Ο μουσικός μαραθώνιος της χορωδίας “Turetsky Choir & Soprano” συνεχίζει να επεκτείνει την τεράστια τουρνέ του. Το 2021, άρχισε τον Μάιο στην επέτειο για τα 80 χρόνια από την έναρξη του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου και συνεχίζει την επετειακή του περιοδεία. Το έργο έχει ένα ειρηνευτικό μήνυμα και με τα χρόνια της ύπαρξής του έχει ήδη ενώσει περισσότερες από 20 χώρες και πέντε γενιές.
Φέτος το έργο πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά σε ασιατικές χώρες. «Τα Τραγούδια που μας Ενώνουν» ακούστηκαν στις κεντρικές πλατείες της Ευρώπης – ο μαραθώνιος φιλοξενήθηκε από χώρες όπως η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Ουγγαρία, η Σλοβακία, η Κροατία, η Αυστρία, η Γαλλία, η Ισπανία και άλλες.
Οι εκδηλώσεις με τίτλο «Τα Τραγούδια που μας Ενώνουν» έχουν γίνει πραγματική διεθνής μουσική πρεσβεία. Η μουσική για την ειρήνη και την υγεία ενώνει χιλιάδες ανθρώπους διαφορετικών εθνικοτήτων και θρησκειών.
Το πρόγραμμα του ρεπερτορίου περιλαμβάνει θρυλικά τραγούδια για τον ηρωισμό και την αγάπη – «Κατιούσα», «Σμουγκλιάνκα», «Μπουχενβάλσκι Ναμπάτ», οι συγκινητικές συνθέσεις «Ογκονιόκ», «Νταβαϊ ζακούριμ» , κομμάτια του συγγραφέα «Λενινγκράντσκι χλεμπ », «Τι ξέρεις για τον πόλεμο», και άλλα αγαπημένα τραγούδια, η καλύτερη κληρονομιά του ρωσικού πολιτισμού και μουσικά κομπλιμέντα για τις χώρες υποδοχής – τραγούδια στη βουλγαρική, γαλλική, ισπανική και άλλες γλώσσες.
Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν!
Στην περιοδεία από το 2018 έως το 2021 οι παραστάσεις «Τα τραγούδια που μας ενώνουν» πραγματοποιήθηκαν σε κεντρικές πλατείες σε 22 χώρες (Ισραήλ, ΗΠΑ, Καναδάς, Γερμανία, Γαλλία, Τσεχία, Ισπανία, Ουγγαρία, Πολωνία, Αυστρία, Ιταλία, Ρωσία, Λευκορωσία, Σλοβενία, Κίνα, Σλοβακία, Βουλγαρία, Τατζικιστάν, Καζακστάν, Κιργιζία, Ουζμπεκιστάν, Σερβία).
Πέμπτη 14/10/2021
στις 18:00
Θέατρο Κήπου – Θεσσαλονίκη
Παρασκευή 15/10/2021
στις 18:00
Εξωτερικός χώρος του Ζαππείου – Αθήνα
Είσοδος δωρεάν με κάρτα εισόδου
Κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες στο 211 7701700
* Οι συναυλίες πραγματοποιήθηκαν σε νέες πραγματικότητες – σε συμμόρφωση με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρότυπα και την κοινωνική απόσταση μεταξύ του κοινού, καθώς όλους τους υγειονομικούς κανόνες της κάθε χώρας.
Η Ευρώπη ανυπομονούσε πολύ για αυτόν τον μαραθώνιο, όπως αποδεικνύεται από την υποστήριξη της περιοδείας από τις ευρωπαϊκές αρχές και τις άδειες που εκδίδονται από αυτούς για τη διεξαγωγή εκδηλώσεων. Μέσα από τη μουσική, οι καλλιτέχνες χτίζουν γέφυρες φιλίας μεταξύ κρατών, φορτίζουν τους ανθρώπους με θετικά συναισθήματα και προτρέπουν να διατηρήσουν την ειρήνη.