος χώρος θα μεταμορφωθεί σε μια τεράστια πίστα χορού για όλους τους λάτρεις του tango, ερασιτέχνες και επαγγελματίες χορευτές ή απλά θεατές!

Θα είναι ένας εορτασμός και μια πολιστιστική γέφυρα των δύο χωρών με συστατικά στοιχεία, το χορό, τη μουσική και τους ανθρώπους.

Η βραδιά θα πλαισιωθεί από τη μουσική της πενταμελούς ορχήστρας “Evocation”, που θα μας παρασύρει σ’ένα ταξίδι αισθήσεων από τα μυστηριακά, σκοτεινά tango του Piazzolla μέχρι τα χαριτωμένα vals και τις σπιρτόζικες milongas της «χρυσής εποχής».

Ώρα έναρξης: 21.00
Είσοδος Ελεύθερη

tango_acropolis_2016_07_002

Κυριακή 10 Iουλίου 2016
ΤANGO EN EROS
Μουσικοχορευτική Παράσταση με διεθνή αστέρια του τάνγκο
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων 

Το Φεστιβάλ Tango Acropolis 2016, στο πλαίσιο των εκδηλώσεών του, σας προσκαλεί την Κυριακή 10 Ιουλίου στη  μουσικοχορευτική παράσταση TANGO EN EROS στην κεντρική ανοιχτή σκηνή της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.

Η νέα, υψηλής αισθητικής, χορευτική παράσταση είναι αφιερωμένη στον έρωτα και πλημμυρισμένη από τον αισθησιασμό, το πάθος και τη σαγήνη του Tango. Μια μαγική καλοκαιρινή βραδιά με πρωταγωνιστές δέκα (10) διάσημα ζευγάρια Αργεντίνων και  Ελλήνων  χορευτών που έχουν διαπρέψει σε διεθνείς διαγωνισμούς και παραστάσεις.

Μαζί τους στη σκηνή, η ορχήστρα Tangarto και η φημισμένη τραγουδίστρια Martha Moreleon.

Εντυπωσιακές χορογραφίες, κινήσεις κοφτές και φλογερά βήματα με συνοδεία τις αργεντίνικες μελωδίες και μια υπέροχη φωνή που «αφηγείται»   με πάθος μικρές και έντονες ερωτικές ιστορίες.

Ένα μοναδικό θέαμα για τους λάτρεις του χορού και της αργεντίνικης μουσικής, γεννημένο από τη φωτιά του πάθους και την έκρηξη του έρωτα.

Σκηνοθετική επιμέλεια: Luis Alberto Mestre.

Ώρα Έναρξης: 21.00
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος
10 ευρώ (καθήμενων)
5 ευρώ (χωρίς θέση)

Προπώληση Εισιτηρίων:

www.viva.gr |11876

Καταστήματα: Public | Παπασωτηρίου | Seven Spots | IANOS | Media Markt

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here