Οι Vault of Acanthus επιστρέφουν με νέο single που φέρει τον τίτλο “An Acanthus Tale” και προέρχεται από το ομώνυμο ντεμπούτο EP του συγκροτήματος.

Το τραγούδι συνοδεύεται από ένα εντυπωσιακό video clip υψηλής αισθητικής, σε σκηνοθεσία Περικλή Παπανδρεόπουλου.

Πρόκειται για ένα ατμοσφαιρικό, συμφωνικό metal κομμάτι, με στίχους επηρεασμένους από την επική/φανταστική λογοτεχνία, το οποίο απογειώνουν τα γυναικεία λυρικά φωνητικά. Ξεκινάει ως μπαλάντα και επιφυλάσσει ένα συμφωνικό metal ξέσπασμα, με το συνολικό αποτέλεσμα να ακούγεται σαν ένα ονειρικό, παραμυθένιο μουσικό ταξίδι.

Κυκλοφορεί από τη Final Touch (distributed by Cobalt)

vault_of_acanthus_cover_2014_11

Λίγα λόγια για τους Vault of Acanthus
Οι Vault of Acanthus αποτελούνται από την τραγουδίστρια Ruby Μπουζιώτη, τον κιθαρίστα Γιάννη Σημαιόπουλο, τον Γιώργο Γεωργουσόπουλο στα πλήκτρα, τον Κωνσταντίνο Σταθόπουλο στο μπάσο και τον ντράμερ Θανάση Κόκκαλη. Τα ακούσματα και οι επιρροές των πέντε διαφορετικών αυτών ανθρώπων συνενώθηκαν και διαμόρφωσαν τον ήχο τους, ο οποίος κινείται κυρίως στα μονοπάτια του συμφωνικού–μελωδικού rock/metal με γυναικεία φωνητικά, που συνοδεύεται και από progressive στοιχεία. Η μπάντα κυκλοφόρησε την πρώτη της δισκογραφική δουλειά το καλοκαίρι του 2013, ως ανεξάρτητη παραγωγή, την οποία παρουσίασε σε live εμφανίσεις. Παρέα με τη νέα τους τραγουδίστρια, Ruby, οι V.o.A. ολοκλήρωσαν ένα επιτυχημένο mini tour σε Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα και Λάρισα, όπου εμφανίστηκαν ως special guests των Enemy of Reality και απέσπασαν πολύ θετικές κριτικές. Παράλληλα το συγκρότημα ετοιμάζεται για την ηχογράφηση του πρώτου full-length album του, στο πολύ άμεσο μέλλον. Ο στόχος και η επιθυμία της μπάντας είναι να διευρύνει τους μουσικούς της ορίζοντες και να βιώσει το ταξίδι της μέσα από όλες τις δυνατές διαστάσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here