Το να είσαι νεαρή μητέρα μεγαλώνοντας μόνη σου το παιδί σου, υποτίθεται ότι είναι κάτι πολύ δύσκολο, όμως για την Άννα το να μεγαλώσει την κόρη της είναι ό,τι καλύτερο της έχει συμβεί. Ένα απρόσμενο τεστ DNA, όμως, αποκαλύπτει ότι η Έλλη δεν είναι παιδί της Άννας και οι «πραγματικοί» γονείς θέλουν να συναντηθούν. Αναζητώντας απαντήσεις στο πως να είσαι «σωστός» γονιός, η Άννα καταφεύγει σε επιλογές που αλλάζουν τις ζωές όλων.

Το αστείο, εγκάρδιο και συναρπαστικό ταξίδι μιας γυναίκας που αναρωτιέται τι σημαίνει οικογένεια σε μια σύγχρονη κοινωνία που υφαίνει τον ιστό της γύρω από ζητήματα φυλετικής ταυτότητας, οικονομικών προνομίων και κοινωνικά στερεότυπα.

Σημείωμα Σκηνοθέτη
«Η Άννα καλείται να ανταποκριθεί σε πολλαπλούς ρόλους, σε αυτόν της συντρόφου, της μητέρας, της φοιτήτριας / εργαζόμενης γυναίκας, της νοικοκυράς κ.ο.κ. Στην προσπάθειά της να ανταποκριθεί σε όλα αυτά και να είναι «σωστή», όπως «προστάζει» το κοινωνικό περιβάλλον, πιέζεται, αγχώνεται, εξαντλείται, επαναστατεί. Η Άννα καλείται να προστατεύσει το παιδί της από τη μοναξιά, τη λύπη, την απογοήτευση και τη νοσταλγία, γεφυρώνοντας τα κενά της απουσίας του πατέρα του. Σε όλα αυτά καλείται να διαχειριστεί και το τραγικό λάθος της μαιευτικής κλινικής και να αποδεχτεί το γεγονός, πως το παιδί που μεγαλώνει δεν είναι αυτό που γέννησε.
Η δήθεν κοινωνική αλλά και οικονομική διαφορά με τη γυναίκα που μεγαλώνει το βιολογικό της παιδί έρχεται να ξεγυμνώσει τα κενά μιας συντηρητικής, άκρως απολυταρχικής, δήθεν άριστης ελίτ, αλλά και γενικότερα της κοινωνίας, που αρνείται να συνταχθεί με την πραγματικότητα, την ανάγκη της μητρότητας, με την αθώα ύπαρξη που καλείται παιδί, αγνοώντας βασικά ανθρώπινα συναισθήματα: την αγάπη, τη στοργή, τον συνάνθρωπο, την υποστήριξη, την αλληλεγγύη, την ενθάρρυνση.
Η Σαμ Πότερ δια στόματος Άννας, μας πετά στα μούτρα τη μνησικακία και τον απανθρωπισμό, καλώντας μας να γίνουμε περισσότερο άνθρωποι, μεταδίδοντας κάτι πολύ απλό… Την αγάπη! Ελπίζω μετά το τέλος του έργου, να το έχουμε καταφέρει!» —Εμμανουήλ Γ. Μαύρος, Σκηνοθέτης

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Εμμανουήλ Γ. Μαύρος
Μετάφραση: Παναγιώτα Αβραμοπούλου
Σκηνικά – Κοστούμια: Ρένα Σαντανούρη
Μουσική: Μάκης Μπορλόκας
Φωτισμοί: Πάνος Μπέσης
Φωτογραφίες: EarthView
Trailer: Εμμανουήλ Γ. Μαύρος
Video Post Production: Μανώλης Πετρής
Γραφικά & Σχεδιασμός Ηχητικών Εφέ: RS Architecture + Design Studio
Ψιμυθιολόγος: Γιώτα Κουτσάφτη
Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη
Παραγωγή: Medea Pictures

Στον ρόλο της Άννας (Hanna) η Παναγιώτα Αβραμοπούλου.

Πρεμιέρα: Τρίτη, 12 Οκτωβρίου

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: κάθε Τρίτη στις 20:30

Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Θέατρο Δρόμος
Αγ. Μελετίου 25, Αθήνα
Τηλ. 210 8818906

Τιμές εισιτηρίων
Γενική Είσοδος: 10 €

Μειωμένο: 8 € (φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, ΑμεΑ, 65+)
Ατέλειες: 5 €
Ειδικές Τιμές

Για ομαδικές κρατήσεις άνω των 10 ατόμων (στο τηλέφωνο 210 8818906)

Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr

*Κατά την είσοδό τους στο θέατρο οι θεατές οφείλουν να επιδεικνύουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε πιστοποιητικό νόσησης, καθώς και πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης). Η μάσκα είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης και της παραμονής των θεατών σε όλους τους χώρους του θεάτρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here