Ο Νίκος Ξυδάκης, ένας από τους επιφανέστερους έλληνες συνθέτες και η νέα τραγουδίστρια Βερόνικα Δαβάκη, «το κορίτσι με την χαμογελαστή φωνή» όπως χαρακτηρίστηκε από τους περισσότερους ακροατές, ξεκινούν τη συνεργασία τους!

Με ένα πολύ σημαντικό έργο στο ενεργητικό του, ο Νίκος Ξυδάκης είναι ένας σπάνιος συνδυασμός εκλεπτυσμένου προσωπικού ύφους, λαϊκότητας και μαζικότητας στην αποδοχή. Το ξεχωριστό αυτό προσωπικό ύφος του συνθέτη συνδυάζεται μοναδικά με το μοναδικο ηχόχρωμα της Βερόνικας Δαβάκη που μας θυμίζει μαγικά Θάλλασσα, Γη κι Αέρα, τα τρία φυσικά στοιχεία της λαικής μας παράδοσης.

Η Βερόνικα Δαβάκη εμφανίστηκε στα μουσικά πράγματα διαδικτυακά με το “Σκανταλιάρικο”, ένα αρμενικό τραγούδι σε ελληνικούς στίχους του Γιώργου Μπλάνα. Το τραγούδι αυτό αλλά και οι πρωτότυπες διασκευές ρεμπέτικων τραγουδιών, τραγουδισμένων με την συνοδεία άρπας, αποτέλεσαν την αφορμή της συνεργασίας με τον συνθέτη. Μιά φωνή “κρυστάλλινη και χαμογελαστή” όπως την χαρακτήρισαν όσοι την άκουσαν.

Οι στίχοι στο πρώτο αυτό δείγμα της δισκογραφικής τους συνάντησης ανήκουν στην ιδιαίτερα ευρηματική νέα στιχουργό Μαρίτα Αλημίση και μας μεταφέρουν μαγικά, σχεδόν αινιγματκά, σ’ έναν κρυφό και εσωτερικό κόσμο. Η μουσική συνάντηση των τριών, προδίδει μιά άκρως ενδιαφέρουσα νέα μουσική πρόταση.

Στην δυνατή αυτή ακουστική αίσθηση έρχεται οπτικά να προστεθεί το παιχνιδιάρικο και τρυφερό βιντεοκλίπ του πολυπράγμονα Θοδωρή Αθερίδη ο οποίος όχι μόνο υπογράφει την σκηνοθεσία αλλά συμμετέχει και ο ίδιος μαζί με την Βερόνικα Δαβάκη στο βίντεο κλιπ.

Παραδοσιακά όργανα παιγμένα με αφαιρετική και σύγχρονη ματιά από τους Κρυφτό τρίο, υπηρετούν με ακρίβεια το ύφος του αγαπημένου συνθέτη που περιέχει αφομοιωμένα μικρασιάτικα αλλά και δυτικά, στοιχεία.

Θα ακολουθήσουν έξι ακόμα τραγούδια, που θα ολοκληρώσουν την συνεργασία αυτή τών δύο καλλιτεχνών.

Κυκλοφορεί από την Panik Oxygen…

Στα ψηλά
Στα κρυφά
Στα μικρά μας μυστικά

Φόρεσα την κορφή
με λιωμένα τα φτερά
με λιωμένα τα φτερά

Κρύφτηκα
Κι έφτασα
Πιο κοντά
Πιο κοντά

Κι ήρθε πάλι
η σιωπή ζευγάρι
με το νιο φεγγάρι
Δυο πανσέληνα πουλιά
Μοίρασαν φιλιά
Πέταξαν μακριά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here