Το Θέατρο Τρίκυκλο παρουσιάζει από την Τετάρτη 1 έως την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου, 2014, καθημερινά στις 21:00, στον ειδικά διαμορφωμένο υπόγειο χώρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, την παράσταση TRIKY III σε σκηνοθεσία Γκάυ Στεφάνου.

Αναζήτηση και δημιουργία, αναφορά στην συνεύρεση τεχνών, στην πορεία ενός ερεθίσματος που προηγείται ενός καλλιτεχνικού αποτελέσματος και στην έννοια του μετασχηματισμού. Το σκηνικό αγκαλιάζει τρεις καλλιτέχνες και τους ωθεί να φωτίσουν το εσωτερικό τους, αποκτά πνοή και ανθρώπινη υπόσταση από αυτούς και μετασχηματίζεται από θεατρικό σκηνικό σε ερμηνευτικό διαμεσολαβητή.

triky_iii_2014_09_001

Στη θεατρική σκηνή αναπτύσσεται και εξελίσσεται ο λόγος τριών καλλιτεχνών που εκπροσωπούν το θέατρο το χορό και τη ζωγραφική. Θέατρο τριών τεχνών: οι τρεις φιγούρες συνδιαλέγονται στο φως και το σκοτάδι, με κινήσεις ή ακινησία κάτω από την ένταση του μαύρου και προβάλουν τη συνύπαρξη, τη συμφωνία και την έκσταση, τη διευθέτηση της μοναξιάς ως πορεία αυτογνωσίας. Όλα χτίζονται μέσα στο σκοτάδι και τη σιωπή, προβάλλοντας άδηλες όψεις μίας καθημερινής πράξης. Όλα υποτάσσονται στο κυρίαρχο παιχνίδι φως – σκοτάδι που επικαλείται εικαστικά ρεύματα και τη ζωγραφική γλώσσα που γίνεται εργαλείο θεατρικότητας.

Στην συνολική σύνθεση η μουσική ορίζει τα βήματα, το ρυθμό, την ολοκλήρωση. Ο ήχος του έργου αναδίνει την ένταση του μόχθου στο βάθος ενός ψυχισμού που ιχνηλατεί την ύπαρξη του από τη σύλληψη ως τη γέννα και τη δημιουργία. Μια κυρίαρχη εικαστική θεατρική πράξη υπογραμμίζει με τη μουσική τον εσωτερικό παλμό από την ταραγμένη ανήσυχη συγκίνηση ως την ήρεμη νοσταλγία της παραδοχής. Η σύμπτωση των τριών αυτών τεχνών επί σκηνής αναδεικνύει τον κοινό τους πυρήνα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνικά-Σκηνοθεσία: Γκάυ Στεφάνου
Μουσική: Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος
Σχεδιασμός Αφίσας: Πάνος Σταυρόπουλος

Ερμηνεία: Ελισάβετ Πλιακοστάθη, Δήμητρα Σύρου, Παναγιώτης Σταυρόπουλος

Τετάρτη 1 έως Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014, καθημερινά στις 21:00

TRIKY III από το Θέατρο Τρίκυκλο

Αίθουσα: Ειδικά διαμορφωμένος υπόγειος χώρος

Τιμές εισιτηρίων:

  • 10€, κανονικό
  • 5€ Μαθητικό /Φοιτητικό / Νεανικό (έως 26 χρονών)/ Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού/ Κάτοχοι Κάρτας Club IFA (Γαλλικού Ινστιτούτου) / Κάτοχοι Κάρτας ΙΤΙ (ΕΚΔΙΘ) / Κάτοχοι Κάρτας Οδοντιατρικού Συλλόγου Αθηνών / ΑμΕΑ / Άνω των 65

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here