Γράφει ο Φίλιππος Λαμπρινός
Φωτογραφίες: Παυλίνα Πλουμπίδη & Official

Το πρώτο video clip της περσόνας “Σούλη Ανατολή” είναι γεγονός! Μετά την κυκλοφορία του ομώνυμου δίσκου της, η ζαργάνα του Παγασητικού, κατά κόσμον Ρένα Μόρφη, γύρισε το πρώτο της video clip για το τραγούδι «Όταν σου χορεύω», ένα από τα κομμάτια που ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν περισσότερο από τον κόσμο, σε στίχους του Φοίβου Δεληβοριά. Την σκηνοθεσία ανέλαβε ο γνωστός σκηνοθέτης Αντώνης Αγγελόπουλος ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει ο ηθοποιός Ευθύμης Ζησάκης.

morfi_rena_souli_anatoli_vc_2017_03_013

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα 27 Μαρτίου στο μουσικό μεζεδοπωλείο «Παυσίλυπον» στην Νέα Κηφισιά και διήρκησαν αρκετές ώρες. Το σκηνικό θύμιζε παλιά ελληνική ταινία ενώ το  concept του video clip ήταν πολύ προσεκτικά μελετημένο και σχεδιασμένο. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο και φιλικό χωρίς βέβαια να απουσιάζει ο επαγγελματισμός και η προσήλωση. Το σενάριο δεν θα το αποκαλύψουμε ακόμα, σεβόμενοι την επιθυμία των πρωταγωνιστών.


«Το πρώτο μας βίντεο κλιπ με το project Σούλη Ανατολή είναι γεγονός και δε θα μπορούσε να μην συνάδει με την ατμόσφαιρα του δίσκου και του τραγουδιού. Δε θα αποκαλύψω το σενάριο, θυμίζει όμως σκηνή από παλιά ελληνική ταινία» μας δήλωσε αρχικά η Σούλη Ανατολή ενώ για την επιλογή του τραγουδιού τόνισε: «Επιλέξαμε να οπτικοποιήσουμε το τραγούδι του Φοίβου Δεληβοριά “Όταν σου χορεύω” γιατί εκτός του ότι έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από τον κόσμο, έχει και μια μυστηριώδη ατμόσφαιρα που μας ενέπνευσε. Οι στίχοι του είναι καθηλωτικοί και σαν ιστορία μας έδωσε την ιδέα να προσπαθήσουμε να κάνουμε εικόνα ένα νόημα που είναι γεμάτο αγνότητα και ερωτισμό ταυτόχρονα».


Όσον αφορά τη διάρκεια των γυρισμάτων και κατά πόσο την καταπόνησαν ή τα ευχαριστήθηκε, μας είπε: «Το ίδιο το σενάριο ήταν αρκετά διασκεδαστικό από μόνο του και το κλίμα ιδιαίτερα ευχάριστο. Επίσης υπήρξε τόσος επαγγελματισμός στην διαδικασία που θα μπορούσα να βρίσκομαι ακόμη εκεί! Τα γυρίσματα διήρκεσαν περίπου 12 ώρες κι αυτό γιατί η προσέγγιση ήταν περισσότερο κινηματογραφική παρά σαν ένα κοινό video clip. Μοιάζει περισσότερο με ταινιάκι μικρού μήκους και η κάθε λεπτομέρεια έπαιζε σημαντικό ρόλο»  ενώ στο τέλος δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό της για το τελικό αποτέλεσμα: «Είμαι τρομερά ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα παρότι δεν έχω λάβει το τελικό υλικό. Είχα την τεράστια τιμή να συνεργαστώ με ένα επιτελείο ηθοποιών και κινηματογραφιστών που έχουν μεγάλη εμπειρία στον χώρο και είμαι σίγουρη ότι το αποτέλεσμα θα δικαιώσει όλη την ομάδα».


Από την πλευρά του ο σκηνοθέτης Αντώνης Αγγελόπουλος, γνωστός για πλήθος γνωστών και επιτυχημένων σειρών που έχει σκηνοθετήσει στην ελληνική τηλεόραση (ανάμεσά τους τα “Εγκλήματα”, “Παρά πέντε”,  “Είσαι το ταίρι μου”, “Γοργόνες”, “Μην αρχίζεις τη μουρμούρα”), δήλωσε σχετικά με τη συνεργασία του με την Ρένα Μόρφη: «Γνωριστήκαμε με τους Imam Baildi στο Πρωτοχρονιάτικο επεισόδιο του 2015 όπου και έπαιξαν στον γάμο του Χάρη και της Βασούλας. Οι Imam Baildi είχαν κάνει το τραγούδι  των τίτλων της σειράς «Μην Αρχίζεις τη Μουρμούρα».  Όταν η Ρένα έβγαλε τον προσωπικό της δίσκο μου έγινε η πρόταση να κάνω το πρώτο video clip της» ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να σκηνοθετήσει κι άλλα video clip στο μέλλον: «Είναι η πρώτη φορά που κάνω video clip. Το συγκεκριμένο είναι βασισμένο σε σενάριο συνεπώς δεν υπήρχαν διαφορές στον τρόπο που κάναμε τα γυρίσματα. Ήταν σα να γυρίζαμε ένα επεισόδιο ή μια ταινία με διάρκεια 3 λεπτά.  Έπαιξαν αληθινοί ηθοποιοί  αλλά και η Ρένα και ο Φοίβος και οι μουσικοί είχαν τον δικό τους ρόλο. Έίναι πιθανό να κάνω κι άλλα video clip στο μέλλον».


Το video clip της Σούλης Ανατολή αναμένεται να κυκλοφορήσει τις επόμενες εβδομάδες!

morfi_rena_souli_anatoli_vc_2017_03_012

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή οπτικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here